– Ikke hatt så mange deltakere på nesten ti sesonger!

VÅRLØP PÅ RAABAKKEN: Mens noen arrangører opplever svikt i antall deltakere, er det mer futt og fart enn på mange år hos NMK Namdal. – Landsfinale i Midt-Norge gir helt klart positive ringvirkninger!

Det er over 80 påmeldt, ett par dager før det braker løs på bilcrossbanen på Raabakken rett utenfor Namsos lørdag 26. mai 2018. Det forteller Andreas Kroglund Rian på vegne av arrangøren NMK Namdal.

KLAPPET OG KLART: Sesongstart på Raabakken går lørdag 26. mai 2018 – med flere deltakere til start enn på mange år! Foto: NMK Namdal.

Mange store bilcrossøyeblikk i Raabakken

Mange husker nok banen som tidenes første Landsfinale for junior-arena tilbake i 2007. Dette var første året med kvalifiseringsløp landet over og stor Landsfinale for de yngste, satt i gang av ildsjeler i trønderklubben NMK Namdal. 

To år etter Juniorlandsfinalen feiret klubben 70 år, og ba i den anledning inn til jubileumsløp i 2009. Det er ifølge Andreas sist det var så mange deltakere i Raabakken som det igjen ventes til helga.

– Vi ser at interessen er større nå som det er Landsfinale på Verdal motorsenter. Det er påmeldt førere fra absolutt hele Trøndelag, forteller Andreas, som legger til at også arrangørklubben selv opplever en solid oppsving:

– Vi har over 20 førere til start, det er også flere enn på mange år. Og blant dem flere hjemmefavoritter, som for eksempel Øyvind Romstad eller Morten Rønning, tipper Andreas ubeskjedent nok på vegne av arrangørklubben.

Sjekk arrangøren NMK Namdals nettside for mer info om løpet.

HJEMMEFAVORITT: Øyvind Romstad (NMK Namdal) begynner å bli en rutinert ringrev i gamet. Han må alltid regnes som hjemmefavoritt når det kjøres bilcross i Raabakken. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om årets Landsfinale-arena Verdal motorsenter.