Samme bil, motor og startnummer: – Målet er å runde hundre løp og gi bobla minst en pallplass til!

ET BILCROSS-KLENODIUM: Gisle Berre (NMK Namdal) og bobla i godt driv i jubileumsløpet for ti år siden. Motoren er den samme, bilen er den samme, men lakken forandres: – Bobla skal dresses opp til riktige klubbfarger i hvitt og rødt til årets høydepunkt, sier Gisle om Jubileumsløpet på Raabakken 1. juni 2019. Bildet var på filmcoveret fra Jubileumsløpet i 2009. Foto: Stian Ormestad.

JUBILEUMSLØP: Gisle Berre bygde bobla til åpningsløpet på hjemmebane. Siden er det blitt mange seiere, men aldri ett eneste bud. Nå er radarparet klare for stort jubileumsløp på Raabakkan – som blir boblas 95. løp!

Les også: Pangstart på påmeldingen til stort jubileumsløp!

Gisle Berre (NMK Namdal) er klar for jubileumsløp på hjemmebane, med samme bobla – og motor! – som han kjørte med på både åpningsløpet og forrige jubileumsløp på Raabakkan:

KLAR FOR JUBILEUMSLØP PÅ HJEMMEBANE: Gisle Berre (NMK Namdal). Foto: Privat.

– Ja, den gode, gamle bobla skal til pers igjen, sier Gisle til Bilcross.no med et stort smil: – Jeg bygde den så den sto klar til åpningsløpet i 1999.

Runder snart hundre løp

Åpningsløpet gikk over to dager, men Gisle og bobla fikk bare med seg halve åpningsløpet: – Lørdag måtte jeg i bryllup til min bror, så jeg fikk bare kjørt søndag.

Det er samme bil, motor og startnummer: – Hun går under navnet 31’a, sier Gisle og smiler stolt av bilcross-klenodiet: – Vi har hatt det masse gøy sammen, gjennom snart hundre løp.

I sesongåpningen på hjemmebane i fjor kom Gisle frem til at det måtte være det 90. løpet, og etter fire løp i fjor blir jubileumsløpet det 95. løpet.

– To mål har vi satt oss: Vi håper på å runde hundre løp, og å gi den en pallplass igjen en gang.

For det har blitt mange topplasseringer gjennom de 20 sesongene den har gått – minus to perioder med opphold når familieforøkelse og oppstart av firma har hatt all fokus.

VETERAN-VINNER: Totto Höök er en av flere svensker som er klare for jubileumsløp på Raabakkan. Foto: Privat.

– Men nå er vi i full gang igjen!, lover Gisle på vegne av seg selv og klenodiumet.

Aldri ett eneste bud på bobla

Bobla har gått løp på Grane, Brønnøysund, Raabakkan, Steinkjer, Verdal, Lånke, Støren, og faktisk i Valdres i et mislykket leting etter Landsfinale-billett.

Det ble noen cupseiere og noen midtnorsk-titler med den i begynnelsen av 2000, og masse A- og B-finaler.

Bobla har vunnet løp på Lånke, Raabakkan og Grane, og i Brønnøy er det blitt en hel haug med andreplasser. Alltid med Gisle bak rattet.

– Midtnorsk-mesterskapet på Støren er vel det jeg husker best: Ola Hustad på førsteplass og femti bud på bobla si, Jarle Århaug på tredjeplass med førti bud på bobla si, og jeg med 31’a på andreplass med null bud.

RASKE BOBLE-BRØDRE: Brødrene Kerim er allerede påmeldt med hver sin boble. Her ser vi storebror Espen i aksjon. Foto: Stian Ormestad.

– Det har faktisk aldri vært bud på denne bobla.

Enorm interesse for jubileumsløpet

I fjor gikk bobla fire løp, med bare dårlige resultater. – Det var en stridig gearboks og andre «innkjøringsproblemer» – om man kan kalle det det, sier Gisle og ler:

– Vi gleder oss meget til stort jubileumsløpsløp og langhelg i Raabakkan i månedsskiftet mai/juni, og håper vi nå har fått luket ut «barnesykdommene»!

Påmeldingen til Jubileumsløpet på Raabakken lørdag 1. juni 2019 åpnet lørdag 12. januar på arrangøren NMK Namdals nettside.

Det ble full fart fra første sekund: Startlistene ble kjapt fylt opp, og nesten førti står per nå på venteliste. Arrangøren har håp om å få de fleste med, det er lenge igjen til løpet. Så det er fortsatt mulig å melde sin interesse med god mulighet for å få kjørt storløpet.

Les også: Pangstart på påmeldingen til stort jubileumsløp!

Bakgrunn: Nytt jubileumsløp på Raabakken.

NY DELTAKERREKORD? Mye tyder på at det går mot ny deltakerrekord i Raabakken når NMK Namdals 80 år skal feires lørdag 1. juni. Dette er bildet av førermøtet før jubileumsløpet for ti år siden. Foto: Siv Anita Petersen.

, , ,