Boble-seier i Sommerfestivalen 2017: – Dette har jeg jobba hardt for å få til!

BOBLE-SEIER: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) sørger for hjemmeseier i Sommerfestivalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN: Etter ti omganger og finaler gjennom fire dager med bilcross krysset Jon-Petter Malmberg målstreken først i Sommerfestivalen 2017 – i VW boble.

Sommerfestivalen gikk på Brekka 26 – 29. juli 2017, der NMK Aremark inviterte til bilcross over fire sommerdager, fra onsdag til lørdag.

Se bilder fra Sommerfestivalen 2017 – oppdatert!

Sjekk live-resultater fra løpet her!

HARD KAMP: Bobla krysset målstreken først i sju av ti omganger, der Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) ledet fra start til mål – i de tre andre omgangene ble det en hard kamp om andre- og tredjeplasser. Foto: Stian Ormestad.

Før finalekjøring lå Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) på andreplass med sin VW boble. Han skulle klatre helt til topps etter A-finalen, akkurat som i Vårløpet på samme bane:

– Seier etter ti omganger med boble smaker veldig bra! Dette har jeg jobba hardt for å få til, forteller 22-åringen – som med det har vunnet begge løpene på hjemmebane i år.

SEIERHERRE: Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark). Foto: Privat.

– Nå ser jeg bare fremover til Landsfinalen på Momarken, forteller Jon-Petter til Bilcross.no.

Bare boble som gjelder!

I Landsfinalen stiller han også til start i boble – som alltid – men da med en mer moderne og helt strøken 1303 av siste årgang.

Helt siden bilcrossdebuten for fire år siden har det bare vært boble som gjelder.

– Pappa Roy Gunneng har kjørt det i alle år, så da er det helt naturlig for meg. Vi har 16 bobler nå, men såpass må det være, mener Jon-Petter.

– Vi kjører 8 – 10 løp i året, og de fleste forsvinner på bud hver gang.

Momarken er kanskje ikke en typisk boble-bane, men Sommerfestival-seierherren har trua på veteranbilen også der:

– Mulighetene med boble på Momarken er bra, bare bilen er god å kjøre og stor nok motor!

RIVALER: Her møtes Jon-Petter Malmberg (NMK Aremark) i VW boble og Terje Flåten (NMK Tønsberg) i Volvo 240 i en innledende omgang. Da de møttes igjen i A-finale trakk bobla det lengste strået – igjen. Foto: Stian Ormestad.

Hjemmeseire over hele linja – unntatt en klasse:

Videre på pallen i åpen klasse i Sommerfestivalen 2017: Terje Flåten (NMK Tønsberg) og Christer Plumbo Olsen (NMK Trøgstad).

SUVEREN: 100 poeng av 100 mulige til Frances Lingjærde (NMK Aremark) – og seier i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Frances Lingjærde (NMK Aremark) var eneste deltaker med full pott og 100 poeng etter ti innledende omganger – og Frances var like suveren i A-finalen med sin VW Golf.

Videre på pallen i dameklassen: Liz Wessel (NMK Drammen) og Trine Opsahl (NMK Aremark) – datteren til vinneren.

Juniorvinner Robin Rørvik (NMK Aremark) i Volvo 245 hadde en tøff reise gjennom innledende omganger, med åtte heatseiere og to brutte omganger – der en av dem endte med en kjempesmell i autovernet.

Revansjen smakte godt i A-finalen, med totalseier foran Sander Sørlie Øberg (NMK Aremark) som ledet før finalekjøring, og Marius Midtmoen (Østfold motorsport) på det siste trinnet på seierspallen.

I Old Boys-klassen kom den eneste borteseieren i Sommerfestivalen 2017: Johnny Gravseth (NMK Gardermoen) rappa seieren i en Volvo 245 foran Reidar Johnsrud (NMK Hønefoss) og Kjell Grav (KNA Indre Ytre Østfold).

Helt i hundre: – Jeg jubla gjennom hele målsvingen!

GIKK PÅ EN SMELL: Junioren Robin Rørvik (NMK Aremark) har smadret sin Volvo 245 etter en skikkelig smell i autovernet. Revansjen smakte nok godt da han tok seieren i A-finalen to dager senere. Foto: Stian Ormestad.

OLD BOYS-KRASJ: Gamlingene sparte heller ikke på noe under Sommerfestivalen 2017. Her smeller det få meter etter startstreken. Foto: Stian Ormestad.

HAVARI: Langtifra de fleste kom seg til mål i alle ti omgangene og finalene i Sommerfestivalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

PUBLIKUMSPLASS: Det er alltid gratis inngang i Brekka når det kjøres bilcross. Alle har god oversikt over banen, enten det er publikumsskrenten eller på et lasteplan på indre bane. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra Sommerfestivalen 2017 – oppdatert!

Sjekk live-resultater fra løpet her!

Sjekk all info om løpet på NMK Aremarks nettside

Bilcross.nos anbefalinger: De beste bilcrossløpene i 2017!

,