SISTE: Budprisen økes fra og med neste sesong

FASITEN: Konklusjonen på budundersøkelsen til NBFs bilcrosseksjon. Foto: Ingrid Haugo.

REGLEMENT: Budprisen økes fra dagens 9.000 kroner til 11.000 kroner fra og med 2019-sesongen. Det ble klart på Bilsportkonferansen på Gardermoen.

Bilsportkonferansen arrangeres på Gardermoen den første desemberhelga 2018, og størst spenning var det rundt hva Bilcrosseksjonen har kommet frem til angående budpris:

121 klubber har fått tilsendt undersøkelsen. 41 klubber har besvart den, mens hele 80 klubber har ikke svart.

Gratis vognlisens for nybygg vrakes

Det ble løst 271 vognlisenser på nybygg i det siste hele året vi har statistikk for – 2017. Totalt antall vognlisenser i bruk har også økt de siste årene, jevnt og trutt. Tallet for 2017 var 2.611.

Forslaget om gratis vognlisens på nybygde biler falt, så det blir som det er i dag.

ANTALL LISENSIERTE BILCROSSBILER: Antallet øker jevnt og trutt, og er nå oppe i 2.611. Foto: Ingrid Haugo.

Når det gjelder reglement, er dette de viktigste endringene:

  • Konvertering av hjuldrift tillatt – det vil for eksempel si at en forhjustrukket bil kan bygges om til bakhjulstrekk.
  • Sømmet bur blir tillatt – slik som svenskene tillater det. Det blir krav til forsterkning av veltebur med blant annet et ekstra rør ved golvet mellom hovedbøylen.
  • En regel som vekker diskusjon er maksvekt på 1.700 kilo. Det kan bety bråstopp for store showbiler som publikum setter stor pris på rundt om.
  • På den andre siden blir det fritt antall kilo med ballast. Dette er en regel det har vært vanskelig å kontrollere at er blitt fulgt opp gjennom årene.
  • En kuriositet er at diesel blir tillatt som drivstoff – men uten turbo. Da er det kanskje begrenset hvor aktuelt det blir?
  • Alle biler skal være utstyrt med 6-punktsbelte fra og med 2021-sesongen.
  • Og bensintanken må være av metall fra samme sesong.
  • En varslet regelendring om maks 16″ hjul blir likevel ikke noe av, det blir fortsatt fri hjulstørrelse.
  • HANS blir ikke påbudt, men det førte til flere spørsmål fra salen. Det vil mest sannsynlig bli en formulering i regelboka om at det er sterkt anbefalt å gå til anskaffelse og bruk av HANS eller liknende.
  • Bilsportboka blir faset ut, og reglementet blir å finne på Bilsport.no og den nye nettsiden Bilsportboka.no. Her plikter lisensinnehavere å holde seg oppdatert på reglementet til enhver tid.

Reglementet er ikke helt spikret enda, men dette er hva som kom frem under lørdagens møte i Bilcrosseksjonen. Endringer kan komme.

Bakgrunn: Hva mener du budprisen bør være? Stem i saken!

Les også: Alt og alle deles på midten i budpris-spørsmålet