Hvem blir Årets bilcrossnavn? Stem på dine favoritter!

34 KNALLGODE KANDIDATER: Juniorjenta Thea Martinsen (NMK Drammen) er en av 34 kandidater til tittelen Årets bilcrossnavn. Alle 34 er flotte folk i bilcrossmiljøet, som fortjener heder og ære. Foto: Ole Martinsen.

ÅRETS BILCROSSNAVN: Vi spurte om forslag til årets Bilcrossnavn – og responsen fra Bilcross.no-leserne var helt enorm! Sjekk ut kandidatene – og stem frem dine favoritter!

Stem på Årets bilcrossnavn i bunn av denne saken!

Lider du, som mange andre, av bilcross-abstinenser? Trøst deg med at vinterpausen ikke blir lang, fra 3-timersløp i slutten av november til Vinterløp i begynnelsen av februar.

Men likevel: Vi prøver oss på å slå i hjel tiden med tidenes første kåring av «Årets bilcrossnavn». Da Bilcross.no åpnet for forslag før jul, glødet det i innboksen vår.

STILLER OPP: Monica Solbakken (NMK Drammen). Foto: Privat.

Mange fine folk å velge blant

Det finnes så mange flotte folk i bilcross-miljøet, enten de kjører, mekker og skrur, sponser, heier, eller hjelper til med å arrangere løp.

Kandidatene spenner fra junior trening til godt etablerte bilcrossere som har herjet på toppen av resultatlistene i årevis. Det er også trofaste slitere på listen, som tenker mer på alle andre, mer enn seg selv og sine resultater. Vi finner noen fargeklumper på listen som gjør bilcrossmiljøet ekstra livlig og hyggelig.

Og vi har kandidater som står på i kulissene for at førere og publikum skal få stor bilcrossunderholdning, sesong etter sesong. Dette ble rett og slett et fantastisk knippe kandidater å velge blant. Og nå kan du gi din favoritt din stemme!

LURING: Lasse Rud (NMK Gardermoen) har imponert mange med smart kjøring og mange gode resultater de siste sesongene. Foto: Stian Ormestad.

Takk for mange flotte forslag!

Presentasjonene er basert på begrunnelsen i forslagene, og der flere har foreslått samme kandidat er begrunnelsene slått sammen, helt eller delvis. Noen forslag kom bare med navn, med ingen eller mangelfull begrunnelse. Disse forslagene er ikke tatt med.

Årets bilcrossnavn kan både være den som kommer først i mål, men også den som ofte havner lenger bak. Eller opp-ned på taket. For det er ikke bare sportslige prestasjoner bak rattet som teller:

Alt fra utøvere, folk i arrangørstaben, viktige støttespillere og publikummere – ja, alle slags ildsjeler innen bilcrossen er nominert.

Til slutt ble det 34 kandidater å velge blant. Under finner du en presentasjon for hver og en av kandidatene. Vi vet det kan være vanskelig å velge, så vi tillater hver og en til å stemme på inntil tre favoritter.

Dette er alle kandidatene:

ILDSJEL: «Sjefen over alle sjefer i NMK Aremark» Torbjørn Vestby. Foto: Stian Ormestad.

Torbjørn Vestby (NMK Aremark)

Torbjørn er sjefen over alle sjefer i NMK Aremark! Han har holdt på i mange år som leder, ildsjel og pådriver i klubben. Å bli kåret til Årets bilcrossnavn hadde vært en fin heder og ære for en kjernekar som står på for klubben sin. I tillegg sitter Torbjørn i NMKs Hastighetskommite.

BILCROSSLEGENDE: Even Frøshaug (NMK Trøgstad). Foto: Stian Ormestad.

Even Frøshaug (NMK Trøgstad)

Even vant Goldagsløpet 2017, 24 år etter at han vant det sist – etter mange forsøk og tålmodig kjemping, alltid blant de aller raskeste, helt i toppen – og alltid med VW boble. Even har vunnet Landsfinalen i bilcross tre ganger.

Joakim Skalstad (NMK Kongsberg)

Joakim er mest sannsynlig den bilcrosseren som har kjørt aller flest løp i 2017-sesongen. Han har kjørt nesten hele Norge rundt for å kjøre løp. Til slutt ble det 25 løp – og tre rullinger, to motorhavarier og en hel masse med moro.

FLEST LØP I 2017-SESONGEN? Joakim Skalstad rakk 25 løp – og det endte med tre rullinger på taket, som her under Rendalspokalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

UNG OG LOVENDE: Vilde Stokke (NMK Melhus). Foto: Privat.

