– Aldri har vi hatt så mye snø, så seint på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

ROPPEMOEN KLARGJØRES: Nå er det bare opp til vårsola å gjøre resten av jobben fram til Roppecrossen skal gå her om en drøy måneds tid. Foto: Bjørnar Endrerud.

BILCROSS-SESONGEN 2018: Selv om snøen ligger tungt over bilcrossbanene, er det håp om å få kjørt løp som planlagt om en drøy måneds tid. Men det krever en stor dugnadsinnsats.

Har du lyst på en sesongstart på barmark som planlagt, så er det bare å ta skuffa fatt. Det trengs måkehjelp rundt omkring på bilcrossbanene som skal være klar om bare en drøy måneds tid.

NEDSNØDD: Bilcrossbanen på Basserudåsen er helt dekket av tung, sammenpakket snø. NMK Kongsberg arrangerer stordugnad for å bli kvitt snøen – og alle som vil hjelpe til er velkommen! Foto: Kim Andre Teigen.

250 lastebillass med snø fra depot

NMK Nedre Hallingdal er først ut på Østlandet med Roppecrossen lørdag 21. april 2018. På Roppemoen brøytes banen og det er blitt kjørt bort 250 lastebillass med snø fra depot, forteller Bjørnar Endrerud.

– Det er helt sjukt!, sier han om snømengdene og timene som er brukt på å få snøen bort. Nå satser han og resten av dugnadsgjengen på at det blir løp. – Det er ikke så mye mer å få gjort nå, det er bare å vente på varmegrader.

Helga etter braker det løs med Bilcross.no-cup på Basserudåsen, og Kim Andre Teigen i NMK Kongsberg har planen klar: – Vi skal ha stordugnad med flere store hjullastere med frontfreser helgen 24 – 25. mars, så vi er fortsatt positive til at det blir løp.

Fra Kongsberg rapporteres det om mer snø enn noen gang, og så sent på vinteren.

Tar i mot all hjelp vi kan få

– Aldri opplevd likende, vi måler nå 1,20 meter med snø på banen i midten av mars, og da har den sunket en god del sammen og blitt mer kompakt og vanskeligere å få vekk. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

– Og dere tar gjerne i mot all hjelp dere kan få?

– Absolutt!, svarer Kim Andre, ivrig på å kunne slippe første bilcrossheat i Bilcross.no-cup 2018 av startplaten som planlagt lørdag 28. april 2018.

VINTERVÆR: Sesongstart 2018 gikk i strålende vintervær på Moa. Nå gjelder det å få banen isfri før Himmelspretten i mai. Foto: Stian Ormestad.

Sesongstart 2018 skjedde på snø og is på Moa, NMK Aurskog Høland, første lørdagen i februar. Der har de fordelen av å ha brøytet bane hele vinteren – men det er også en liten ulempe, forteller Jonas Svendby:

SNØDEKT STARTSTREKKE: Også på Eriksplassen ligger banen under et tykt lag med snø. Her skal det etter planen kjøres løp 5. mai 2018. Foto: Jørgen Heen.

– Det er mye tele i banen, etter en hel vinter med brøyting. Vi håper på vår veldig snart, så telen går og banen tørker opp til Himmelspretten torsdag 10. mai. Tida går fort dit!

Større problemer enn snø i Bergen

Det aller første løpet på barmark er terminført på Eikås, NMK Bergen, lørdag 7. april 2018. Men der sliter de med noe enda verre enn snø:

NMK Bergen har en leieavtale som utløper 1. april. Det har ifølge klubbens nettside vært jobbet lenge med dette, og det er en «positiv dialog» – uten at noe er avgjort, tre uker før årets første løp på banen.

«Medlemmene, styret og alle brukerne av motorsportsenteret håper nå dette går i orden og at sesongen kan starte med årets første stevne 7. april som planlagt», skriver styret i NMK Bergen.

Nedsnødde bilcrossdrømmer…

Tilbake til snøen: På Bilcross-snappen (legg til bilcrossno) har tema vært «nedsnødde bilcrossdrømmer». Her er noen av bildene vi har fått fra Bilcross.no-leserne:

Legg til Bilcrossno på snap – du også!

,