Sommertoget tøffer nedover «bilcrossdalen»

TØFF PARKERING: Bilcross vises frem sånn som bilcross bør vises frem på Gol stasjon. Foto: NMK Gol.

BILCROSS I MEDIA: Når NRKs sommertog tøffer nedover Hallingdalen blir det selvsagt mye bilcross. På Flå ble superpappa Bjerknes hyllet, i kveld gjør NMK Gol alt for å å få vist seg frem i TV-ruta i beste sendetid.

NRKs sommertog er på skinnene i hele sommer, både med minutt for minutt-sendinger og Sommeråpent-sendinger fra utvalgte stasjoner. I kveld stopper toget på Hønefoss stasjon, men har hatt et stopp på Gol stasjon på turen:

FOLKSOMT: Overalt sommertoget stopper blir det en folkefest. På Gol stasjon ble det også en bilcrossfest. Foto: NMK Gol.

Bilcrosskrasj på perrongen

NMK Gol har mobilisert med to- og firhjulinger på perrongen på Gol stasjon. Og som seg hør og bør når motorsport skal presenteres, trenger ikke bilcrossbilene å stå pent plassert ved siden av hverandre…

Det er ikke første gangen bilcross-sporten blir viet oppmerksomhet på turen til sommertoget: På Flå ble superpappa i Bjerknes-klanen, Per Bjerknes, hyllet for å være Flås superbygding.

En ja-mann som hjelper alle

58-åringen er en ja-mann som hjelper alle, så uten ham hadde det blitt færre aktive i NMK Nedre Hallingdal. Og kanskje enda viktigere: Han er en ildsjel både under bygging og nå drift av bilcrossbanen på Roppemoen.

SUPERBYGDING: Per Bjerknes (58) hjelper Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Matias Nordahl Carlsen.

– Denne personen hjelper alle med alt – alltid, forteller Runar Maribo i innslaget, før det røpes hvem superbygdingen er. – Han skrur, han prepper bane, han er en ja-mann.

– Han stiller opp natt og dag, og han har vært der alltid helt siden jeg var liten, forteller May Iren Natten Frydenlund.

Sønnen Mats Bjerknes forteller om handicap-bilen han konkurrerer med, som pappa Per har bygd opp og tilpasset på alle tenkelige vis.

SUPERBYGDING: Per Bjerknes (58) i NMK Nedre Hallingdal. Foto: Privat.

En handlingens mann av få ord

Per Bjerknes ble tatt fullstendig på senga, og sønnen Mats Bjerknes forteller at han flere dager etter fortsatt ikke har sagt stort om overraskelsen.

– Jeg ble veldig overraska. Det er jo mange andre…. Men det er godt at det blir satt pris på da, sier han i innslaget til stor applaus.

Pappa Bjerknes er en mann av få ord, men store, hjelpsomme handlinger.

Se hele innslaget fra Flå på NRK nett-TV her!

Her finner du dagens minutt for minutt-sending

Her finner du kveldens sending – direkte fra klokka 21.30.

KLARE FOR SOMMERTOGET: NMK Gol har inntatt perrongen på Gol stasjon. Foto: NMK Gol.

KLARE FOR SOMMERTOGET: NMK Nedre Hallingdal mobiliserte også da sommertoget stoppa på Flå. Foto: NMK Nedre Hallingdal.

INGENIØRKUNST: Mats Bjerknes (NMK Nedre Hallingdal) kjører en handicapbil som pappa Per Bjerknes har tilpasset på alle tenkelige vis. Det er bare noe av det Flås superbygding fikser for bilcrossmiljøet i NMK Nedre Hallingdal. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om NMK Gol – og les mer om NMK Nedre Hallingdal.

,