Sesongstart på neste års Landsfinale-bane: – Hadde vel ikke akkurat trua…

TIL TOPPS! Simen Vian (NMK Aurskog Høland) var best i årets første løp på neste sesongs Landsfinale-bane. Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

GARDERMOEN MOTORPARK: Simen Vian kjører for å vinne, men det så mørkt ut da han etter litt bulk og kræsj var helt sist i A-finalen. – Da var det egentlig bare å lukke øynene og holde stumt! 

Se bilder fra kvalløp på Gardermoen motorpark (Dahlmotorsportfoto).

Sesongstart på Gardermoen motorpark var lagt til lørdag 2. juni 2018. Her ble det en kamp om Landsfinale-billetter til både åpen- og juniorklasse.

Dette er neste års Landsfinale-bane for åpen klasse, og noen tenkte nok tanken om å stake ut kursen rundt banen og allerede nå starte på finpussingen av Landsfinale-formen for neste år.

– Et pluss at man henger med sånn tålig

JAGER: Simen Vian (NMK Aurskog Høland) jager seier i A-finalen, etter en elendig start. Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

Og med seier på Gardermoen, har Volvo-racer Simen Vian (NMK Aurskog Høland) skaffet seg et lite favorittstempel foran neste sesongs største oppgjør på bilcrossbanen? 

– Det at det er Landsfinale der om ett år er jo et pluss, når man vet at man greier å henge med sånn tålig, sier Simen så beskjedent han klarer til Bilcross.no etter seieren. – Jeg hadde vel ikke helt trua, forteller han:

SEIER! Simen Vian (NMK Aurskog Høland) vant sesongstarten på Gardermoen med en velbruk Volvo 240. Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

– Jeg har ikke kjørt Volvo på noen løp nå, sier Simen – som har gnagd rundt i Saab på løp så langt i år, – så da er det ekstra moro at det klaffer når det rattes Volvo igjen!

Og Simen hadde heller ikke helt trua da han i A-finalen kom ut som nummer tre, fikk en liten dytt i hjørnet bak på skuta, og måtte navigere seg inn i feltet igjen – helt bakerst.

– Etter det så var det nesten bare og lukke øynene og holde stumt, sier Simen og ler. – Med litt flaks så kom jeg meg ganske fort opp til andreplass.

Volvo-versting til Landsfinalen?

Fra andreposisjon så Simen at han tok innpå meter etter meter, men begge sparte alternativsporet til siste runde. Dermed ble det god, gammeldags bilcross inn til målstreken – der man måtte kjøre forbi.

– På siste runde måtte jeg bare prøve, briste eller bære. Og akkurat der jeg hadde sett meg ut en mulighet, der var det også en luke. Vips, så var jeg plutselig først, sier Simen som om det var det letteste stuntet i verden.

– Jeg må innrømme jeg trodde ikke det skulle være mulig, men det gikk, sier en jublende glad vinner i åpen klasse. Nå blir det nok Volvo, også i neste års Landsfinale på samme bane:

– Først og fremst må jeg jo greie og kvalle. Greier jeg det, så må det vel satses litt der kanskje!

Fra full pott til fullt motorras i A-finalen

TRØBBEL: Sjelden et bilcrossløp uten en god dose med skruing…. Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

Simen vant åpen klasse foran Andreas Bolland (NMK Støren) og Terje Hoff (NMK Gardermoen) på pallen – videre i A-finalen: Anders Golberg Brenno (NMK Gol), Dennis Mørkhagen (NMK Elverum og Knut Andre Dahl (NMK Gardermoen).

I juniorklassen sto ingen med full pott før finalekjøring – men Magnus Ransedokken (NMK Gol) i Volvo 245 var nærmest med sine 27 poeng. Og det ble også Magnus til topps, foran Sindre Haug (NMK Drammen) og Marius Øverby (NMK Hønefoss) på pallen.

Damene og veteranene slåss seg i mellom på Gardermoen, og her ble det dobbel hjemmeseier med Werner Berntsen (NMK Gardermoen) i Volvo på toppen av pallen, foran Terje Hoff (NMK Gardermoen). Rita Solvang (NMK Hamar) klatret opp på det siste trinnet på seierspallen.

Uheldige Heidi Sørlie (NMK Gardermoen) sto som den eneste i denne klassen med full pott etter innledende omganger, men endte på sjetteplass tilslutt etter motorras i A-finalen.

Resultatliste kvalløp på Gardermoen 2018 åpen klasse – offisiell

Resultatliste kvalløp på Gardermoen 2018 juniorklasse – offisiell

Resultatliste kvalløp på Gardermoen 2018 damer og veteran – offisiell

JUNIORPALLEN: Magnus Ransedokken (NMK Gol) på toppen, foran Sindre Haug (NMK Drammen) og Marius Øverby (NMK Hønefoss). Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

PALLEN FOR DAMER OG VETERAN: Werner Berntsen (NMK Gardermoen) på toppen av pallen foran Terje Hoff (NMK Gardermoen) og Rita Solvang (NMK Hamar). Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

PALLEN I ÅPEN KLASSE: Simen Vian (NMK Aurskog Høland) foran Andreas Bolland (NMK Støren) og Terje Hoff (NMK Gardermoen). Foto: Kjell Erik Dahl/Dahlmotorsportfoto.

Se flere bilder fra kvalløp på Gardermoen motorpark (Dahlmotorsportfoto).

Les også: Fronten er historie – Høstmester’n på Gardermoen motorpark tar over!

Mer info finner du hos arrangøren NMK Gardermoen.