Det startet med et smell – og endte med seier!

JUNIOR-FAVORITT: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) fikk tilslutt taket på årets Landsfinale-bane. Foto: Privat.

LANDSFINALE FOR JUNIOR: Emil Sivesind reiste til Grenland med ett mål for øyet: Bli kjent med årets Landsfinale-bane. Det gikk skikkelig skeis allerede i 1. omgang – men så skulle det gå så meget bedre…

Les også: Straks spinnes sesongen i gang på årets Landsfinale-baner!

NMK Grenland har fått tildelt både Landsfinalen for junior og kvalløp til den samme landsfinalen. Datoene er 12. mai for kvalløp og 4. august for Landsfinalen.

STARTET MED ET SMELL: Selv om starten på løpet ikke var så bra, endte det på beste mulige vis. Emil Sivesind (NMK Gjøvik) digger Grenland-banen, der årets Landsfinale for juniorer skal gå. Foto: Privat.

– Jeg liker banen kjempegodt!

Til kvalløpet hadde blant andre Emil Sivesind (NMK Gjøvik) tatt turen med sin Volvo 240, for å bli kjent med en til nå ukjent bane. Så ukjent at det endte utenfor banen og brutt 1. omgang.

Likevel: – Jeg liker banen kjempegodt!, forteller Emil til Bilcross.no.

Sist vi prates, var etter en fantastisk overbevisende Vinterløp-seier på Moa i februar. Han har nå kjørt fire løp i år – alle ganger A-finale! Den blide NMK Gjøvik-junioren er helt klart et talent bak rattet.

For etter en trøblete start på Grenland motorsenter 12. mai, gikk det bare en vei: Rett til topps.

Det ble heatseier i 2. omgang. Det ble enda en heatseier i 3. omgang. Det holdt til B-finale, som Emil vant – før også A-finalen ble vunnet, etter å ha ledet fra start til mål.

Storfavoritt foran Landsfinalen på samme bane

Emil fant med andre ord riktig – og raskeste – vei rundt banen i løpet av dagen som var ment mest som en test av Landsfinale-banen. At det ble seier, er bare en bonus.

Emil må nå finne seg i et enda større favorittstempel foran Landsfinalen når den skal kjøres på samme bane i august.

Og han lover å komme med spinn på bakhjulene, enten det blir Volvo eller kanskje en gammel Opel. Det er bare å glede seg – for med Emil bak rattet blir det både bred og fin kjøring å se på!

Vi må også legge oss resten av pallen på minnet før det store oppgjøret i august: Mads Skjæveland (NMK Sandnes og Jæren) på andreplass, og et av flere store hjemmehåp Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) på tredjeplass.

Videre i A-finalen: Alf Olav Askeland (KAK), Adrian Haslestad (KNA Aust-Agder) og Sander Engsvik (NMK Aremark).

HJEMMEFAVORITT: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) – her etter seier i Roppecrossen 2018. Foto: Stian Ormestad.

Dobbel hjemmeseier

I åpen klasse ble det dobbel hjemmeseier til Finn Erik Løberg (NMK Grenland) foran Espen Johnsen (NMK Grenland). Roger Nordheim (Froland motorsport) klatret opp på det siste trinnet på seierspallen.

Dessverre samlet ikke løpet mer enn 17 deltakere i åpen klasse. Den største klassen var juniorklassen med 24 deltakere.

Les mer om Grenland motorsportsenter – årets Landsfinale-bane for juniorene.

,