Vilde Stokke (NMK Melhus)

Vilde startet som rekrutt i 2017, har utviklet seg enormt på løp og trening rundt omkring i Trøndelag. På klubbmesterskapet stillte hun for første gang i Juniorklassen, der tok hun startene så det holdt! Det ble pallen med en tredjeplass på klubbmesterskapet. Dette er ei jente som folk kan merke seg navnet på allerede nå!

Helene Rustberggard (NMK Gol)

Helene er ei skikkelig stå-på-jente som har sittet i styre og stell i NMK Gol i årevis, og har kontroll på alt – det er umulig å få med alt på ett par linjer. For det er ikke lite å holde styr på – NMK Gol arrangerer hver sommer Norges største billøp, og de har også i løpet av de siste årene huset tre Landsfinaler på Fuglehaugen: For åpen, junior og damer – alle med det lille ekstra, som Helene er med på å sørge for.

FULL KONTROLL: Helene H. Rustberggard (NMK Gol) trekker i trådene i en av landets mest aktive arrangørklubber de siste årene. Foto: Stian Ormestad.

TENKER PÅ ALLE ANDRE FØR SEG SELV: Arne Særnmo (NMK Engerdal). Foto: Privat.

Arne Særnmo (NMK Engerdal)

Arne har en stå-på-vilje som er helt rå! Han har drevet med bilcross i mange, mange, mange år, og har alltid hjulpet andre med både bilcrossbiler og på bilcrossløp – det er aldri et nei å få. Arne prioriterer alle andre før seg selv. Han legger seg sist og står opp først, for å få tid til å hjelpe alle andre. Han har fått teamet oppkalt etter seg, Team Særnmo. Du finner sjelden noen som er mer hjelpsomme, både i sporten og på privaten.

Thea Martinsen (NMK Drammen)

Thea har mange flotte resultater, men var nok den mest uheldige på Landsfinalen for juniorer med to rullinger på taket! Hun er med og kjemper i toppen, men har nok blitt hardt og noen ganger feilaktig dømt i en plundrete 2017-sesong. Thea er en hyggelig jente i depot, som liker alle motstandere i alle aldere – sånn vi ønsker at alle i miljøet skal være!

TO RULLINGER PÅ TAKET – PÅ SAMME LØP! Thea Martinsen (NMK Drammen) var maks uheldig i Landsfinalen for juniorer 2017, men henger med i toppen så lenge bilen holder seg på hjulene. Foto: Stian Ormestad.

FLINK FYR: Anders Kongsrud (NMK Nord-Gudbrandsdal) står på for klubben sin, både bak rattet og i klubbdriften. Foto: Stian Ormestad.

Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal)

Anders hadde som formann i NMK Nord Gudbrandsdal ideen til Eliteracet, en suksess allerede i sitt første år i 2017. Han har enormt med timer i styre og stell for klubben sin. Anders er også en racer bak rattet, med seier i Goldagsløpet 2016 og andreplass i Goldagsløpet 2017 holder han seg på toppen av resultatlistene når han først setter seg i bilcrossbobla og kjører selv. Enten han skrur, kjører eller organiserer er han en blid kar å treffe på.

Sindre Løland (NMK Konsmo)

Sindre kjørte sin første juniorsesong i 2017, og var kvalifisert rett i A- finale i alle løp han kjørte, også i Juniorlandsfinalen 2017, der han havnet på taket i A-finalen og endte på en sterk sjetteplass. I tillegg vant han Landskamp, og ble nummer 2 på Goldagsløpet, blant mange fantastiske prestasjoner i sin første juniorsesong. En hyggelig kar, og et stort talent.

FANTASTISK FØRSTE JUNIORSESONG: Sindre Løland (NMK Konsmo) kjørte A-finale i sin første Landsfinale – det endte på taket. Foto: Stian Ormestad.

VIKTIG KAR: Per Arne Ralle (NMK Bø). Foto: Stian Ormestad.

Per Arne Ralle (NMK Bø)

Per Arne er en fantastisk god fører – som smiler like bredt uansett hvordan det går, han står på for klubben sin og alle rundt seg – uansett hva det måtte være. En viktig kar i klubben og for Rallebanen, og en utrolig dyktig sjåfør på banen!

Torfinn Heller (KNA Indre Ytre Østfold)

Torfinn hjelper alltid til når det skal arrangeres bilcrossløp, og han sier aldri nei. Selv om han er medlem i en klubb, hjelper han til alle andre klubber med stort og smått. Som for eksempel NMK Trøgstad og Landskamp. En hyggelig kar som alltid stiller opp – en viktig mann i miljøet!

