Fredags(bilcross)filmen: Sesongstarten på Geiteryggen i år 2000

BILCROSSARKIVET: Gjenopplev sesongstarten i år 2000 hos samme arrangør som skal huse årets sesongstart; NMK Grenland.

Abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Bilcross.no vil legge ut en bilcrossfilm før hver helg fremover: Vi graver filmer frem fra vårt enorme videoarkiv, digitaliserer, og legger ut – helt gratis.

Premiere for hver nye bilcrossfilm fra arkivet er hver fredag klokka 19.00.

Sesongstart på Geiteryggen i år 2000

Årets første Fredags(bilcross)film var fra 2002-sesongens aller største oppgjør: Landsfinalen i bilcross 2002.

Den ble sett over 1.500 ganger i løpet av premierehelga, og kan selvfølgelig fortsatt ses på Bilcrossarkivets YouTube-kanal.

Årets andre Fredags(bilcross)film blir fra sesongstart på Geiteryggen i år 2000, med samme arrangørklubb som står for årets sesongstart med 3-timersløp på Grenland motorsenter lørdag 12. januar.

Det ble kjørt bilcross på Geiteryggen helt fra det første bilcrossløpet i oktober 1984 og frem til det var slutt på bilcrossløp der i 2001. Først på speedway-banen, deretter både på speedwaybanen i kombinasjon med gokartbanen – som vist på filmen i toppen av denne saken.

Kanskje en av de mest spesielle bilcrossbanene vi har sett i Norges land, med denne kombinasjonen. Og heftig bilcross, det ble det!

Sjekk også bilspeedway på Geiteryggen på 1980-tallet:

Les mer: Starter 2019-sesongen grytidlig med 3-timersløp

Sjekk ut nettsiden til NMK Grenland her.

Bilcross.no legger ut hele filmen gratis, så alle kan få se den. Men har du lyst til å betale noen kroner, så vi kan bruke enda mer tid og penger på å fortsette digitaliseringen av vårt enorme videoarkiv? Bidra gjerne hvis du har lyst: Vipps til 54 02 81.

Abonner gjerne på Bilcrossarkivet på YouTube!

HJEMMESEIER: Vidar Løberg (NMK Grenland) får gratulasjoner etter hjemmeseieren i sesongstarten på Geiteryggen år 2000. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om 3-timersløp i Bilcross.no-arkivet.

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Se flere bilcrossvideoer i Bilcross.no-arkivet.

, , ,