Bilcrossere kjemper om å bli Norges råeste sjåfør

NY UTFORDRING: Tidligere Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen) er en av bilcrosserne du får se i TV-serien Sjette gir på NRK. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS I MEDIA: Får de bruk for råskapen fra bilcrossbanen? NRK skal kåre Norges råeste sjåfør, og fire tøffe jenter med bakgrunn fra bilcross er med i kampen.

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

«Lidenskapelige bileiere fra hele landet konkurrerer om å bli Norges råeste sjåfør. Elsker du lukta av olje og svidd gummi? Her er din serie!»

Sånn presenterer NRK sin nye storsatsing med premiere onsdag 2. januar 2019. Programledere er NRK-profil Torfinn Borkhus og den langt ifra ukjente motorsportprofilen Molly Pettit.

Noen av de råeste bilcrossjentene av dem alle

TØFFE BILCROSSJENTER: Gutta i TV-serien må se opp for tøffe bilcrossjenter. Her ser vi Liz Wessel (NMK Drammen) og Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) på hver sin flanke. Foto: Pressemelding.

Alle vet at få er mer rå enn damer bak rattet på bilcrossbanen. Og dette kobbelet er av de aller råeste:

SATSER ALT: Trine Opsahl (NMK Aremark) er kjent for å satse alt – og litt til – på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

Tidligere Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen), Trine Opsahl (NMK Aremark), Mika Hætta (NMK Alta) og alt-mulig-dama Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal), som har kjørt det aller meste – også bilcross.

Selv om vi i bilcross sjelden – les aldri? – rekker å gire så langt opp som til sjette gir, skal nok bilcrossjentene gjøre seg bemerket i programmet Sjette gir. Som kjent: Du kødder ikke med ei bilcrossdame.

– Dere er jo helt rå på bilcrossbanen! Får dere nytte av den råskapen i TV-serien?

– Det er tre konkurranser; dragrace, ferdighetsløype og banekjøring. Jeg følte at jeg fikk tatt med meg bilcrosserfaringen mest inn i ferdighetsløype. Men også dragrace, for selv om det bare er rett frem så satt bilcross-starten bra!, forteller Trine til Bilcross.no.

– Sykt spennende opplevelse!

Liz trodde de skulle konkurrere med løpsbilene sine, men sånn var det ikke. Her måtte man bruke gatebiler med skilt, så bilparken blir veldig variert i programmet.

Kanskje en fordel for vårt nordligste bilcrosshåp i TV-serien, en ekte Alfa Romeo-fantast:

ALFA-FANTAST: Mika Hætta (NMK Alta) har mange lagt merke til på Landsfinalen for damer de siste årene. Foto: Stian Ormestad.

– Det var en sykt spennende opplevelse å få være med på dette, og selv om jeg er vant til å kjøre på bane var det noe helt annet å presse veibilen til det ytterste. Jeg hadde kanskje en fordel i at jeg har bygd og kjørt flere like Alfa-er i bilcross, tror Mika.

ALT-MULIG-DAME: Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) har prøvd det meste innen bilsport, og satser i neste sesong i drifting. Hun har vokst opp på bilcross, og har kjørt flere løp selv. Foto: Pressemelding.

Hun ble, som alle de andre bilcrossjentene, veldig overrasket over å bli plukket ut og komme med i TV-programmet:

– Jeg ble tagget av venner og familie i øst og vest om at jeg burde søke, men hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke hadde lyst til å dumme meg ut på riksdekkende TV, sier Mika og ler.

Liz hadde kanskje den aller beste oppladningen av alle: Hun reiste rett fra seier i Sankthanscrossen og 2. runde i Bilcross.no-cup på Sigdal, og til innspilling i Egersund.

– Jeg stilte med massevis av selvtillit, noe som alltid kommer godt med, sier Liz. Sammen med massevis av konkurranseinstinkt, selvfølgelig.

– Men for min del så tenkte jeg ikke på at det skulle være så stort. Min lidenskap er kjøringen, og jeg takker aldri nei til en utfordring!

Stas å fronte sporten vi er så glad i!

SINNA, LITEN TASS: Trine Opsahl (NMK Aremark) stilte opp i konkurransen med en sinna, liten Ford Fiesta. Foto: Pressemelding.

Og utfordring ble det – for to av de hardbarka bilcrossjentene møttes til duell: Liz mot Karin – enda en Alfa-entusiast.

PROGRAMLEDERDUO: NRK-profil Torfinn Borkhus motorsportprofil Molly Pettit. Foto: Pressemelding.

– Jeg ble superglad da jeg fikk vite at jeg skulle konkurrere mot Liz, forteller Karin: – Det var trygt med et kjent fjes, samtidig som jeg gledet meg – for jeg visste jo at det kom til å bli tøff konkurranse!

– Vi hadde det veldig gøy!, sier Liz med et stort smil, selv om hun nok var en underdog med en av de tammeste bilene i konkurransen. Også i duell med Karin i en sprek Alfa Romeo.

Men gleden over å kjøre bil, den er alltid stor – for alle fire bilcrossjentene:

– Det er stor stas å få fronte sporten jeg er så glad i, og få dele bilinteressen min med andre, sier Mika til Bilcross.no.

– NRK har jo ønsket en del fokus på samhold og fellesskap, noe jeg tror de har fått masse av. Og det er jo det som er så flott med bilmiljøet!

NOE HELT ANNET ENN BILCROSS: Å ratte rundt i veibiler med skilt er uansett noe helt annet enn bilcross. Her ser vi Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal) i farta med sin Alfa Romeo. Foto: Pressemelding.

– Men om bilcross-bakgrunnen vår var en fordel eller ikke, det må dere vente å se i programmet, sier en hemmelighetsfull gjeng – klare for TV-skjermen på nyåret.

KLAR FOR KAMP: Mika Hætta (NMK Alta) reiste til Lofoten for å kjempe om å gå videre til finalen. Foto: Pressemelding.

Vinner 50.000 premiekroner

Sjette gir skal kåre Norges råeste sjåfør, heter det i en pressemelding:

Den sjåføren som står imot presset og har kontroll over egen bil, utkonkurrerer de andre deltakerne og går videre til finalerunder.

Konkurransene arrangeres på spektakulære områder: Flystripa i Svolvær, havneområder i Trøndelag og Tofte, grustak og motorbaner i Egersund og Verdal, blant flere andre.

Alle konkurranser skjer på avsperrede områder og i samarbeid med Norges bilsportforbund (NBF).

De fem finalistene som står igjen tilslutt parkerer sin egen gateregistrerte bil og møtes til finaleuke i Midt-Norge. Der utfordres de i flere løp, på ulike baner og bryner seg på motorsportgrener med godkjente, lisensierte biler til hver gren.

I det siste programmet av tre finalerunder står det igjen en vinner. Vinneren er «Norges råeste sjåfør» og vinner 50.000 premiekroner.

GODT MILJØ: Bilcrossmiljøet er godt, og ekstra godt samhold er det blant bilcrossjentene. Foto: Stian Ormestad.

BILPROGRAM PÅ NRK TV: Sjette gir har premiere onsdag 2. januar 2019. Foto: Pressemelding.

Les om svensk storsatsingen: – Det beste vi noengang har sett!

Sjekk også: Bilcross i beste sendetid: Asylsøker Grand Prix!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Les mer om bilcross i media i Bilcross.no-arkivet.