SIER ALDRI NEI: Torfinn Heller (KNA Indre Ytre Østfold) hjelper til, uansett hvem som spør – det nyter naboklubbene godt av! Foto: Stian Ormestad.

GODE LØSNINGER – OG MUSKLER! Tommy Kristiansen (NMK Hønefoss). Foto: Camilla Rudi.

Tommy Kristiansen (NMK Hønefoss)

Tommy har en stå-på-vilje som få, og kjører kun selv hvis alle andre i Team Nitro er klare. Han hjelper til med løsninger og muskler når det måtte trenges. For Tommy er det ikke noe som heter «en umulig oppgave»! Han er en ildsjel for motorsport med masse kunnskap, veldig sosial – han kjenner «alle» i miljøet.

Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal)

Magnus kjørte sin siste sesong som junior i 2017, og vant Bilcross.no-cupen sammenlagt. Han kjørte 14 løp, der bare ett eneste løp endte med brutt løp – og resten var det A-finaler, unntatt en B-finale i Juniorandsfinalen, der det tilslutt ble en sterk 7. plass i kamp mot Norges beste juniorkjørere. Magnus er også en ryddig kar både på og utenfor banen, han vant årets Fair Race-pris på Konsmo motorbane.

AVSLUTTET JUNIORKARRIEREN PÅ STRÅLENDE VIS: Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) vant Bilcross.no-cup 2017. Foto: Stian Ormestad.

STÅ-PÅ-JENTE: Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg). Foto: Privat.

Linn Kristin Sundet (NMK Kongsberg)

Linn Kristin kjører selv, og stiller opp utrolig mye som funksjonær i tillegg. Hun har en stor omsorg for andre, hjelper andre sjåfører både med motivasjon og alt ellers hun kan. Både som sjåfør og funksjonær har hun en ståpåvilje ut av en annen verden. Hun har veldig vanskelig for å si nei til noe, og tenker på alle andre før seg selv. Linn viser en stor bilsportglede som smitter over på alle rundt henne.

Christian Hobæk (NMK Larvik)

Christian har gjort det veldig bra i år, akkurat som i sin første junior-sesong i fjor. Ha er en fair sjåfør som kjører fort med alle slags biler. Om han kommer med en VW boble eller en VW Golf, eller Ford Escort eller Volvo 240. Christian er alltid blid og positiv når man møter han – rett og slett et godt eksempel på hvordan en bilcrosser burde være.

ALLTID I TOPPEN: Christian Hobæk (NMK Larvik) imponerer stort, og er alltid en favoritt når han stiller til start i juniorklassen – uansett bil. Foto: Stian Ormestad.

FINALEHELTEN: Ken Roger Tandberg (NMK Gardermoen). Foto: Privat.

Ken Roger Tandberg (NMK Gardermoen)

Ken Roger braket rett i en dekkstabel og måtte bryte tredjeomgangen på NMK Gardermoens kvalløp, men kom seg akkurat med i D-finalen. Denne vinner han, sammen med C-, B- og A-finalen! I tillegg til å kjøre litt selv, så bruker han enormt mye av tida si på klubben sin. Selv om han ikke er i noe styre denne sesongen, så jobber han «i det skjulte». Legger ned mye tid på ting som deltakere ute på løp ikke ser. Sånne personer er gull verdt for at det skal bli billøp!

Silje Gjenga Lund (NMK Hamar)

Allerede i i sin første junior-sesong kvalifiserte Silje seg til både Landsfinalen og Eliteracet. Silje er en ivrig bilcrossjente, som har kjørt mange løp i sin første junior-sesong, hele 15 løp! Og få er så ekstatiske som Silje når et heat eller finale er kjørt ferdig. Hadde ikke ørene vært der, hadde smilet gått helt rundt!

IVRIG BILCROSSJENTE: Silje Gjenga Lund (NMK Hamar). Foto: Stian Ormestad.

BLID OG TRIVELIG JENTE: Kristine Rønne (NMK Gardermoen). Foto: Stranda foto.

Kristine Rønne (NMK Gardermoen)

Kristine tok en andreplass i Eliteracet, til tross for en elendig oppkjøring til løpet: Bussen brant helt opp på tur til Bjorli. Å klare å omstille hodet og kjøre så godt og hevde seg helt i toppen, er imponerende! Hun henger jevnt og trutt med i toppen i dameklassen, og er ei blid og trivelig jente på løp.

