Fredags(bilcross)filmen: Stormønstring for juniorer på Hakavik 1998

BILCROSSARKIVET: KNA Eiker var tidlig ute med å gjøre stas på juniorkjørerne. Allerede to år etter juniorklassens inntog i bilcrossen, klarte klubben å samle et stort startfelt til sesongens absolutte høydepunkt for de yngste bilcrosserne.

Abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Bilcross.no legger ut en bilcrossfilm før hver helg: Vi graver filmer frem fra vårt enorme videoarkiv, digitaliserer, og legger ut – helt gratis.

Premiere for hver nye bilcrossfilm fra arkivet er vanligvis hver fredag klokka 19.00. Men akkurat denne fredagen har vi lagt den ut med en gang, uten noen klokkeslett for premiere.

Årets store høydepunkt for juniorene

SEIERSRUNDEN: De beste vises frem fra planet på en Subaru etter A-finalen er kjørt. Foto: Stian Ormestad,

Årets første fredags(bilcross)film var fra 2002-sesongens aller største oppgjør: Landsfinalen i bilcross 2002.

Den ble sett over 1.500 ganger i løpet av premierehelga, og kan selvfølgelig fortsatt ses på Bilcrossarkivets YouTube-kanal.

Årets andre fredags(bilcross)film var fra sesongstart på Geiteryggen i år 2000, med samme arrangørklubb som sto for årets sesongstart med 3-timersløp på Grenland motorsenter lørdag 12. januar 2019.

Årets tredje film kom fra det blide Sørland i 2001-sesongen, og KAKs løp to løp på Rugslandbanen denne sesongen. Og her var det bare bulk og krasj som står i fokus, for i god, gammeldags bilcrossånd ble det ikke gitt noe ved dørene.

Denne fjerde fredags(bilcross)filmen i rekken er fra årets absolutte høydepunkt for juniorene i årene fra juniorklassen kom i 1996 og frem til Hakavik-banen ble tatt av ekstremværet Frida høsten 2012:

Stormønstring for juniorer. Og årstallet er 1998, med mange interessante navn på startlisten som har markert seg stort i de drøyt 20 årene som har gått etter denne bilcrossfilmen ble spilt inn.

Se hele løpet i videoen i toppen av denne saken!

SØRGELIG SYN: Hakavik-banen var banen som huset det aller første bilcrossløpet i Norge, høsten 1981. Men høsten 2012 rammet ekstremværet Frida hardt og raserte hele den legendariske bilcrossbanen til KNA Eiker. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no legger ut hele filmen gratis, så alle kan få se den. Men har du lyst til å betale noen kroner, så vi kan bruke enda mer tid og penger på å fortsette digitaliseringen av vårt enorme videoarkiv? Bidra gjerne hvis du har lyst: Vipps til 54 02 81.

Abonner gjerne på Bilcrossarkivet på YouTube!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Se flere bilcrossvideoer i Bilcross.no-arkivet.

, ,