… og nå blir det en Landsfinale for veteraner!

BILCROSS-VETERAN: I 2018-sesongen kjøres tidenes første Landsfinale for Old Boys. Lars Sletten (NMK Tønsberg) er en av flere trofaste deltakere i veteran-klassen. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALE: NMK Elverum blir tidenes første arrangør av NMKs Landsfinale for veteraner.

– NMK Elverum tok initiativet ovenfor hastighetskomiteen, og spurte om en slik Landsfinale kunne opprettes etter stort trykk fra våre medlemmer og andre.

VETERAN-LANDSFINALE: Fra før av har vi Landsfinale i bilcross, Landsfinale for junior, damer og nå får veteranene sin egen Landsfinale. Foto: Stian Ormestad.

Det forteller Therese Bruer Larsen i NMK Elverum til Bilcross.no, som også har fått mange henvendelser angående en Landsfinale for veteraner.

– Moro å gi noe tilbake til de som startet det hele

– Hastighetskomiteen var super positive og vil gjerne gi det ett forsøk. Så alle kriterier og regler er ikke satt, men det kommer i løpet av noen uker. 

– Vi gleder oss i hvert fall, det skal bli moro å gi noe tilbake til de som en gang startet det hele.

Det som er sikkert, er at det skal arrangeres en Landsfinale for veteraner i 2018, på Startmoen med NMK Elverum som arrangør.

Datoen er ikke satt, men meningen er at den skal kjøres sammen med Vårløpet på Starmoen i mai. Dette kommer NMK Elverum nærmere tilbake til.

BILCROSS-VETERAN: Arild Stensrud (NMK Hamar) er en av verstingene blant veteranene. Her vinner han både veteranklassen og åpen klasse i Frontmestermøte på Gardermoen. Foto: Stian Ormestad.

Reglementet for løpet er ikke helt satt, heller ikke nedre aldersgrense.

Fire Landsfinaler fra og med 2018-sesongen

Thore Wiggo Solberg, leder av bilcrosseksjonen, bekrefter det hele til Bilcross.no: – NMK Elverum kjører et løp som prøve i 2018.

Dermed blir det fire Landsfinaler fra og med 2018-sesongen: NMK Elverum – veteran, NMK Verdal Levanger – åpen, NMK Grenland – junior, og NMK Bø – damer.

Det vil si to Landsfinaler til Telemark, et fylke som aldri før har arrangert en eneste Landsfinale.

I 2019-sesongen skal Landsfinalene arrangeres hos NMK Gardermoen – åpen, NMK Konsmo – junior, og NMK Valdres – damer.

Les mer: Sjekk hvor Landsfinalene skal kjøres

LANDSFINALE-ARENA – IGJEN: Starmoen motorbane, NMK Elverum. Foto: Stian Ormestad.

 

Sjekk flere videoer fra bilcross, bilder fra bilcross – og lik Bilcross.no på Facebook!

,