Stian Hoel (NMK Gjøvik)

Stian er en veldig dyktig sjåfør, men har hatt veldig mye uflaks i 2017-sesongen. Han bygger vinnerbiler til sin søster Mari, som vant Eliteracet 2017 blant annet. Stian er en flink mekaniker som stiller opp for alle. De gangene hans egne biler fungerer, er han med i toppen – som for eksempel i «Dreamteam» på Elverum der det ble seier. Og det er alltid fair race som gjelder på banen.

STILLER OPP FOR ALLE: Stian Hoel (NMK Gjøvik). Foto: Stian Ormestad.

STILLER OPP: Ole Semb Lunde hjelper til med å arrangere løp i store deler av Norge og i Sverige. Foto: Stian Ormestad.

Ole Semb Lunde (NMK Bø)

Ole er mest sannsynlig den som stiller opp på flest løp som funksjonær, enten det er på flaggpost, som brannvakt, rundeteller, eller han står med målflagget. Noen ganger ser du han med 5-sekunderskiltet på startplaten, andre ganger er han med på inntauing. Han har hjulpet til med stort og smått i 12 år, både i Norge og Sverige. Det hender han kjører selv også, men mest av alt hjelper Ole til.

Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal)

Guttorm er en herlig fargeklatt som gjør mye for bilsporten! Han hadde et supert bilcross-comeback i 2017-sesongen, der han gjorde seg godt bemerket både i Landskamp og i Landsfinalen. Han bidrar masse for motorsporten i Kvinesdal, og for å få unge mennesker til å kjøre fort på bane i stedet for langs landeveien.

FARGEKLATT: Guttorm Lindefjell (NMK Kvinesdal). Foto: Stian Ormestad.

HJELPSOM: Martin A. Borten (NMK Melhus). Foto: Privat.

Martin A. Borten Jr. (NMK Melhus)

Martin er en genuin og ydmyk bilcrossfører som bidrar til et positivt miljø med sin hjelpsomme hånd, samt en av landets råeste og beste bilfører på en perfekt dag!

Monica Solbakken (NMK Drammen)

Monica har opp gjennom årene opplevd mye på både godt og vondt. Men bilcrossen og datteren Vilde er holdepunktet hennes. Hun stiller opp og hjelper til når det trengs, og når det ikke trengs. Monica har blitt en vanvittig dyktig sjåfør og det er mange som er stolt av henne – både på og utenfor banen.

SEIER! Monica Solbakken (NMK Drammen) kjører her inn til seier Sølvcrossen 2017. Foto: Stian Ormestad.

KOZ OG KLEMZ: Åge Hansen (NMK Aremark) vant fjorårets Vinterløp på Moa. Foto: Stian Ormestad.

Åge Hansen (NMK Aremark)

Åge stiller alltid opp for alt og alle. Uansett hva, om han har tid eller ikke! Og han er alltid blid – en ordentlig god mann å ha i miljøet. Han fortjener en god klapp på skulderen for alt han har gjort. Åge vant også 2017-sesongens første løp, Vinterløp på Moa.

Lasse Rud (NMK Gardermoen)

Råtass som vant alt i sesongstarten 2017 – det grommeste var kanskje Landskamp-seieren. Han er en rolig kar som ikke gjør stort av seg, ofte litt lenger bak ut fra start – men han lurer seg frem og opp til ledelse nesten hver bidige gang! Til og med Rendalspokalen har han vunnet – uten alternativspor. Lasse er blitt en publikumsfavoritt som får alt ut av biler med litt mindre hester under panseret enn det mange av konkurrentene har.

RÅTASS: Lasse Rud (NMK Gardermoen) er blitt en publikumsyndling med flotte forbikjøringer og smart kjøring fra start til mål. Her seiersintervjues Lasse etter seier i Landskamp 2017. Foto: Stian Ormestad.

STÅR PÅ: Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg). Foto: Stian Ormestad.

Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg)

Kristoffer står på for alle rundt seg på løp og har 20-årsjubileum i 2018-sesongen. Like blid om bilen står i tusen biter etter første omgang. 4. plassen på Landskamp 2017 er en super prestasjon med en bil som hadde færre hester enn de fleste andre.

Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal)

Rå mann!, er den korte presentasjonen i forslaget. Amund vant Bilcross.no-cupen 2017 sammenlagt, og stiller alltid med verst redskap – og han kan bruke den!

