Dette radarparet løfter Smådøllekene til gamle høyder

SHOW: Ole Thomas Westby og Mats Bjerknes byr på underholdning fra speakerbua på Smådøl – både under løpet og på lørdagskvelden. Foto: Privat.

SMÅDØLFESTIVALEN: Speakerduoen Mats Bjerknes og Ole Thomas Westby gleder seg til å lage liv og røre på Smådøl – både under bilcrossløpet og på lørdagskvelden. Da blåser radarparet støvet av de smått legendariske Smådøllekene.

Les også: – Det blir ikke sommer uten Smådølfestivalen!

For de som husker «Smådøl-lekene» fra 1990-tallet og en god stund inn på 2000-tallet, husker kanskje også at dette var nesten viktigere enn det som skjedde på banen under Smådølfestivalen.

ELSKER BANEN: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) har både kjørt og prata på Smådøl – en bilcrossbane han og mange med ham digger! Foto: Stian Ormestad.

Det var jo det sosiale på startplata etter siste heat var kjørt hele familien gledet seg til!

Skal løfte Smådølfestivalen tilbake til gamle høyder

Her var det egne barneleker, mens pappa sprang rundt med mamma over skuldra i den prestisjetunge kjærringbæringa, det var mjølkespannkasting og treskigåing med en drøss med bindinger der seks-sju fotpar skulle samkjøres for å få fremdrift, og det var skrøner og moro til langt utpå natt.

Nå har den friske speakerduoen Mats Bjerknes og Ole Thomas Westby tatt mål av seg å blåse liv i «Smådøllekene» igjen, og kanskje løfte det til gamle høyder.

– Ja, og ikke bare lekene, men hele festivalen, sier Mats til Bilcross.no. Og det lover godt, med snart 170 påmeldte en uke før første start.

8 omganger og massevis av finaler

KLAR! Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) har kjørt flest Smådølfestivaler av alle deltakerne som er klare for årets festival – hele 20 år på rad, helt siden hans første junior-år. Foto: Stian Ormestad.

Det blir mye kjøring – hele 8 omganger fra fredag ettermiddag til vinnerne er kåret søndag, det blir heatseierpremier, masse liv og røre over speakeranlegget – speakerduoen vil også gå live på Facebook i pausene med oppdateringer og intervjuer.

Det blir massevis av finaler, og det blir et lucky looser-opplegg. De som ender opp på toppen av resultatlistene til slutt kvaller seg til både årets Landsfinale i bilcross og neste års Eliterace.

SEIERSGLISET: Nils Olav Fønnebø (NMK Nore Uvdal) hadde aldri vunnet et bilcrossløp før – men når seieren først kom var det i et storløp på hjemmebanen: Smådølfestivalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

Men tilbake til Smådøllekene: Kanskje kjærringbæring må bli til mannebæring i disse #metoo-tider – eller kanskje det blir hen-bæring? Og kanskje blir noen gamle grener vraka og noen nye kommer inn – som for eksempel bilcross-quiz.

Morsom bilcrossquiz!

Det kommer til å bli en prestisjetung kamp om poengene mellom klubbene, som kan stille med lag – ett eller flere – i bilcrossquizen lørdag kveld.

– Vi kommer til å lage en god del spørsmål, som er bilcrossrelatert – sterkt inspirert av alle bilcrosskavalkadene vi har sett opp gjennom årene. Kanskje noen praktiske oppgaver også, forteller Mats til Bilcross.no.

– Premie blir vel noe godt å drikke, og muligens noen T-skjorter som bevis på tidenes første bilcross-quiz-vinnerlag. Men aller største premien er vel heder og ære – som alltid i bilcross.

«Smådøllekene» med quiz og mye annen moro smeller igang lørdag kveld, etter at bilcrossen er ferdigkjørt for dagen.

Fortsatt mulig å melde seg på Smådølfestivalen 2018

KLAR: Juniorvinner i fjor Magnus Ransedokken (NMK Gol) er klar for å forsvare tittelen. Foto: Stian Ormestad.

Når det gjelder bilcrossen, er det fortsatt mulig å melde seg på på Smådølfestivalens nettside. Det mangler ikke på kanoner på startlistene, så her blir det show fra første start – som går klokka 16.30 fredag 27. juli.

Det kjøres to omganger fredag, fire omganger lørdag, og to omganger og finaler søndag.

Mer info om løpet og påmelding på Smådølfestivalen.com.

Mimre? Se bilder fra fjorårets Smådølfestival!

Mimre mer? Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet – og se video:

Les mer: – Det blir ikke sommer uten Smådølfestivalen!