Se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2018

«ELDRE GÆRNINGER»: Old boys, veteran, eller «eldre gærninger» – kjær bilcrossklasse har mange navn. Her drar Sommerfestivalens ene veteran-heat av startplata, med Johnny Gravseth (NMK Gardermoen) raskest på labben. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN: Sommerfestivalen 2018 er i gang på Brekka, med masse heftig kjøring fra første start onsdag morgen. Først lørdag ettermiddag vet vi svaret på hvem som står øverst på pallen – favoritter mangler det ikke på!

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2018.

Les også: Sjekk alt som skjer under «Barnas Sommerfestival 2018»!

Resultater etter hver dag og mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Aremark.

VARMT! I stekende sol er det varmt å både kjøre og arrangere løp. Derfor er det satt ut drikkestasjon på startplata, og funksjonærene får tilkjørt kjølebager med kald drikke hele dagen lang. Foto: Stian Ormestad.

TRANGT: Emil Antonsen (NMK Tønsberg) får ikke helt plassen han trenger, selv til en liten VW Golf. Foto: Stian Ormestad.

ENGASJERT: Lite får opp pulsen mer enn bilcross – også for de som står og ser på fra sidelinja. Foto: Stian Ormestad.

I LEDELSE: Andreas Harlem (NMK Aremark) har en ledelse med Volvo 245 – med minimal margin ned til klubbkompis og teamkamerat Nils Lannem (NMK Aremark) i en Mitsubishi Galant. Foto: Stian Ormestad.

FAVORITT: Martin Furuseth (NMK Trøgstad) var suveren i juniorårene, og er det også i åpen klasse i dag en av Sommerfestivalen 2018. Foto: Stian Ormestad.

OVERRASKELSE: Et vindkast rappa med seg parasollen til dommer Steinar Johannesen, som plutselig er et overraskelsesmoment rundt første sving. Foto: Stian Ormestad.

FAVORITT: Få følger tempoet til Christer Plumbo Olsen (NMK Trøgstad) og hans strøkne Volvo 245. Foto: Stian Ormestad.

I RUTE: Rune Grønvold (NMK Sande) er også suveren gjennom første dag med sin lille Mazda. Foto: Stian Ormestad.

HEFTIG: Sebastian Huse (NMK Aremark) satser friskt med sin Toyota. Det går bredt – og fort! Foto: Stian Ormestad.

SANKER POENG: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) i VW boble har vunnet alle løp på Brekka siden 2016-sesongen. Han er i rute for en ny A-finale – og seier? – i Sommerfestivalen 2018. Foto: Stian Ormestad.

SKAL HOLDE HARDT: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) tror det skal holde hardt i varmen, med en luftkjølt boksermotor i hekken. Foto: Stian Ormestad.

KRASJ! Massekollisjon i målsvingen, der fire bilcrossbiler likner mer på dominobrikker… Foto: Stian Ormestad.

GLAD I HANS: Runar Jensen (NMK Aremark) ble truffet av alt og alle i massekollisjonen. Han er glad for at han har investert i HANS-krage for å spare nakken. – Det burde blitt påbudt! Foto: Stian Ormestad.

LADDER: Sindre Madsen Moe (NMK Trøgstad) legger opp en ekstra bred sladd – til ære for fotografen? Foto: Stian Ormestad.

PLOG: Opel Corsaen til Mads Skjæveland (NMK Sandnes og Jæren) er ikke stor, men akkurat stor nok til å ploge foran både en BMW og en Volvo. Foto: Stian Ormestad.

VELT: Torjus Svenneby (NMK Trøgstad) ble litt overivrig i tet og la sin Volvo 240 pent på siden ut av alternativsporet. Foto: Stian Ormestad.

JUNIORFAVORITT: Joachim Grønvold (NMK Sande) gliser bredt etter nydelig kjøring. Det er bare å holde koken til lørdag ettermiddag, så blir det en grom plassering også i Sommerfestivalen 2018. Foto: Stian Ormestad.

HJEMMEFAVORITT: Susanne Møller Lund (NMK Aremark) trøbla med en punktering på sin VW Golf i 1. omgang, men etter det har det gått som på skinner med heatseier etter heatseier. Foto: Stian Ormestad.

FJORÅRSVINNER: Frances Lingjærde (NMK Aremark) skal forsvare seieren i dameklassen fra i fjor. Foto: Stian Ormestad.

FILM: Galskap motorsport er på plass – midt inne i støvskya, som vanlig. Foto: Stian Ormestad.

GRØNT LYS! Sommerfestivalen er også «Barnas Sommerfestival» – med blant annet sykkelrace på slutten av hver dag. Foto: Stian Ormestad.

FULL FART: Med innsjekk og teknisk kontroll, tommel opp og grønt lys, og flaggregler rundt banen ble barnas sykkelrace et skikkelig bilcrossheat på to hjul. Foto: Stian Ormestad.

MÅL! Målflagget vaier for Emma Sofie Karlsson (9). Foto: Stian Ormestad.

IS OG PREMIE TIL ALLE: Timian Trevland Hansen (9) koser seg med is, og ikke minst medalje hengende rundt halsen. Foto: Stian Ormestad.

FIRE DAGER MED BILCROSS: Sommerfestivalen 2018 fortsetter gjennom torsdag, fredag og finaledagen lørdag. Foto: Stian Ormestad.

Se flere Bilcross.no-bilder fra Sommerfestivalen 2018.

Mimre? Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet!