Utsetter løpet en måned på grunn av frykt for flom

TRANGT OM PLASSEN: Både på bilcrossbanen og på kalenderen er det trangt om plassen – det er tett med gromløp i løpet av sommeren. Enda trangere blir det hvis en snørik vinter gjør at flere må gjøre som NMK Rendalen – flytte løpet fra vår til sommer. Foto: Stian Ormestad.

RENDALSPOKALEN: Som bilcross.no skrev om for en ukes tid siden, så håper de fleste arrangører at sesongstarten skal gå som planlagt tross store mengder snø. Men en arrangør velger allerede nå å flytte løpsdato.

– NMK Rendalen har i dag besluttet at vi velger å flytte Rendalspokalen fra 26. mai 2018, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen. Ny dato blir 23. juni.

LUKSUSPROBLEM: – Vi skal jo få gitt bort denne haugen med penger og vandrepokalen en gang også, sier Frode Sletten i NMK Rendalen med et smil. Nå er statuttene endret fra tre til to napp for å få Rendalspokalen – og pengene – til odel og eie. Foto: Stian Ormestad.

Går for plan B allerede nå

– Vi ser at vi vil stå i fare for å avlyse løp på oppsatt dato, grunnet stor sannsynlighet for flom. Nå blir dette sikkert litt som å se inn i glasskula, men med all den snøen som er oppi her, Glomma som nærmeste nabo til banen, og all tidligere erfaring med at dette ofte er i grenseland tidlig, selv på ett normal år, må vi se på alternative løsninger.

– Vi har derfor startet planlegging av plan B, forteller Frode til Bilcross.no:

– Når vi skal ta høyde for de kvalløp som er fra vår dato i mai og utover hele sommeren, falt vi ned på 23. juni 2018 som eneste alternativ for gjennomføring.

Rendalspokalen teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for både junior og senior.

NAPP I VANDREPOKALEN: Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) er foreløpig den siste av totalt sju med hvert sitt napp i vandrepokalen. Foto: Stian Ormestad.

Vil være i forkant

– Vi beklager til alle involverte at vi må flytte løpet, men utsiktene ser ikke lovende ut, og vi ønsker derfor å være i forkant slik at gjennomføring og planlegging skal bli så god som mulig.

– Vi ønsker derfor alle velkommen til Rendalspokalen 2018 på Stor Elvdal Motorbane 23. juni 2018!

Etter flere år med Rendalspokalen, der ingen har klart mer enn ett napp av tre for å vinne den til odel og eie, har NMK Rendalen besluttet å redusere antall napp til to.

Rendalspokalen renner over av penger

NMK Rendalen fant på noe lurt i 2011: Rendalspokalen, som fylles med 3.000 kroner per oppgjør – og den første med tre napp vinner både pokalen og alle pengene pokalen er fylt med.

Nå viser det seg at pokalen kommer til å bli en pengebinge, hvis det skal fortsette som frem til nå: På syv oppgjør har vi fått syv forskjellige vinnere!

– Styret i NMK Rendalen har besluttet og endre litt på statuttene for pokalen. Endringen er at vi går fra tre til to napp. Dette betyr at den første som får to napp i pokalen får denne til odel og eie, meldte NMK Rendalen tidligere i vinter.

Les mer: Rendalspokalen renner over med penger – reduserer antall napp fra tre til to.

Les også: – Aldri har vi hatt så mye snø så sent på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!