Sjekk alt som skjer under «Barnas Sommerfestival»!

MORO FOR HELE FAMILIEN: Hele familier med små og store legger en ferieuke til Sommerfestivalen på Brekka. Disse jentene viste hvordan det skulle kjøres på banen under fjorårets festival. I år kan alle barna prøve seg på banen – med sykkel! Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN: I uke 30 blir det bilcross over fire sommerdager, fra onsdag til lørdag. Og det blir ikke bare bilcross-Sommerfestival, men også Barnas Sommerfestival. Det er ikke for sent å melde seg på verken bilcross eller sykkelrace.

Mimre? Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet!

Det nærmer seg 150 påmeldte til årets Sommerfestival på Brekka, en ukes tid før det hele braker løs onsdag 25. juli 2018. Ikke før lørdag 28. juli vet vi hvem som tar den prestisjetunge Sommerfestival-seieren i år.

SESONGENS HØYDEPUNKT! For mange er Sommerfestivalen på Brekka i uke 30 bilcross-sesongens høydepunkt. Foto: Stian Ormestad.

Men Sommerfestival er mer enn bilcross. Det er også «Barnas Sommerfestival», forteller Eli Engan, leder i NMK Aremark:

Startlys, speaker og premiering

I funksjonærpausene skal det regne godteri over startplata, der alle barna på Brekka oppfordres til å samle seg for et deilig (godte-)regnevær.

Etter at det siste heatet er kjørt for dagen blir det sykkelrace for barna. Her blir det startprosedyre etter akkurat samme mal som i alle bilcrossheatene, med startlys og det hele. Og før barna kan stille til start, har de vært gjennom både innsjekk og teknisk kontroll av både sykkel og hjelm.

Det blir selvfølgelig speaker under sykkelheatene, akkurat som alle andre heat og finaler i løpet av Sommerfestivalen. Alle som vil være med inviteres til å lage sine egne T-skjorter med startnummer på. 

Det blir premiering rett etter målgang, alle dager. – Ta med sykkel og bli med, oppfordrer Eli i NMK Aremark. – Vi har også noen sykler til utlån.

ACTION: Bilcrossbanen på Brekka byr alltid på tette fighter, og noen ganger blir det litt for tett… Foto: Stian Ormestad.

Ansiktsmaling og barne-disco

Og det blir mer moro for barna: Fredag kommer Kristin Krusedull og har har ansiktsmaling for barna fra klokka 11 til 14. Hver kveld blir det disco for barna i teltet ved kiosken.

Ellers på kveldene vil det bli aktiviteter som pilkast, kubbespill, natursti for både barn og voksne, det vil også ligge tegnesaker tilgjengelig under hele festivalen.

Og bilcrossløpet? Der er fortsatt påmeldingen i full gang på arrangørens nettsider. – Vi har plass til flere på startlistene, melder NMK Aremark til Bilcross.no.

10 omganger og finaler – og gratis inngang!

Det blir 10 omganger pluss finaler over fire dager, med start hver morgen klokka 08.30 og kjøring til cirka klokka 17.00 hver dag.

Og som alltid når det kjøres bilcross på Brekka: Det er gratis inngang for små og store.

Nytt av året er en vandrepokal, der det blir lagt 1.000 kroner i pokalen for hvert år, pluss ti kroner per startende i klassen. Den som først får tre napp i vandrepokalen får den til odel og eie. Vandrepokalen blir satt opp i åpen- og dameklasse.

Per nå nærmer det seg 150 påmeldte i alle klasser. Taket er satt på 200, etter dette blir det satt opp venteliste.

Påmelding og mer info finner du hos arrangøren NMK Aremark.

TRAVEL SJEFSMEKANIKER: I tillegg til massevis av morsom bilcrossunderholding på banen og mekkejobb i depot under Sommerfestivalen, skal barna få mye moro å finne på ellers også på Brekka i uke 30, med «Barnas Sommerfestival». Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet!