Seks bilcrossløp til helga – fra nord til sør!

SESONGSTART I SØR: NMK Konsmo inviterer til sesongstart på en nyoppusset Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-SESONGEN 2018: Den første junihelga blir det bilcrossmoro over så å si hele landet, med løp fra Konsmo i sør til Mo i Rana i nord – og enda ett par bilcrossløp sånn cirka midt i mellom.

Bilcross-sesongen er forlengst i gang. Det startet allerede med Vinterløp på snø og is på Moa i februar, og har fortsatt med vårløp i stort sett strålende sol.

LANDSFINALE-ARENA: Årets Landsfinale for damer går på Rallebanen senere denne sesongen. Disse har herjet i toppen av finalene på banen tidligere. Foto: Stian Ormestad.

Nå får vi håpe sommerværet holder seg, når vi faktisk skriver sommer på kalenderen også: Straks vipper vi den over til juni måned:

Kvalifiseringsløp i nord

I Mo i Rana kjøres det løp både lørdag og søndag, der lørdagens løp teller som kvalifiseringsløp til Landsfinale for både åpen- og juniorklasse.

Begge løpene teller i Nordlandscupen, som 1. og 2. runde, der det skal kjøres hele 17 runder før vinnerne er kåret etter finaleløpet som arrangeres 29. september i Dråvika av Salten Motorsport.

Mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Rana.

Sesongstart på årets Landsfinale-bane for damer

LANDSFINALE FOR DAMER: Dette er alle deltakerne som kjørte fjorårets Landsfinale for damer på Sigdal. I år skal kampen om seieren kjempes på Rallebanen i Bø. Foto: Stian Ormestad.

Lørdag 2. juni åpner sesongen på årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene: Rallebanen i Bø. Løpet teller som 1. av totalt 3 runder i Bø-cupen, og det er rundt 80 biler påmeldt. Mest interessant er det å se hvem som allerede nå skal finne den raskeste veien rundt Rallebanen av damene:

Tittelforsvarer fra Landsfinalen for damer i fjor, Marte Marthinsen (NMK Larvik), er allerede påmeldt – både til løpet 2. juni og Landsfinalen for damer på samme bane lørdag 11. august. Vi skimter også en tidligere Landsfinale-vinner ved Liz Wessel (NMK Drammen) på lista.

KLAR! Marte Marthinsen (NMK Larvik) vant Landsfinalen for damer i fjor, og satser for fullt mot en ny Landsfinale – denne gang på Rallebanen. Foto: Stian Ormestad.

Mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Bø.

Sesongstart på neste års Landsfinalebane for åpen klasse

Sesongstart blir det også på Gardermoen motorpark på lørdag 2. juni. Her er det rundt 60 deltakere klare for å kjempe om Landsfinale-billetter til både åpen- og juniorklasse.

Dette er neste års Landsfinale-bane for åpen klasse, og noen har nok tenkt tanken om å stake ut kursen rundt banen og allerede nå starte på finpussingen av Landsfinale-formen for neste år.

Fjorårsvinneren er allerede påmeldt med startnummer 1: Ken Roger Tandberg (NMK Gardermoen). I fjor klarte han det utrolige å starte nede i D-finale, som han vant – før også C-, B-, og A-finalen ble vunnet!

Mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Gardermoen.

Kvalifiseringsløp i vest

LANDSFINALEBANE: NMK Gardermoen skal arrangere Landsfinalen i bilcross på Gardermoen motorpark i 2019. Foto: Stian Ormestad.

NMK Vikedal inviterer til todagersløp på Vikedal motorbane, der det varsles at en del «gamle helter» har mobilisert for å vise dagens aktive hvordan man skal kjøre bilcross. Den mobiliseringen vil nok ikke stå ubesvart, og dagens unge satser nok hardt på å bite godt ifra seg.

SLADDER INN I SOMMEREN: Vi blar om til juni – den første sommermåneden – og det skal sladdes fra nord til sør. Foto: Stian Ormestad.

– Så her blir det kamp om poengene og finaleplassene, loves det på NMK Vikedals nettside, der du også finner mer info om løpet.

Dette er også den første junihelgas største bilcrossløp, med godt over 100 deltakere påmeldt!

De beste etter to dagers bilcrossfighting belønnes med Landsfinale-billetter til både seniorer og juniorer, og de aller beste bør få seg et digert premieskap, for pokalene er ikke akkurat noe småtteri, lover arrangøren.

… og kvalifiseringsløp for juniorer i sør

NMK Konsmo kjører kvalifiseringsløp for de yngste bilcrosserne på en nyoppusset Konsmo motorbane søndag 3. juni. Her er det så å si like mange juniorer som seniorer påmeldt – rundt 25 i hver klasse – og totalt rundt 60 deltakere.

NMK Konsmo skal senere i sesongen, i september, arrangere finaleløpet i årets Bilcross.no-cup. Og til neste år skal Landsfinalen for juniorer kjøres her.

Mer info om løpet finner du hos arrangøren NMK Konsmo.

Les også: Fra siste plass i D-finale til totalseier: – Det var helt rått!