Sjekk hvor Landsfinalene kjøres i 2019-sesongen

GARDERMOEN MOTORPARK: Her kjøres Landsfinalen i bilcross i 2019-sesongen! Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALE I BILCROSS: På NMKs sportsmøte ble arrangørene av de tre Landsfinalene i bilcross offentliggjort i dag:

Landsfinaler 2019:

Les også: … og nå blir det en Landsfinale for veteraner!

FAVORITT: Petter Leirhol (NMK Valdres) vant årets Landsfinale, og han vant Landsfinalen for junior på Gardermoen tilbake i 2012. Foto: Stian Ormestad.

NMK Gardermoen har arrangert Landsfinaler før: I 2002 på gamle Hellerstadbanen, da het klubben NMK Eidsvoll. På ny-banen Gardermoen motorpark ble Landsfinalen for junior kjørt i 2012.

En stødig arrangør med en lang historie og en rekke storløp bak seg, både i bilcross og andre bilsportsgrener.

Gardermoen-favoritt: Petter Leirhol

En umiddelbar pekepinn på en favoritt: Petter Leirhol (NMK Valdres), som vant årets Landsfinale, vant også Landsfinalen for juniorer da den gikk på Gardermoen i 2012.

To baner som regnes som ikke boble-baner, men som unggutten fra Valdres har trosset alle spådommer og kjørt fra alle i sin sorte VW boble.

– Er vel det som har blitt varemerket, så da får jeg vel prøve igjen, sier Petter til Bilcross.no.

Valdres-favoritt: Janne Lokreim

Landsfinalen på hjemmebane i Valdres får Petter ikke kjørt, med mindre det blir snakk om et kjønnsskifte. For i 2019 kommer Landsfinalen for damer til Valdres.

FAVORITT: Janne Lokreim (NMK Gol) kjørte inn til en andreplass sist hun kjørte Landsfinale i Valdres. Det var Landsfinalen i bilcross 2000. Foto: Stian Ormestad.

NMK Valdres har arrangert både Landsfinalen for åpen og junior tidligere, henholdsvis i år 2000 og 2011. To gode arrangement, så damelandsfinalen er i trygge hender i 2019.

Også her peker en favoritt seg ut helt umiddelbart: Janne Lokreim (NMK Gol). Den raske Gol-jenta kom på andreplass i Landsfinalen for åpen klasse på samme bane.

Da Bilcross.no overbringer nyheten, er hun ikke i tvil: – Ååå, da må jeg kjøre!

Juniorene skal slåss på Sørlandet

NMK Konsmo har også arrangert Landsfinale i nyere tid, med Landsfinalen for åpen klasse i 2013.

I 2019 kommer Landsfinalen for junior til Sørlandet og en av landets beste bilcrossbaner, og en effektiv og ryddig arrangør.

BRA BANE: Juniorene skal i 2019-sesngen gjøre opp om Landsfinale-seieren på en av landets beste bilcrossbaner: Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad.

NMK Konsmo er også en av klubbene her til lands som fostrer flest bilsporttalenter, der mange starter i bilcross. Så her vil det ikke mangle på hjemmefavoritter til start.

TO TIL TELEMARK: I 2018-sesongen blir det heftige Landsfinaler: To i Telemark, og en i Midt-Norge og Verdal motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

Telemark sin tur i 2018

Det har allerede vært klart i ett år at Landsfinalene i 2018-sesongen arrangeres av NMK Verdal Levanger – åpen, NMK Grenland – junior, og NMK Bø – damer.

Det vil si to Landsfinaler til Telemark, et fylke som aldri før har arrangert en eneste Landsfinale.

Les også: … og nå blir det en Landsfinale for veteraner!

Sjekk flere videoer fra bilcross, bilder fra bilcross – og lik Bilcross.no på Facebook!

, , ,