Helt i hundre: – Jeg jubla gjennom hele målsvingen!

FULL POTT: Frances Lingjærde (NMK Aremark) står som eneste deltaker med full pott etter ti omganger gjennom fire dager før finalene lørdag. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN: Bare en eneste deltaker står med 100 poeng av 100 mulige i Sommerfestivalen 2017: Frances Lingjærde (NMK Aremark) i en trofast VW Golf.

Sommerfestivalen går på Brekka 26 – 29. juli 2017, der NMK Aremark inviterer til bilcross over fire sommerdager, fra onsdag til lørdag.

SUVEREN: 100 poeng av 100 mulige til Frances Lingjærde (NMK Aremark). Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra Sommerfestivalen 2017 – oppdateres!

Sjekk live-resultater fra løpet her!

Bare en av nærmere 200 deltakere har klart mesterstykket: Å stå ubeseiret etter 10 innledende omganger:

– Dette var helt rått!, forteller Frances Lingjærde (NMK Aremark) til Bilcross.no etter tiende og siste omgang for bilcross damer før finaler.

Med en trofast VW Golf har det gått knirkefritt: – Jeg er utrolig takknemlig for at har en bil som funker! Man vet aldri hva som kan skje i bilcross.

Denne sjansen kommer neppe igjen!

– Jeg var SÅ nervøs før 10. omgang, for jeg visste at denne sjansen antageligvis ikke kommer igjen – at man har muligheten for å få ti strake heatseire!

Og da det gikk veien, ble det en målgang med høyt volum inne i bilcrossbilen: – Jeg jubla gjennom hele målsvingen!!!

FULL FART: Her ratter ett par bilcross-spirer fra publikumsplass. Foto: Stian Ormestad.

Nå blir A-finalen bare en bonus:

– Jeg vil jo gjerne vinne den også, men A-finale er noe helt annet enn innledende omganger, forteller den etter hvert så rutinerte bilcrossdama til Bilcross.no.

– Jeg ser at mange av damene kjører bedre og bedre gjennom Sommerfestivalen, forteller Frances – som innrømmer at det blir en hard A-finale. Det er bare en taktikk som gjelder:

– Jeg skal gi alt!, lover Frances før finalekjøring.

AKKURAT IKKE – I ÅR IGJEN: Jørgen Syversen (NMK Aremark) lå an til 100 poeng, men fikk en andreplass i tiende og siste omgang. Foto: Stian Ormestad.

100-poengeren glapp i siste omgang – igjen

I åpen klasse lå Jørgen Syversen (NMK Aremark) an til full pott, etter ni strake heatseire fra onsdag til fredag. Men i lørdagens siste omgang ble det en andreplass og 97 av 100 poeng – akkurat som i fjor.

Jørgen har vunnet Sommerfestivalen to år på rad – kommer den tredje seieren i år? Også i fjor sto han med 97 av 100 poeng før A-finalen.

I juniorklassen ødelegger en brutt niende omgang for Sander Sørlie Øberg (NMK Aremark) som ellers har en pen rekke med ni heatseiere av ti mulige.

I Old Boys-klassen ble det tidlig klart at ingen hadde mulighet til full pott.

Den første gjennom tidene som klarte 100 poeng av 100 mulige i Sommerfestivalen var Jørn R. Grinden (NMK Elverum). Nå tangerer Frances Lingjærde (NMK Aremark) den rekorden.

TEAMSJEF: Sommerfestivalen er travel for store og små. Her er den en liten kar som vet akkurat hva som må utbedres før finalekjøring. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk live-resultater fra løpet her

Se bilder fra Sommerfestivalen 2017 – oppdateres!

Sjekk all info om løpet på NMK Aremarks nettside

Bilcross.nos anbefalinger: De beste bilcrossløpene i 2017!

,