Straks spinnes sesongen i gang på årets Landsfinale-baner!

VÅRLØP I VÅRSOL: NMK Grenland huser årets Landsfinale for junior – og kjører kvalløp til den samme Landsfinalen lørdag 12. mai. Det blir en god anledning til å både teste ut banen og skaffe seg en plass i Landsfinalen. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-SESONGEN 2018: Lørdag 5. mai går årets første løp på Verdal motorsenter – som skal huse Landsfinalen i bilcross 2018. Helga etter, lørdag 12. mai, går årets første løp på Grenland motorsportsenter – som skal huse Landsfinalen for junior 2018.

En ting er at du kan teste ut banen, både som deltaker, mekaniker eller publikummer – men en annen ting er at begge løpene også teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen på samme bane senere i år – både åpen- og junior-Landsfinale.

ENDELIG! I mai er bilcross-sesongen er skikkelig i gang – også på årets Landsfinalebaner! Foto: Stian Ormestad.

Årets største bilcrosshappening skjer i Verdal

I Midt-Norge er samarbeidet på tvers av klubbene godt, og her er det NMK Steinkjer som drar i gang bilcross-sesongen på lånt bane av NMK Verdal – som står som arrangør av Landsfinalen 2018. 

Men altså – for første test av årets Landsfinale-bane må man henvende seg til arrangøren NMK Steinkjer, der finner du påmelding og mer info om kvalløpet 5. mai 2018.

Det er ventet mange ivrige bilcrossere som vil teste ut Landsfinale-banen, som er landets nyeste bilcrossbane – åpningsløpet gikk for to år siden.

Landsfinalen kjøres lørdag 18. august 2018.

Juniorene gjør opp seg i mellom på Grenland

NMK Grenland har fått tildelt både Landsfinalen for junior og kvalløp til den samme landsfinalen. Datoene er 12. mai for kvalløp og 4. august for Landsfinalen. 

BARE DE BESTE AV DE BESTE: Bare A-finalistene fra kvalløp landet over får lov å kjøre Landsfinale i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Det er ventet at mange juniorer vil benytte anledningen til å gjøre seg kjent med Landsfinale-banen i sesongåpningen lørdag 12. mai.

Banen har huset mange store motorsport-øyeblikk i løpet av sin relativt korte historie. Åpningsløpet gikk høsten 2010, og etter det er det blitt kjørt store løp for både bilcross, rallycross og mye annet her.

En av de aller største happeningene kommer til Grenland motorsportsenter i år: Landsfinalen for juniorer 2018. Mer info om både Landsfinalen og kvalløpet finner du på NMK Grenlands nettsider.

Veteranene skal slåss på Starmoen

Samme lørdag som sesongåpningen på Grenland, kjøres tidenes første Landsfinale for veteraner. NMK Elverum har fått æren av å huse denne Landsfinalen, og mer om det uoffisielle veteran-NM-et i bilcross finner du på arrangøren NMK Elverums nettside.

Lørdag 12. mai kjøres Landsfinalen for veteraner, og dagen etter, søndag 13. mai, går det tradisjonsrike Vårløpet på Starmoen av stabelen – åpent for alle, både gamle og unge.

CAT-FIGHT PÅ RALLEBANEN: Det blir helt rått med Landsfinalen for damer 2018 på Rallebanen! Foto: Stian Ormestad.

Landsfinalen for damer på Rallebanen

Bilcrossjentene skal slåss om Landsfinale-seieren på Rallebanen utenfør Bø i Telemark. Her går årets første løp og 1. runde i Bø-cupen 2018 av stabelen lørdag 2. juni. 

Det blir også mulig å teste ut banen på todagers sommerløp helga 7 – 8. juli, med 2. runde i Bø-cupen på Rallebanen. Mer info om løpene på årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene finner du hos arrangøren NMK Bø.

Landsfinalen for damer kjøres lørdag 11. august.

SLÅR UT HÅRET: Damene slår ut håret og slår seg løs på Rallebanen lørdag 11. august – da skal landets beste bilcrossjente kåres nettopp her! Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Grenland motorsportsenter – årets Landsfinale-bane for juniorene.

Les mer om Rallebanen – årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene.

Les mer om Starmoen motorbane – årets Landsfinale-bane for veteraner.

Les mer om Verdal motorsenter – årets Landsfinale-bane for åpen klasse.

, ,