Dato for vinterløpet er satt: Lørdag 3. februar 2018

VINTERLØP: I fjor ble vinterløpet tatt på sparket, men samlet deltakere fra hele Østlandet og flere fra Sørlandet – som Marcus Jansen (KAK Kristiansand) som showet for publikum på glatta. Foto: Stian Ormestad.

VINTERLØP: Lørdag 3. februar spinnes 2018-sesongen i gang med Vinterløp på Moa.

Mimre? Se bilder fra Vinterløp på Moa 2017.

– Da er dato for Vinterløpet på Moa satt. Vi går for lørdag 3. februar, melder Jonas Svendby på vegne av arrangøren NMK Aurskog-Høland.

SESONGSTART PÅ SNØ OG IS: Lørdag 3. februar er historiens 37. bilcross-sesong i gang. Foto: Stian Ormestad.

– Håper mange vil bli med på moroa!

I fjor ble vinterløpet tatt på sparket, i år blir det mulig å planlegge bedre – og arrangøren håper at mange vil bli med på moroa:

– Med datoen satt allerede nå, kan bilcrosserene få god tid til å få i varmeapparat og planlegge tidlig årskontroll!

Løpet kjøres over samme lest som i fjor, tre omganger og finaler. Når det gjelder dekkreglement kommer det an på vær og føreforhold.

– Vi tar utgangspunkt i vanlig gatepiggdekk, men viser det seg at banen tillater det med en skikkelig issåle, så kan det være aktuelt og åpne opp for rallypigg, forteller Jonas til Bilcross.no.

– Men det er noe vi må ta avgjørelse ganske tett opp imot løpsdag. Vi kan ikke ta den risikoen med å kanskje kjøre banen sønder og sammen med tanke på Himmelspretten 10. mai, som også er kvalløp.

SESONGSTART PÅ SNØ OG IS: Både deltakere og publikum har savnet et skikkelig vinterløp. NMK Aurskog Høland tar ansvaret både i 2017- og 2018-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Ei fersk jente imponerte mest i 2017-oppgjøret

I Vinterløp på Moa 2017 vant Åge Hansen (NMK Aremark) åpen klasse og Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) tok en suveren hjemmeseier i juniorklassen.

Den som imponerte kanskje aller mest, var ei fersk jente som ble kasta ut i åpen klasse. Emmely Nordby (NMK Follo) vant først C-finalen og ledet B-finalen – helt til hun krasja i betongen.

Les mer om Vinterløp på Moa 2017 – og se video:

Slik gikk det i Vinterløp på Moa 2017:

Resultat åpen klasse, Vinterløp på Eksismoa 18. februar 2017

Resultat juniorklasse, Vinterløp på Eksismoa 18. februar 2017

Les mer om Vinterløp.