«Alle» har trua på Lasse Rud foran Landskamp 2018

FORHÅNDSFAVORITT MED STOR F: Lasse Rud (NMK Gardermoen) i Opel Vectra. Foto: Stian Ormestad.

LANDSKAMP.NO: Aldri før har vi sett en større forhåndsfavoritt foran et storløp enn nå. Men storfavoritten selv kommer med det samme målet for øyet som alltid: – Få kjørt mest mulig bil!

Stem på dine favoritter her (og sjekk stillingen sålangt)!

Landskamp.no går 16 – 17. juni 2018 på Momarken bilbane i Mysen, med NMK Trøgstad som arrangør. Mye mer fra løpet kommer her på Bilcross.no i løpet av løpshelga.

SEIERSINTERVJUET: Lasse Rud (NMK Gardermoen) vant Landskamp.no på Momarken i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Det er alltid moro å se hvem Bilcross.no-leserne har mest trua på i forkant av storløp, men denne gangen ble det ingen spenning i avstemningen.

– Hele moroa er jo å ratte bil!

Vi har aldri sett en så stor forhåndsfavoritt før. Hele en av tre stemmer har gått til Lasse Rud (NMK Gardermoen), som også vant Landskamp.no i fjor.

Og det på en startliste som inneholder nesten bare favoritter, med mange kjente bilcrossnavn fra start til slutt. Her er det mange utfordrere, men Bilcross.no-leserne har trua på Lasse.

Storfavoritten selv er overrasket, men også veldig glad for at så mange har trua på ham.

– Jeg føler at jeg får litt press på meg, men jeg prøver å holde roen og vil prøve å få kjørt mest mulig bil, sier Lasse til Bilcross.no. For det er det han er der for – flest mulig runder, heat, semifinale, og aller helst A-finale.

Hele moroa er å kjøre bil, og får han ratta litt så er den rolige unggutten happy.

Den mestvinnende bilcrosseren her til lands de siste sesongene?

ALLTID OPEL: Etter å ha kjørt mye, mye forskjellig de første årene, holder Lasse Rud (NMK Gardemoen) seg til Opel nå for tiden. Og det går fort! Foto: Stian Ormestad.

– Men, selvsagt – en A-finale i år også hadde vært drømmen!, sier en alltid like blid og rolig Lasse Rud.

VINNERBILEN: Testet og funnet i orden på trening på hjemmebanen Gardermoen motorpark. Foto: Privat.

Og vinnerbilen – ifølge Bilcross.no-leserne – er en Opel Vectra A med 2,6 liter Opel Omega V6-motor.

Så får vi se da, om det store flertallet av Bilcross.no-lesere får rett. Det som er helt sikkert, er at Lasse er like blid – uansett.

Dette er en kar som lever etter motto «tap og vinn, med samme sinn». Men som vi vet: Det har blitt mest av det siste. Lasse er nok en av de mestvinnende bilcrosserne her til lands de siste sesongene.

Tettere blant forhåndsfavorittene i de andre klassene:

I juniorklassen har også flest trua på fjorårsvinneren i avstemningen: Sindre Løland (NMK Konsmo), men det er med hårfin margin ned til Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen) og Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland). 

Videre finner vi en av de mestvinnende juniorkjørerne sålangt i år: Emil Sivesind (NMK Gjøvik), foran to blad Svardal fra Sørlandet. Mange junior-kanoner til start, med andre ord!

I dameklassen troner en svenske på toppen i skrivende stund i avstemningen: Emilie Olsson (Finnskoga MK).

Men selv om flest har trua på en svensk dameseier, er det tett med norske utfordrere: «Klatre-Mari» Hoel (NMK Gjøvik), Trine Opsahl (NMK Aremark), Liz Wessel (NMK Drammen), Frances Lingjærde (NMK Aremark) med flere norske raske bilcrossjenter ligger hakk i hel i avstemningen per nå.

Stem på dine favoritter her (og sjekk stillingen sålangt)!

Sjekk liveresultater fra Landskamp.no 2018 her!

Mimre? Sjekk bildene fra Landskamp.no 2017!

KLAR! Lasse Rud (NMK Gardermoen) kjenner presset, men kjenner vi ham riktig så er han like rolig og behersket som alltid når det grønne lyset tennes lørdag morgen. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Trøgstad. Her finner du NMK Trøgstads nettside: www.nmktrogstad.no.

Les mer om Landskamp.no her.

,