Volvo-verstinger mobiliserer til Eliteracet 2019

INVITERT: Glenn Michael Solberg (KNA Solør) er en av mange Volvo-verstinger på listen over inviterte elite-førere. Her i aksjon under Eliteracet for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: På Bjorli har det gått Landsfinale-seier til boble, og begge år med Eliterace er det blitt forhjulstrekk-seier. Men i år er det fryktelig mange Volvo-verstinger som har fått invitasjon til løpet. Blir det en ekvipasje med motor foran og spinn bak helt til topps i år?

Sjekk også: All galskapen fra Eliteracet 2018.

Det er Anders Kongsrud som drodler litt, på vegne av Eliteracet, sammen med Bilcross.no – halvannen måneds tid før påmeldingen åpner fredag 1. mars. Årets løpsdato er lørdag 25. mai 2019.

Bjorli er banen, og husker vi tilbake til da Landsfinalen i bilcross ble kjørt her i 2014, ble det en bobleseier. I begge år med Eliteracet har gnagerne gjort seg gjeldende – og da aller helst Opel-gnagere.

SNURR: Volvo-førerne har ikke fått det til å klaffe i Eliteracet så langt. Er dette året for revansje? Foto: Stian Ormestad.

Motor foran, spinn bak

Anders og Eliterace-gjengen mistenker at Volvo-folket mobiliserer foran 2019-oppgjøret. Er det en baktrekker med motor foran sin tur i år?

På listen over inviterte førere finner vi Volvo-navn som Martin Furuseth, Steffen Raaholt, Sander Engsvik, Eirik Anderssen, Amund Lund Reistad, Christer «Plumbo» Olsen, Ove Gilen, Bjørnar Livgård, Anders Golberg Brenno, Tom Atle Sigfridstad, Kristian Klepp, Glenn Michael Solberg, Gøran Skarten, Monica Enerberg, Simen Løvlid, Emil Sivesind med flere.

Og vi finner flere kanoner med samme konsept – motor foran og spinn bak – men med andre merker i grillen. For eksempel de langt ifra ukjente Ford Escort-gutta Bjørnar Endrerud og Andreas Aarhaug.

Investerer en halv million i banen

EN BRA BANE ER BLITT ENDA BEDRE: Bjorlibanen har fått seg en real overhaling foran 2019-oppgjøret av Eliteracet. Foto: Stian Ormestad.

Det skal ikke stå på banen når Volvo- og Ford-verstingene legger bilen bredt på Bjorli. En allerede flott bane er satt i enda bedre stand.

I GODT DRIV: Volvo-pilotene liker seg på Bjorli – men toppresultatet har så langt uteblitt for denne type ekvipasje. Foto: Stian Ormestad.

– Vi har investert rundt 500.000 kroner i ny asfalt og grusdekke siden fjorårets Eliterace, forteller Anders Kongsrud til Bilcross.no.

– Det ligger an til et rotterace også i år, lover han – klar for å ta i mot påmeldinger fra hele landets bilcrosselite fra og med 1. mars. Bare de som har topp-plasseringer i et storløp i fjorårssesongen har fått invitasjon.

Trening, tacofredag, fest og dans

Det blir ikke store forandringer fra tidligere år når det kommer til opplegget rundt selve løpet, forteller Anders. «Never change a winning team», er det jo noe som heter.

– Eliteracet 2019 vil også i år ha trening fredag før selve løpet. Det blir selvfølgelig tacofredag i matteltet etter trening. Vi holder også på tradisjonen med livemusikk, fest og dans lørdag kveld etter løpet i matteltet.

BREDT OG FLOTT: Det er mulig å kjøre både bredt og flott – og fort – på Bjorli. Det har blant andre Stig Sollie (NMK Hønefoss) bevist – her under Landsfinalen i bilcross på samme bane tilbake i 2014. Foto: Stian Ormestad.

Påmeldingen blir også lik som før: – For alle som invitasjon til løpet så åpner påmeldingen fredag 1. mars klokka 18.00 og stenger søndag 24. mars klokka 22.00.

– Blir det 130 påmeldte eller flere totalt i alle klasser når denne påmeldingsfristen er ute, så kommer vi ikke til å åpne for påmelding til de uten invitasjon i etterkant.

Et av sesongens viktigste løp

Eliteracet kom for bare to år siden, men ble fra første stund et av sesongens største og viktigste løp. Alle gode ting er tre – og nå kjøres prestisjeoppgjøret for tredje året på rad. Alt braker løs på Bjorli lørdag 25. mai 2019.

– Vi gleder oss stort til å ønske eliten av norsk bilcross velkommen til Bjorli motorsenter og Eliteracet 2019!

Sjekk arrangørens nettside for Eliteracet.

MORN DU! Kjører du stor og staselig vogn, hilser du selvsagt pent på fotografer langs ruta. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Eliteracet i Bilcross.no-arkivet.