Sjekk hvem som herjer i toppen etter første dag av 1. runde i Bilcross.no-cup 2018

STARTER GODT: Marius Øverby (NMK Hønefoss) skyter ut av startplata med sin Volvo 240. Han står med full pott før finaledagen i 1. runde av Bilcross.no-cup 2018. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP 2018: En bilcrossjente, tre juniorer og tre i åpen klasse står med full pott etter ferdigkjørt lørdag i Vårløpet på Basserudåsen, som også teller som kvalløp til Landsfinalene og er 1. runde i Bilcross.no-cup 2018.

Se bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 – oppdateres!

Du kan fortsatt stemme frem dine favoritter – sjekk her!

Denne helgen er det hele fire løp med totalt 300 bilcrossere påmeldt, med 1. runde i Bilcross.no-cup som det aller største! Etter en stor dugnadsinnsats på Basserudåsen er både bane, depot og publikumsplass ryddet for snø, tørket opp og klar for storinnrykk.

JAGER: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) vant det aller første året med Bilcross.no-cup. Nå jager Saab-jenta fra en tredjeplass etter dag 1 av 1. runde av årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

En bilcrossjente på topp:

Monica Solbakken (NMK Drammen) i Saab fortsetter der hun slapp på samme bane i fjor, med seier i Sølvcrossen 2017: Hun leder dameklassen som den eneste med tre strake heatseier etter tre omganger lørdag. 

Tettest på ligger to Saab-jenter til: Anette Haugland (NMK Bø) og Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) – sistnevnte vant Bilcross.no-cupen totalt i sitt første år, for fire sesonger siden.

Tre på topp i junior:

I juniorklassen imponerer Marius Øverby (NMK Hønefoss) stort med sin Volvo 240. Etter å ha fått kallenavnet «Snurre» tidligere, gjør han skam på kallenavnet med suveren kjøring denne helga. «Snurre» er blitt til «suveren» så langt – med tre strake heatseiere av tre mulige lørdag.

Det samme står Sande-gutta Christoffer G. Torgersen (NMK Sande) med Honda og Johnny Hansen (NMK Sande) med Opel med – så det er hele tre på topp i juniorklassen før den avgjørende finaledagen søndag.

SUVEREN: Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken) har nok størst fart rundt bilcrossbanen på Basserudåsen denne lørdagen! Foto: Stian Ormestad.

… og tre på topp i åpen:

Det samme er ståa i åpen klasse: Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken) har vunnet bilcrossløp på Basserudåsen før, og er i rute med sin antikke Opel Kadett. Han sladder først rundt første sving i alle sine heat – og drar bare ifra i løpet av de neste rundene.

FANTASTISK KJØRT: Henning Maribo (NMK Hønefoss) imponerer – igjen – med sin VW boble i et hardt selskap der han er ganske alene med hekkmotorisert bil på toppen av resultatlistene. Foto: Stian Ormestad.

Henning Maribo (NMK Hønefoss) har vært nesten like suveren – bare han får revet seg løs med sin VW boble. Det tar noen ganger litt tid, men det går!

Sistemann med full pott etter første dag av Vårløpet på Basserudåsen har hatt uflaks tidligere i Bilcross.no-cup-sammenheng, men nå går det som på skinner for Sigbjørn Haugland (NMK Bø) i Opel.

Kanskje er det babylykken som smitter over på bilcrosslykken? Sigbjørn ble pappa forrige uke og fikk gratulasjoner over speakeranlegget.

Stor spenning foran finaledagen!

Søndag fortsetter Vårløpet på Basserudåsen 2018, der det kjempes om poeng og pengepremier i Bilcross.no-cupen, kvalifisering til Landsfinale for åpen- og juniorklasse, invitasjoner til Eliteracet 2019 og heder og ære. 

HAVARI: Tittelforsvarer og totalvinner i fjorårets Bilcross.no-cup Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) havarerte med sin Saab i siste omgang lørdag. Men han har massevis av poeng likevel, og det blir spennende å se om han kommer til start for å kjempe videre i finaledagen søndag. Foto: Stian Ormestad.

Det er med andre ord stor spenning foran finaledagen – og kanskje aller mest spent er de nevnt over med full pott og mest press på seg? Dette blir moro!

Du kan fortsatt stemme frem dine favoritter – sjekk her!

Første start går klokka 09.00 også finaledagen søndag, og det skal kjøres resten av innledende omganger pluss en hel haug med finaler.

Løpet dekkes selvfølgelig av Bilcross.no på flere plattformer – legg gjerne til bilcrossno på snap og insta.

OOOPS! En tyvstart, og så er haraballet i gang…. Foto: Stian Ormestad.

VINNEREN? Oddmund Hansen Westby (NMK Modum Sigdal) feiret seieren allerede fredag kveld – men som så ofte før og for så mange før ham går det ikke helt som planlagt for BMW-føreren. Men publikums hjerter vinner han! Foto: Stian Ormestad.

LIKE BLID! Lars A. Sletten (NMK Tønsberg) kom til Basserudåsen for å trene litt bilcross før Landsfinalen for veteraner på Starmoen 12. mai. Det varte i en halv runde før det endte slik – men veteranen er like blid, tross vraka bil og ribbeinsbrudd… Foto: Stian Ormestad.

GUTTEN I RØYKEN: Flere blad Johannesen kjørte flott og fort med denne VW bobla i både åpen- og juniorklasse før det gikk skeis med motoristen mot slutten av lørdagens kjøring. Vi krysser fingrene for at den blå bobla blir å se også på finaledagen! Foto: Stian Ormestad.

BURSDAGSBARN: Kenneth Olsen (NMK Bø) drar på en del ballonger over startsletta. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2018 – oppdateres!

,