Jon-Petter Malmbergs femte (!!!) hjemmeseier på rad!

VISER BARE BAKPARTEN PÅ BOBLA: Dette gule motorlokket er alt konkurrentene har sett til boblekjøreren Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) på Brekka i fem løp nå! Foto: Stian Ormestad.

VÅRLØP PÅ BREKKA: Hvem annen kan vise til en liknende seiersrekke som den raske aremarkingen i knallgul VW boble?

NMK Aremark startet sesongen med kvalløp på Brekka lørdag 28. april 2018, i en innholdsrik bilcrosshelg med hele fire løp. Det skulle bli hjemmeseier på bilcrossbanen i Brekka – nok en gang.

PALLEN: Øverst på pallen, nok en gang: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark). Foto: Privat.

Ikkeno’ småtteri!

Bare hør her: Vi må spole tre sesonger tilbake i tid for å finne en annen vinner enn Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) på hjemmebanen Brekka. 

Sist en annen vant løp her, var i Landsfinalen for damer høsten 2016, – og det løpet kjørte naturlig nok ikke Jon-Petter…

Verken i første løpet i 2018-sesongen eller i hele 2017-sesongen har noen som helst klart å slå boblekjøreren. Vi må tilbake til 2016-sesongen for å finne det forrige løpet det skjedde.

Og vi snakker ikke om småløp som er vunnet: 23-åringen vant Sommerfestivalen med boble – etter 10 omganger og finaler! Han vant også både Vårløpet, Høstløpet og klubbløpet i fjor. Og nå Vårløpet i år – den femte hjemmeseieren på fem løp på rad!

– Jeg ble jo veldig glad, forteller den suverene boble-kjøreren, – men det var billetten til Landsfinalen jeg ville ha!

Jon-Petter kjørte ikke Sommerfestivalen 2016 på grunn av jobb, så vi må spole helt tilbake til Vårløpet i 2016 for å finne forrige løp noen beseiret ham her på hjemmebane.

Ingen boble-bane?

Heller ikke Vårløpet på Brekka 2018 var en dans på roser, noe det sjelden er i bilcross. Jon-Petter slet med giringen, og hadde langt ifra full pott etter innledende omganger. Men det holdt likevel til finale.

KJEMPER: Jon-Petter har alltid måttet kjempe seg til seier – så også her i Sommerfestivalen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Mellom 3. og 4. omgang ble girkassa byttet, og alt gikk så meget bedre. – Det ble en tøff kamp i dag, med en utrolig jevn finale, forteller Jon-Petter til Bilcross.no. Men som så mange ganger før trakk han det lengste strået.

ENDA EN POKAL: Fem førsteplasser i fem løp på rad – hvem kan slå den seiersstatistikken? Foto: Privat.

Brekka – og spesielt Sommerfestivalen – er blitt sett på en bane og et løp som ikke passer for bobler. Er det fortsatt noen som mener det, spør vi boble-helten: – He, he. Nei, si det. Jeg tror bobla skal holde 10 omganger i år også!

Bobler over av revansjelyst?

For Sommerfestivalen er allerede huket av i kalenderen. I tillegg til Landsfinale-billetter, får han også gratis start i Sommerfestivalen etter seieren.

– Tror nok det er noen som vil prøve å satse litt ekstra for å komme før meg i mål på festivalen nå, sier Jon-Petter til Bilcross.no og ler godt.

For mer info og resultater, sjekk arrangøren NMK Aremarks nettside.

Sesongens første store bilcrosshelg!

Denne helgen er det hele fire løp med totalt 300 bilcrossere påmeldt, med 1. runde i Bilcross.no-cup som det aller største – les mer om bilcrossløpet på Basserudåsen her! Dette løpet går over to dager, med finaledag søndag.

Les mer: Yes! Nå har vi årets første store bilcrosshelg i vente!

, ,