Vraker Rendalspokalen 2018: – Mange havner i en skvis, og vi ønsker ikke å ødelegge for andre klubber.

RENDALSPOKALEN: Frode Sletten og resten av arrangørstaben i NMK Rendalen ser at pokalen snart renner over med penger, og regner 2019-oppgjøret som finale. Så får vi vente og se da, om noen klarer å ta sitt andre napp i Rendalspokalen om et års tid, eller om en åttende kandidat melder seg på i kampen om haugen med penger… Foto: Stian Ormestad.

RENDALSPOKALEN: Som så ofte i bilcross, kommer det en brå og uventet sving. Denne gangen fra arrangørhold:

Først ble ble årets Rendalspokalen 2018 flyttet, på grunn av en lang og snørik vinter som ga god grunn til å frykte for en storflom langs Glomma – som er nærmeste nabo til Stor-Elvdal-banen. Løpet skulle først gått 26. mai, men ble flytta en måned frem til 23. juni.

TRANGT OM PLASSEN: Både på bilcrossbanen og på kalenderen er det trangt om plassen – det er tett med gromløp i løpet av sommeren. Enda trangere ble det da en snørik vinter gjorde at flere må gjøre som NMK Rendalen – flytte løpet fra vår til sommer. Nå velger NMK Rendalen å vrake 2018-oppgjøret, og komme sterkere tilbake i 2019. Foto: Stian Ormestad.

Nå velger NMK Rendalen å avlyse hele 2018-oppgjøret, og heller komme sterkere tilbake i 2019:

– Da kom det en litt brå og uventet sving fra NMK Rendalen, forteller Frode Sletten til Bilcross.no. Og det er en god grunn til det:

Mange kommer i en skvis

– Etter at vi flyttet helg har vi skjønt at flere av de som normalt ville kjørt Rendalspokalen, havner i en skvis med løp i egen klubb og naboklubber. Vi ser også at dette kan skape problemer for både oss som arrangør og arrangører av andre løp denne helga, og vi ønsker ikke å bidra til dette.

– Vi innser at det var vi som byttet til en helg som andre klubber har brukt over flere år, og har derfor bestemt at Rendalspokalen 2018 utgår.

Blant annet kjører NMK Modum Sigdal årets 2. runde i Bilcross.no-cup 2018 samme helga på Sigdal motorsenter. Påmeldingen er allerede i gang i skrivende stund.

– Bilcrossmiljøet er ikke større enn at vi må tenke helhet, og vi ønsker ikke å ødelegge for andre klubber som skal arrangere løp denne helga, forteller Frode til Bilcross.no.

Som plaster på såret for de som hadde tenkt å kjøre, legger NMK Rendalen premiepengene i potten også i år, selv om løpet ikke blir gjennomført. Det betyr at hvis noen klarer å ta det andre og siste nappet i pokalen i 2019, ligger det 27.000 kroner i pokalen til den heldige vinneren.

GOD, GAMMELDAGS BILCROSS: Rendalspokalen trekker fulle startlister og serverer god, gammeldags bilcross til en fullsatt publikumsskrent. Her kjøres det uten alternativspor, på en skikkelig bilcrossbane med stor B! Det er bare å glede seg til 2019-oppgjøret! Foto: Stian Ormestad.

Nye vinnere – hvert eneste år

For NMK Rendalen fant på noe lurt i 2011: Rendalspokalen, som fylles med 3.000 kroner per oppgjør – og den første med tre napp vinner både pokalen og alle pengene pokalen er fylt med.

Etter hvert har det vist seg at pokalen kommer til å bli en pengebinge, hvis det skal fortsette som frem til nå: På syv oppgjør har vi fått syv forskjellige vinnere!

– Styret i NMK Rendalen har besluttet og endre litt på statuttene for pokalen. Endringen er at vi går fra tre til to napp. Dette betyr at den første som får to napp i pokalen får denne til odel og eie.

Det vil være syv kandidater til å vinne den i 2019. Men også helt nye navn kan fortsatt komme med i kampen om pokalen og pengepotten.

Følgende har hvert sitt napp i Rendalspokalen:

  • 2017 Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) VW boble
  • 2016 Lasse Rud (NMK Gardermoen) i Opel Calibra
  • 2015 Steffen Restad Næve (NMK Melhus) i Volvo 745
  • 2014 Ove Brennodden (NMK Engerdal) i Volvo 245
  • 2013: Frank Jevne (NMK Rendalen) i VW Boble
  • 2012: Kjetil Finstad (NMK Elverum) i VW Boble
  • 2011: Arne Nilsen (NMK Hamar)

FAVORITT? Luringen Lasse Rud (NMK Gardermoen) trenger ikke alternativspor for å kjøre seg opp fra siste- til førsteplass! Den raske unggutten er en av syv med hvert sitt napp i Rendalspokalen, som vi nok ser på startstreken i 2019-oppgjøret! Foto: Stian Ormestad.

Les mer: Rendalspokalen renner over med penger – reduserer antall napp fra tre til to.

Les mer om Rendalspokalen.