Denne dama vant sesongåpningen på årets Landsfinale-bane: – Ordentlig knotebane!

I RUTE: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) kan regnes som en rutinert dame bak rattet, med mange seire. Men det har aldri klaffet helt i Landsfinalen for damer. Kanskje alt klaffer på Rallebanen? Foto: Stian Ormestad.

RALLEBANEN: Det var flere raske bilcrossjenter som ville teste årets Landsfinale-bane i sesongstarten på Rallebanen. May Iren Natten Frydenlund var aller raskest. – En ordentlig knotebane – krevende!, mener hun. – Men krevende er jo også gøy.

Sjekk også: Seks bilcrossløp den første junihelga – fra nord til sør!

Lørdag 2. juni åpnet sesongen på årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene: Rallebanen i Bø. Løpet telte som 1. av totalt 3 runder i Bø-cupen, og det var rundt 80 biler påmeldt.

Mest interessant er det å se hvem som allerede nå fant den raskeste veien rundt Rallebanen av damene: Etter tre omganger og finaler sto May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) helt på toppen av resultatlisten.

KLAR! Marte Marthinsen (NMK Larvik) vant Landsfinalen for damer i fjor, og satser for fullt mot en ny Landsfinale – denne gang på Rallebanen. Det ble en fin 8. plass i sesongåpningen. Foto: Stian Ormestad.

– En ordentlig krevende knotebane!

– Seier på årets Landsfinale-bane. Favoittstempelet sitter godt i panna nå! Hva tenker du om det?

– Det blir mange som skal gjøre opp om seieren på Landsfinalen der, men det var veldig gøy å få full klaff på første forsøk på den banen, jubler May Iren til Bilcross.no. Hun hadde aldri kjørt banen før, men taklet den bra fra første sving.

– Jeg tror det er en fordel å ha prøvekjørt banen før Landsfinalen. Jeg har sett på mange ganger, men aldri kjørt banen selv. Det var en ordentlig knotebane – krevende!, sier May Iren og ler: – Men krevende er jo også gøy.

Ekstra krevende ble det i A-finalen, da servoen sa takk for seg. – Jeg ble litt pudding i armene etter hvert. Men det holdt inn til mål.

Til Landsfinalen i august ønsker hun seg en liten, startrask bil – MED servo.

– Det er en fordel på en bane der det går sving i sving i sving. Jeg har ingen bil klar enda, men det blir nok en ordnings. Det trenger ikke være den sprekeste bilen med mest hester rundt banen, men den bør absolutt henge med i starten.

Alltid hengt med i toppen – men mangler Landsfinale-seier

HJEMMEFAVORITT: Anette Haugland (NMK Bø) er en av mange raske Bø-jenter som får Landsfinalen for damer på hjemmebane i år. Det ble en sterk andreplass i sesongåpningen. Foto: Stian Ormestad.

– Du har alltid vært med i toppen i bilcross, men mangler en seier i Landsfinalen for damer. Nå har du lagt et godt grunnlag for å endelig klatre helt til topps i år?

LANDSFINALE-ARENA: Bare de tøffeste vinner frem på Rallebanen. Årets Landsfinale for damer blir helt rå! Foto: Stian Ormestad.

– Det er jo bare å håpe at det går like bra i august. Tidligere Landsfinaler har gått begge veier. Beste resultat er 3. plass på Aremark for to år siden og 6. plass på Gol året før der igjen. Ellers så kjørte jeg vel D-finale på Sigdal i fjor og C-finale på Gardemoen, ramser May Iren opp til Bilcross.no.

Konkurransen i første test av Landsfinale-banen var langt ifra enkel: Hjemmefavoritt Anette Haugland (NMK Bø) fulgte hakk i hel på andreplass, med Unn Linnea Hjelde (NMK Kongsberg) på tredjeplass.

Tittelforsvarer fra Landsfinalen for damer i fjor, Marte Marthinsen (NMK Larvik), var blant kanonene som ville teste banen. Hun endte på en åttendeplass, godt fornøyd med å få opp farta på Rallebanen.

Enda en tidligere Landsfinale-vinner ved Liz Wessel (NMK Drammen) stilte også til start, hun endte på 10. plass.

Påmeldingen er allerede i gang til neste løp på Ralle

Juniorklassen ble vunnet av Joachim Grønvold (NMK Sande) og åpen klasse Lars Martinsen (NMK Tønsberg).

LANDSFINALE FOR DAMER: Dette er alle deltakerne som kjørte fjorårets Landsfinale for damer på Sigdal. I år skal kampen om seieren kjempes på Rallebanen i Bø. Foto: Stian Ormestad.

Neste løp på Rallebanen er todagers sommerløp helga 7 – 8. juli – 2. runde i Bø-cupen. Påmelding er allerede i gang hos NMK Bø. Deretter blir det Landsfinalen for damer lørdag 11. august, og siste runde og finaleløpet i Bø-cupen i september.

Mer info finner du hos arrangøren NMK Bø.

Les mer om Landsfinalen for damer.

,