Bilcrossjenter kjemper om å bli landets råeste sjåfør: – Tror programmet er bra for bilcross-rekrutteringen!

FINALISTER: Bilcrossjentene Mika Hætta (NMK Alta) og Liz Wessel (NMK Drammen). Pressefoto.

BILCROSS I MEDIA: En episode igjen, med to bilcrossjenter av tre finalister, som kjemper om å bli Norges råeste sjåfør. De har allerede vunnet TV-seernes gunst.

Bakgrunn: Bilcrossere kjemper om å bli Norges råeste sjåfør.

«Lidenskapelige bileiere fra hele landet konkurrerer om å bli Norges råeste sjåfør. Elsker du lukta av olje og svidd gummi? Her er din serie!»

PROGRAMLEDERE: Torfinn Borkhus og Molly Pettit. Foto: Pressemelding.

Slik presenterte NRK sin nye storsatsing Sjette gir. Programledere er NRK-profil Torfinn Borkhus og den langt ifra ukjente motorsportprofilen Molly Pettit.

Setter bilcrossen i et godt lys

Nå er det bare finale-episoden igjen.

En etter en har gått ut, mens bilcrossjentene Mika Hætta (NMK Alta) og Liz Wessel (NMK Drammen) har vist hva de er gode for.

Det er ikke småtteri, det vet jo vi som har sett dem kjempe på bilcrossbanen. Og de har begge to satt bilcrossen i et godt lys.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på serien, det er selvfølgelig stas, forteller Liz til Bilcross.no. – Tror dette programmet er bra for rekrutteringen i bilcross!

Flere har fått sansen for folkesporten

FINALIST: Mika Hætta (NMK Alta), her klar for NMKs Landsfinale for damer på Rallebanen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

FINALIST: Liz Wessel (NMK Drammen), som ble landets beste bilcrossjente i 2015-sesongen med seier i NMKs Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad.

Bilcrossjentene har fått flere henvendelser fra folk som vil begynne å kjøre bilcross. Noen av dem har drevet med annen motorsport, men fått sansen for folkesporten:

DAMER BAK RATTET: Det store oppgjøret for bilcrossjentene er NMKs Landsfinale for damer – i år går den lørdag 17. august i Valdres. Foto: Stian Ormestad.

– Noen som har tatt kontakt har allerede begynt å selge unna andre prosjekter, for å heller satse på bilcross – og det er veldig gøy!

Sjette gir-gjengen møttes for fest i Trondheim for ett par helger siden.

– Da kom det ei dame bort og lurte på om jeg ikke kunne arrangere et kurs, forteller Liz og ler.

Straks finale!

Finalen i Sjette gir vises på NRK 1 onsdag 20. februar klokka 21.35. Av tre finalister skal en av dem kåres til Norges råeste sjåfør.

Vi heier selvfølgelig på våre to bilcrossjenter!

BILPROGRAM PÅ NRK TV: Sjette gir hadde premiere onsdag 2. januar 2019. Onsdag 6. februar startet finalerundene. Onsdag 20. februar vises finale-episoden. Foto: Pressemelding.

Les også: Bilcrossere kjemper om å bli Norges råeste sjåfør.

Les også: Nå er det finale – og bilcrosskjøring!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Les mer om bilcross i media i Bilcross.no-arkivet.