Denne grombilen vender hjem til Himmelspretten

VENDER HJEM: Med selveste Urban Bergström bak rattet, en gammel svensk rallycross-stjerne. På bildet ser vi samme Volvo 245 i aksjon under NGK Masters i fjor, med Thomas Bryntesson bak rattet. Foto: Filip Oskarsson.

HIMMELSPRETTEN: Flere kanoner melder allerede sin ankomst, og en gammel grombil vender hjem igjen: Arrangørklubbens lotteribil fra i fjor får en gammel svensk rallycross-stjerne bak spakene i Himmelspretten 2018!

Sesongstart 2018 skjedde på snø og is på Moa, NMK Aurskog Høland, første lørdagen i februar. Der har de fordelen av å ha brøytet bane hele vinteren – men det er også en liten ulempe, forteller Jonas Svendby:

KLAR FOR HIMMELSPRETT! Jonas Svendby og resten av gjengen i NMK Aurskog Høland åpnet bilcross-sesongen med vinterløp på Moa. Nå er den driftige gjengen klare for sesongstart på barmark! Foto: Stian Ormestad.

– Det er mye tele i banen, etter en hel vinter med brøyting. Vi håper på vår veldig snart, så telen går og banen tørker opp til Himmelspretten torsdag 10. mai. Tida går fort dit!

Gyver løs på brøytekantene for å hindre avrenning på banen

Planen er nå å kjøre vekk alt som er igjen av brøytekanter etter Vinterløpet, for å unngå at alt smelter ut i traseen og skaper store vanndammer. Dette skal sørge for å få banen fri for tele og tørr og fin til 10. mai.

For her skal forholdene bli perfekte for alle som kommer for å kjempe om kvalifisering til Landsfinalen for både åpen- og juniorklasse. Ryktene svirrer om mange kanoner til start, og ett av dem bekreftes av arrangørklubben allerede nå:

– Vi kan melde om at den gamle rallycross-stjernen Urban Bergström tar turen til Moa.

Han stiller med NMK Aurskog Hølands lotteribil fra 2017, som Urban fikk på bud av Thomas Bryntesson etter NGK Masters i fjor, forteller Jonas Svendby, NMK Aurskog Høland.

HIMMELSPRETTEN: Lars Erik Nyland (NMK Aurskog Høland) har fortsatt lengderekorden i Himmelspretten med dette svevet. Foto: Stian Ormestad.

– Moro at bilen kommer «hjem» igjen!

Dette dreier seg om en ganske så frisert Volvo 245 som sparker godt unna. Det blir både gromme biler og sjåfører på Moa 10. mai 2018.

SNØRIK VINTER: Flere baner ryddes for snø i disse dager for å sikre at sesongstarten på barmark går som planlagt. Her ryddes Roppemoen for Roppecrossen 21. april 2018. Foto: Bjørnar Endrerud.

– Bergström ser frem til å bruke den bilen på Himmelspretten, og vi i arrangørklubben synes også det er veldig moro at bilen kommer «hjem» igjen!

Rykter sier også at flere svensker har planer om å ta turen over grensa denne dagen, deriblant Christer Larsson og Fredrik Hagelin som er på jakt etter å forbedre resultatene fra 2017.

Jonas Svendby har full kontroll, også på snø og tele, og påmeldingen ventes å åpne over påske.

Les mer: – Aldri har vi hatt så mye snø så sent på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

Les også: – Vi SKAL kjøre løp som planlagt!