Ett døgn til slusene åpnes for Eliteracet

STRAKS ÅPNER PÅMELDINGEN: Det blir en ny fartsfest på Bjorlibanen lørdag 20. mai 2017 med Eliteracet. Bildet er fra Landsfinalen på samme bane tilbake i 2014. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: Ved midnatt når vi vipper kalenderen over til 1. mars åpner påmeldingen for Eliteracet – et løp mange skrur på grom redskap til i disse dager.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer Eliteracet lørdag 20. mai 2017. Her kommer – som navnet tilsier – eliten i norsk bilcross for å gjøre opp om den aller første seieren i det nye storløpet.

Spenningen er stor, ryktene mange, og prestisjen tung allerede lenge før startskuddet går for det aller første Eliteracet i bilcross-historien. «Alle» snakker om dette nye storløpet i 2017-sesongen.

PÅ HJEMMEBANE: Anders Kongsrud (NMK Nord-Gudbrandsdal) er en av flere hjemmefavoritter før Eliteracet 20. mai på Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

Selv om listene over kvalifiserte førere har ligget ute en god stund og mange har ladet opp til løpet i månedsvis allerede, åpner påmeldingen til den offisielle startlisten først 1. mars.

– Tilleggsregler offentliggjøres og påmelding åpner 1. mars for alle som fikk tildelt invitasjon på løp i fjor eller har fått invitasjon av førere som ble invitert på flere løp. Alle som tidligere har fylt ut ‘’utøverskjema’’ og står på uoffessiell startliste må melde seg på for å kunne delta, informerer arrangøren NMK Nord-Gudbrandsdal.

Påmeldingsperioden for inviterte førere er åpen i følgende periode: 1. mars til og med 22. mars.

– Etter denne perioden mister inviterte førere forhåndsretten sin til å kjøre løpet. Om det i løpet av denne perioden blir færre en 130 påmeldte totalt i alle klasser vil det bli åpnet for ekstra påmelding i åpen klasse for å fylle opp startlisten inn til totalt 130 startende.

I såfall åpner ekstra påmelding 25. mars og varer frem til 2. april.

– Hvem som får delta på denne ekstra startlisten avgjøres ved direktesendt loddtrekning
på vår Facebook-side onsdag 5. april klokken 21.00, informerer Anders Kongsrud i NMK Nord-Gudbrandsdal.

Han nevner som et eksempel: – Det melder seg på 110 førere av de som er invitert. Det melder seg så på 45 førere på listen ‘’ekstra påmelding’’. 20 av disse førerne blir trukket ut på direktesendt loddtrekning og får være med på Eliteracet.

Les mer: Mange racere er klare for Eliteracet 2017

STRAKS ÅPNER PÅMELDINGEN: Det blir en ny fartsfest på Bjorlibanen lørdag 20. mai 2017 med Eliteracet. Bildet er fra Landsfinalen på samme bane tilbake i 2014. Foto: Stian Ormestad.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer tidenes første Eliteracet 2017 lørdag 20. mai. Her finner du nettsiden for løpet: www.eliteracet.no

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nord Gudbrandsdal. Her finner du NMK Nord Gudbrandsdals nettside: www.nmk-ngd.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!