Vant hver sin klasse med samme bil – men ikke uten trøbbel…

SEIER! Lasse Rud (NMK Gardermoen) og Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

HIMMELSPRETTEN PÅ MOA: Det er godt mulig det ble satt ny verdensrekord i drivakselbytte på Moa. Og stresset ble belønnet med seier!

Se Bilcross-no-bildene fra Himmelspretten på Moa 2018 – oppdatert!

Mens andre arrangører såvidt er i gang med sesongen, kjørte NMK Aurskog Høland sitt 2. løp for sesongen på Kristi himmelfartsdag. Sesongstart 2018 skjedde på snø og is på Moa den første lørdagen i februar.

VINNERBIL X 2: Denne Opelen kjørte inn til seier i både junior- og åpen klasse – men ikke helt uten problemer underveis… Foto: Stian Ormestad.

Himmelspretten gikk torsdag 10. mai, og de beste er kvalifisert til Landsfinalene for åpen- og juniorklasse.

Koz og klemz i kirketiden

Alt gikk som på skinner for Lasse Rud (NMK Gardermoen) og Mathias Bergsjøbrenden Morten (NMK Gardermoen) – begge med full pott etter to omganger. Kirketiden kunne brukes til kjærestekos og pølsespising – alt var i den skjønneste orden!

Men da Mathias dro avgårde i det siste juniorheatet i 3. omgang, røyk drivakselen over startstrekka, han trilla inn i depot, og idyllen var over. For Lasse skulle egentlig stå klar i køen bak startplata, i et av de første heatene i åpen klasse – med samme bil.

– Jeg sto bare klar med alt av verktøy og vi kasta oss under bilen med en gang. Jeg tipper vi fikk bytta drivakselen på ett par minutter – maks!, forteller Lasse. Han har gjort dette mange ganger før – men aldri så kjapt.

Uoffisiell verdensrekord i drivakselbytte?

KOZ OG KLEMZ: Bare idyll i depot i kirketiden. Men det skulle kjapt bli mer stress enn som så… Foto: Stian Ormestad.

Mens alle uinnvidde rundt banen trodde man ventet på et enkelt sjåførbytte, hadde NMK Gardermoen-gjengen rukket også å bytte en drivaksel. Uoffisiell verdensrekord i drivakselbytte?

GIRLPOWER: Halvparten av juniorene som kvalla på Moa er raske juniorjenter. Foto: Stian Ormestad.

– Ja, det var vel det ytre leddet, da?, spør en forbipasserende. – Nei, det var det indre – og den lange, svarer Lasse – til enda større anerkjennelse fra folk som har samlet seg rundt depotplassen. Den er ekstra kinkig å få på plass.

– Det er sånt jeg bruker fjorten dager på å få gjort, sier en, – jeg bruker vel en hel vinter, mener en annen.

– Det blir gromt i Verdal’n!

Og Lasse og Mathias fikk lønn for strevet: Seier i hver sin klasse, med samme bil.

– Det er perfekt å dele bil med Mathias. Han er akkurat like høy – eller lav – som meg, forteller Lasse – 1,67 på strømpelesten. Men er det en ting som ikke teller i bilcross, så er det hvert fall høyden.

Dette er andre gang Lasse kvaller i år, og gullbilletten går til kompisen på depotplassen ved siden av, Henrik W. Kristiansen (NMK Aurskog Høland), forteller Lasse:

– Han var med til Bergen, han var med og henta NGK-master-bil nesten helt borti Finland, han er med overalt. Derfor skal han få gullbilletten – han fortjener virkelig en klapp på skuldra!

Henrik gleder seg til enda en tur med kompisene, denne gangen for å kjøre Landsfinale selv. – Det blir gromt i Verdal’n!

DRAMATIKK: Det blir trangt over startstrekka i A-finalen – se bildeserien i fotogalleriet fra løpet! Foto: Stian Ormestad.

Disse er også kvalla til årets Landsfinaler:

Lasse Rud får med seg følgende til Landsfinalen i Verdal’n: Kristine Rønne (NMK Gardermoen) på andreplass, Ola Mariåsen (KNA Solør) på tredjeplass, Carl Fredrik Brettingen (Østfold Motorsport) – som kjørte seg opp fra B-finalen, Arild Westerhaug (NMK Hamar) og beste hjemmekjører på sjetteplass Simen Vian (NMK Aurskog Høland).

Og i juniorklassen slår følgende følge med Mathias Bergsjøbrenden Morten til Landsfinalen for junior på Grenland motorsportsenter i august: Andremann Torjus Svenneby (NMK Trøgstad), Christoffer Novak (NMK Trøgstad), beste hjemmekjører på fjerdeplass Robin Celine Stensrud (NMK Aurskog Høland), Silje Gjenga Lund (NMK Hamar) og Anne Kristoffersen (NMK Trøgstad).

Sjekk hele resultatlista i åpen klasse / juniorklasse.

SIKKERT VÅRTEGN: Sol, støv og knopper som spretter. Det er vår! Foto: Stian Ormestad.

Se alle Bilcross-no-bildene fra Himmelspretten på Moa 2018!

Les også: Tar sats for Himmelspretten 2018!