Fra bilcrossboble til Supercar Lites: – Målet er å stå øverst på pallen på hjemmebane igjen!

NYTT LØP PÅ HJEMMEBANE: Fra bilcrossboble i juniorlandsfinalen til fullblods rallycrossbil i Supercar Lites: Sondre Evjen (NMK Gol) er klare for nye tøffe dueller på hjemmebane. Foto: Marit Skredegård.

RALLY X ON ICE: I fjor vant Sondre Evjen Landsfinalen for juniorer med en gammel VW boble. Nå sikter han mot en ny hjemmeseier i en helt annen bil.

Rally X on ice kjøres over tre løp, to i Sverige og ett i Norge – på Fuglehaugen motorsenter, NMK Gol, lørdag 4. mars. Hele Supercar Lites-eliten kommer til Sondre Evjen (NMK Gol) sin hjemmebane – og det gleder han seg til:

FULL SATSING: Til helgen blir det rallycross på Fuglehaugen – på snø og is! Foto: Marit Skredegård.

– Det blir veldig tøft med løp på hjemmebane, det alltid moro det, forteller Sondre som ligger i toppen etter en tredjeplass i Sverige. 

I fjor tok Sondre seieren i Riga, og innrømmer at det nok var større enn å vinne Juniorlandsfinalen i bilcross på hjemmebane – som han gjorde i fjor sommer. Skulle han ta en ny hjemmeseier til helgen – i rallycrossbil – vil nok det også toppe Juniorlandsfinale-seieren.

– Målet er så absolutt å stå øverst på pallen. Men det blir tøft. Supercar Lites-serien er blitt en internasjonal serie med høyt nivå.

– Hvordan lader du opp til helgen?

– Jeg har fått testet banen litt, bare for å se om den holder. Ellers har det vel gått mest i å kjøre traktor for å vanne banen, runde etter runde. Det er vel det som er mesteparten av oppladningen.

Sondre forteller om nysnø, en god issåle, og generelt supre forhold – både for de som skal kjøre og de som skal se på. – Jeg tør påstå at det får ikke blitt noe bedre enn det er her nå!

BILCROSSBOBLE: Fra bilcrossboble til fullblods rallycrossbil. Sondre Evjen (NMK Gol) jakter en ny hjemmeseier til helgen. Foto: Stian Ormestad.

Glenn Haug (NMK Gardermoen) – fjorårets Landsfinale i bilcross-vinner, og Ben-Phillip Gundersen (KNA Solør) – fjorårets Landskamp-vinner, står også på startlisten. Svensker som har kjørt folkrace finner vi også på listen.

Løpet skal etter planen bli sendt live på nettet.

For dem som vil ta turen til Fuglehaugen, er det gratis inngang. Treningen starter klokken 11.00 og løpet starter klokken 12.00.

Når det gjelder bilcross-sesongen på Fuglehaugen arrangerer NMK Gol storløpet Goldagsløpet helgen 15 – 16. juli 2017.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Gol. Her finner du NMK Gols nettside: nmkgol.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

TEST AV BANEN: Forholdene er perfekte for Rally X on ice på Fuglehaugen motorsenter. Foto: Marit Skredegård.

 

Les også: Sondre Evjen er landets beste bilcrossjunior!

 

,