Joakim lader opp til sitt 11. bilcrossløp denne sesongen

PÅ TUPPA: Rendalspokalen blir Joakim Skalstad (NMK Kongsberg) sitt korteste løp. Her går det kast i kast bare 50 meter etter startstreken i 1. omgang. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-PROFILER: Noen kjører sitt første løp for sesongen til helgen. Andre kanskje sitt andre, eller tredje. Denne karen har allerede rukket ti løp – og to rullinger!

Landskamp.no går helgen 17 – 18. juni på Momarken bilbane i Mysen, med NMK Trøgstad som arrangør. Samme sted går Landsfinalen for åpen klasse i august.

Les mer om Landskamp – og stem frem dine favoritter!

BILCROSSER: 29-åringen Joakim Skalstad (NMK Kongsberg) kjører så lenge bilen holder. Foto: Privat.

Mens mange såvidt har kommet i gang med sesongen, har Joakim allerede kjørt flere løp enn de fleste rekker på en hel sesong.

– Dette blir løp nummer 11 denne sesongen, forteller Joakim Skalstad (NMK Kongsberg) – 2017-sesongens mest aktive bilcrosser sålangt.

Bilcross hver helg – og vel så det!

– Jeg har vært ufattelig heldig i år og fått mange sponsorer med på laget. Derfor kan jeg kjøre på løp etter løp, og gir meg ikke. Målet er løp hver helg, og vel så det.

Joakim har fått med seg opptil tre løp på en helg: To forskjellige løp på en vanlig helg med bilcross lørdag og søndag, pluss for eksempel Himmelspretten på Moa på en torsdag og Juniløpet på Smådøl 2. pinsedag på en mandag.

TAKING PÅ HJEMMEBANE: Joakim rulla på taket i sesongåpningen på hjemmebanen på Basserudåsen. Foto: Stian Ormestad.

På Rallebanen kjører NMK Bø helst endagsløp på lørdag, og på Sørlandet kjører NMK Konsmo helst endagsløp på søndag. Det passer Joakim bra, for da blir det lettere å få med seg løpene på favorittbanene:

TØFFING: Du må tåle en trøkk når du kjører bilcross. Her har Joakim blitt hentet ut av vraket etter rullingen i Rendalspokalen. Foto: Stian Ormestad.

– Det er utrolig hyggelig å reise til klubber som NMK Konsmo og NMK Bø. Der blir du mottatt som et familiemedlem av alle du møter!

Det beste med bilcross er det sosiale samværet rundt løpene, mener Joakim.

– Så jeg anbefaler alle som har mulighet til å dra til Konsmo og Bø og oppleve det som virkelig er sjela i bilcross!

Ikke ett eneste bud på bilen

Fortsetter Joakim dette kjøret, kan han ende opp med 30 – 40 kjørte løp på en sesong. Det høres mye ut – men det var ikke uvanlig at mange kjørte bilcross hver helg fra februar til november før i tiden.

Det er det blitt så å si slutt på. Det kan være flere grunner til det, mener Joakim.

– Det er nok både kostnader til forbundet, og at reising til og fra løp koster mye. Dessverre er det langt mellom banene her til lands, og det er derfor ekstra trist at det forsvinner baner.

FLAT VOLVO: Etter dramatikken i Rendalspokalen viste det seg at Toyotaen klarte seg greit, men det gikk verre ut over en paddeflat Volvo 940. Foto: Stian Ormestad.

Selv får han til dette racet med god hjelp fra tre faste frivillige mekanikere som er med i verkstedet og på løp så ofte de kan. Han har to biler å gå på.

– Det har egentlig ikke blitt så mye skruing, men en god del retting av bulker og utskifting av radiatorer, sier Joakim med et smil.

MÅLET ER Å HOLDE SEG PÅ HJULENE: Til helgen kjører Joakim Landskamp – og målet er å fullføre. Foto: Stian Ormestad.

En minst like viktig faktor: Joakim kjører en gammel Toyota Corolla ingen har lyst på – så han slipper bud på bilen.

– Det har ikke vært annet enn mine egne bud på bilene i år og det er jeg glad for. Og mekanikerne som stiller opp er gull verd. Når jeg også får litt spons, så går dette helt fint!

Det viktigste er ikke å vinne, men å delta

Målet for Landskamp er det samme som for de ti forrige løpene denne sesongen:

– Å fullføre med en bil som fortsatt går, lage god stemning og ha en kjempefin helg, forteller Joakim til Bilcross.no.

Og det har vært målet hele veien, helt siden han startet med bilcross da han var 16 år gammel.

I en normal sesong har han kjørt mellom fem og åtte løp – det tallet har han forlengst passert i år – og det er enda mye igjen av sesongen.

MEDIAMANN: Joakim er også aktiv som kameramann i filmteamet Galskap motorsport. Foto: Stian Ormestad.

– Det er kanskje litt galskap, ja!

Joakim forteller at han har fått mange reaksjoner på løp, fra folk som er imponert over planene han har lagt opp for 2017-sesongen:

– De fleste reaksjonene går vel på at jeg er gal som orker dette kjøret, men det passer bra siden jeg kjører for Galskap Motorsport, sier Joakim og ler godt.

– Sålenge jeg har penger til startkontingent og bilen fortsatt går, så kjører jeg!

Les mer om Landskamp 2017 – og stem frem dine favoritter!

FAVORITT: Petter Leirhol (NMK Valdres) kommer nok med to mål for øyet: En god plassering i Landskamp – og trene foran Landsfinalen på samme arena i august. I skrivende stund er han den største favoritten til seier i Landskamp.no 2017. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinnner Landskamp 2017 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

 

RASK SVENSKE: Uffe Eriksson (Oskarshamn RCC) har vunnet i Norge før. Den største svenske favoritten i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Landskamp 2017 - juniorklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

LANDSKAMP.NO: Bilder, video og siste nytt fra løpet kommer her på Bilcross.no. Foto: Stian Ormestad.

 

Hvem vinner Landskamp 2017 - dameklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

LANDSKAMP.NO: I kampen mellom Norge og Sverige stiller Norge sterkest – med flest deltakere. Men de få svenskene som stiller, er store kanoner. Foto: Stian Ormestad.

 

,