– Vi SKAL kjøre løp som planlagt!

STORE MENGDER SNØ! NMK Kongsbergs Linn Kristin Sundet viser hvor høye brøytekanter det er noen steder rundt banen. Her ruver snøen mer enn fire meter til værs! Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO-CUP: Hvis du trodde dugnadsånden var død, så må du tro om igjen!

Les også: Påmeldingen er i gang til 1. runde i Bilcross.no-cup 2018

NMK Kongsbergs Vårløp på Basserudåsen har lange tradisjoner, og det forventes lange startlister til årets oppgjør 28 – 29. april 2018. Her finner du påmeldingen – som allerede er i gang!

UTEN MAT OG DRIKKE, DUGER HELTEN IKKE: En vaffelplate og en kaffekopp mellom slaga må til. Foto: Stian Ormestad.

Løpet er 1. runde i årets Bilcross.no-cup, og det teller også som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for både åpen- og juniorklasse.

Aldri hatt så mye snø – så sent på vinteren

Da påmeldingen åpnet, lå banen under en meter – halvannen snø. Aldri har det vært så mye snø på banen – så sent på vinteren. Uten litt hjelp, kan ikke vårsola klare å tørke opp banen til siste helga i april.

– Det var aldri snakk om å ikke kjøre løp, forteller Linn Kristin Sundet i NMK Kongsberg, nykommeren i Bilcross.no-cup-sirkuset.

– Vårløpet vårt har lange tradisjoner, og vi har fått tildelt en runde i Bilcross.no-cup pluss at det er kvalløp, alt sammen forplikter. Det er vanskelig å finne en ny helg senere i sesongen, og skulle vi flytte 1. runde i cupen ville det blitt kort tid til 2. runde.

– Derfor var det aldri noen tvil – vi skal kjøre løp som planlagt!

– Vi måtte gjette oss frem til hvor banen lå

Denne helga trådde en diger dugnadsgjeng til. Både klubbens egne medlemmer, men også en del fra andre klubber kom for å hjelpe til.

FLAGGPOST: Her skal det flagges siste helga i april. Foto: Stian Ormestad.

Det var  flere dumpere, traktorer og gravemaskiner i sving på banen, på publikumsplass, i depot og på gokartbanen som brukes til hengerparkering.

Alle maskiner er blitt lånt ut gratis av firmaene, og alle som har stått på enten det er bak spakene på maskiner, bak rattet på lastebilene, eller med en skuffe i handa har gjort det på dugnad – mot å få servert en vaffel og en kaffekopp innimellom slaga.

Det er et stort område, når man regner med alt – også publikumsplass med tribuner, adgang til klubbhus, kiosker, toaletter, med mer. Når det gjelder banen, var det bare en stor hvit ødemark før dugnadsjobben startet.

TØRKER OPP: Vakkert syn for alle som lengter etter en ny sesong på barmark – bar asfalt på en bilcrossbane. Foto: Stian Ormestad.

– Vi måtte bare gjette oss frem til hvor banen lå, forteller dugnadsgjengen. Også flaggpostene er skuffet frem fra all snøen.

Banen tørker allerede opp!

– Nå har vi gjort alt vi kan gjøre, forteller Linn Kristin Sundet i NMK Kongsberg, – så får vårsola gjøre resten. Flere steder rundt banen har det allerede i løpet av dugnadshelga tørket helt opp, så vi vet at her blir det løp!

– Men det blir med brøytekanter, det må vi nok regne med!

Brøytekantene ruver nå etter stordugnaden så mye som fire meter til værs rundt banen. Noen hauger som er samla sammen ved depot er helt i vanvittig digre.

– Så snø kommer det til å være fortsatt her oppe, men ikke på banen!, sier Linn Kristin og ler. – Med slike brøytekanter lander alle som kjører ut ganske så mykt, hvert fall!

Se flere bilder fra snødugnaden.

DUGNADSGJENGEN: Disse har gjort en fantastisk dugnadsjobb på bilcrossbanen på Basserudåsen denne helga! Foto: Privat.

Les også: Påmeldingen er i gang til 1. runde i Bilcross.no-cup 2018

Les mer: – Aldri har vi hatt så mye snø så sent på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

Se video fra snødugnaden: