Siste seiersglis for 2017-sesongen!

SEIERSGLIS: Christian Hobæk (NMK Larvik), Marte Marthinsen (NMK Larvik) og Lina Maria Holt (NMK Larvik) avsluttet en drømmesesong med lagseier for «Team Larvik». Foto: Stian Ormestad.

3-TIMERSLØP: Du drar kanskje kjensel på seiersglisene?

Se bilder fra 3-timersløpet på Grenland motorsportsenter

NMK Grenland fikk æren av å avslutte 2017-sesongen, akkurat som de startet den: Med 3-timersløp på Grenland motorsportsenter, neste års Landsfinale-bane for juniorene.

Vinnerlaget var både laget med lavest snittalder og et av flere lag med flest jenter. Og de var storfavoritter foran 3-timersløpet, for alle visste at de kan kjøre fort med bilcrossbil.

Dette ble en perfekt avslutning på en drømmesesong! 

CLOSE RACE: Vinnerlaget «Team Larvik» i Peugeot 206 blir her hardt presset av «Pukk og porno» i en stor og helsvart Volvo langtak – med piratflagg på taket. Foto: Stian Ormestad.

Det var tre velkjente seiersglis på vinnerlaget:

«Team Larvik» avsluttet med en junior som har ett år igjen i klassen, og som vil være storfavoritt foran Landsfinalen på samme bane: Christian Hobæk (NMK Larvik).

Han ble best av de yngste i sin aller første Landsfinale i fjor, med en åttendeplass som førsteårsjunior. I årets Landsfinale ble han nummer to, bare slått av suverene Mats Åsheim (NMK Trysil). Ellers har han kjørt inn til en hel haug med seire.

Til neste år kommer Landsfinalen til hans nærmeste bane, hos naboklubben NMK Grenland. – Jeg skal kjøre junior frem til og med Landsfinalen her, forteller Christian til Bilcross.no.

SLUTTKJØRT: Langtifra alle bilene klarte seg gjennom alle tre timene – men det var færre brutt i dette 3-timersløpet enn tidligere. Foto: Stian Ormestad.

Christian hadde toppet laget med to raske jenter:

Andreetappen tok Lina Marie Holt (NMK Larvik) seg av, og førsteetappen ble Marte Marthinsen (NMK Larvik) – årets Landsfinale for damer-vinner – kastet ut på.

– Det var superglatt!, forteller Marte til Bilcross.no om den første etappen.

Men akkurat som i Landfinalen for damer, da regnet styrtet ned i finalene og banen ble såpeglatt, taklet hun de vanskelige forholdene også i sesonginnspurten.

LANG, LANG REKKE: 3-timersløp på Grenland motorsportsenter er populært! Foto: Stian Ormestad.

Rallycross-jenta Lina Marie fikk litt bedre feste, og da Christian skulle avslutte var det så å si bart i hovedsporet – men fryktelig glatt utenfor.

– Det var bare å roe helt ned og kjøre fornuftig, forteller trioen til Bilcross.no. –  Litt omvendt av vanlig bilcross, der det er fult kjør fra start til mål i noen få runder!

Videre på pallen:

Andreplassen gikk til Team Bay med Pål Try, Lars Wilhelm Andersen og Kenneth Trysnes.

Tredjeplassen gikk til Team GT med Rune Grønvold, Joachim Grønvold og Christoffer Torgersen.

Etter tre timer skilte det bare fem runder mellom teamene på topp-tre.

Se bilder fra 3-timersløpet på Grenland motorsportsenter