VANT BILCROSS.NO-CUP: Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) ble bestemann i Bilcross.no-cup 2017 og jubler for det! Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS ER GØY! Elise Freim Myrberg (NMK Hamar). Foto: Privat.

Elise Freim Myrberg (NMK Hamar)

Elise har kjørt bilcross i to sesonger, først junior trening og 2017-sesongen som junior. Hun har lært seg å kjøre bil, vist stabilt gode resultater, og en stigende læringskurve hele veien. Dette til tross for at hun neppe har den råeste bilen, en så å si orginal Ford Focus stasjonsvogn. Elise ble den beste førsteårsjunior-jenta i Juniorlandsfinalen 2017. 16-åringen er med i verkstedet og mekker to ganger i uka, og synes alt med bilcross er gøy.

Frances Lingjærde (NMK Aremark)

Frances Lingjærde presterte å vinne 10 av 10 heat på Sommerfestivalen 2017 – og tilslutt tok hun totalseieren i dameklassen. Det vil si at hun var best gjennom en uke med bilcross i Brekka, NMK Aremark. Frances er i A-finale i så å si alle løp hun stiller opp i, ei rask bilcrossjente – ofte i «gubbebiler».

TOMMEL OPP: Frances Lingjærde (NMK Aremark) er en rask bilcrossdame, kjempeskummel for både kvinnelige og mannlige konkurrenter, men alltid blid og god utenfor banen. Her står hun på taket av en av sine «gubbebiler» i hvit kjøredress. Foto: Stian Ormestad.

GIR IKKE OPP: Ove Gravdal (NMK Egersund). Foto: Privat.

Ove Gravdal (NMK Egersund)

Ove er en kar som har slitt og «havnet på skråplanet» i sine unge år, som de sier. Men han gir ikke opp og kjemper seg ut av det. Nå er han i gang med helsefagutdannelse, ulike private byggeprosjekt og er en ivrig bilcrosser. En smilende og blid kar som fortjener æren det er å bli nominert til Årets bilcrossnavn!

Erik Thunem, speaker

Erik reiser land og strand rundt for å være speaker på små og store bilcrossløp – uansett vær og vind. Han blir satt stor pris på av bilcrossfolket, for god informasjon underveis på løp. En viktig jobb!

FOLKEKJÆR SPEAKER: Erik Thunem reiser så å si landet rundt for å informere bilcrosspublikummet om hva som skjer på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

LANDETS BESTE JUNIOR: Mats Åsheim (NMK Trysil). Foto: Stian Ormestad.

Mats Åsheim (NMK Trysil)

Mats vant Landsfinalen for junior 2017 etter å ha trukket seg ned til B-finale, tross tre strake heatseiere. Han vant B-finalen, før han også vant A-finalen! Mats stiller alltid opp, alltid hjelpsom med biler, tips og triks til andre. Han er like blid om det går bra eller dårlig.

Petter Leirhol (NMK Valdres)

Vant Landsfinalen for junior i 2012 på Gardermoen – med VW boble. Vant Landsfinalen 2017 på Momarken – med VW boble. Er unggutten fra Valdres landets råeste boblefører? Han går all-in for å gjøre det bra, og har et konkurranseinstinkt som lyser av ham. En trivelig kar med de rette verdiene.

LANDETS RÅESTE BOBLEKJØRER? Petter Leirhol (NMK Valdres) klarer det umulige gang på gang – vinne Landsfinaler med boble på baner som Gardermoen og Momarken. Foto: Stian Ormestad.

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE: Marte Marthinsen (NMK Larvik). Foto: Stian Ormestad.

Marte Marthinsen (NMK Larvik)

Marte vant Landsfinalen for damer 2017, og den som kanskje var mest overrasket over det var vinneren selv. Jubelscenene da hun kom ut av bilen kan få noen og enhver til å få rusk i øyet. Marte vant C-, B- og A-finalen i Landsfinalen for damer, og avsluttet også sesongen med seier i 3-timersløpet på Grenland.

Vinner heder og ære – og hederlig omtale

Vi vet det kan være vanskelig å velge, så vi tillater hver og en til å stemme på inntil tre favoritter.

Bilcross.no-leserne stemmer frem Årets bilcrossnavn, som vinner heder og ære og presenteres i en større sak på Bilcross.no i løpet av 2018.

Den som har flest stemmer i det vi vipper over til 1. februar 2018 er Årets bilcrossnavn.

 

Her kan du stemme på din favoritt:

Hvem mener du bør bli Årets bilcrossnavn?

Vis resultater

Loading ... Loading ...