Tre nordmenn til finalekjøring i Vinterracet i Sverige

TREDJEPLASS I SVERIGE – IGJEN: Steffen Skustad (KNA Solør) i Saab. Foto: Stian Ormestad.

VINTERRACET: Steffen Skustad gjentok fjorårets tredjeplass i kamp mot svenskene på hjemmebane, men han ble ikke beste nordmann i Vinterracet i år – det ble Joachim Grønvold med en sterk andreplass i juniorklassen.

Sjekk også alt fra sesongåpningen hjemme i Norge: Strålende sesongstart på snø og is!

Vinterracet på Femtåbanan samler en god del nordmenn til start hver vinter, så også i år. Tre av dem nådde frem til finalekjøring i løpet av en strålende flott vinterdag hos Likenäs MK.

I juniorenes A-finale stilte Joachim Grønvold (NMK Drammen), etter å ha vunnet B-finalen.

Joachim kom med et nødskrik med i finalekjøringen – uten en eneste heatseier fra innledende omganger. Men når først NMK Drammen-junioren fikk opp farta, gikk det radig: Det ble en 2. plass totalt.

IKKE FINALE – I ÅR HELLER: Liz Wessel (NMK Drammen) er stort sett i toppen av norsk bilcross – men på snø og is i Sverige klaffer det heller ikke denne gangen. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse skulle den samme Saaben ut i ny finalekamp med pappa Rune Grønvold (NMK Drammen) bak rattet. Grøndvold senior endte til slutt på en femteplass. 

Steffen Skustad (KNA Solør) gjentok fjorårets tredjeplass med en ny tredjeplass i år.

I dameklassen fikk vi ingen norske i finale. Som i fjor gikk det skeis på snødekt svensk territorium for Liz Wessel (NMK Drammen) – som alltid er med i toppen av resultatlistene her hjemme i Norge.

I fjor var hun en plass fra finalekjøring – i år ble det to plasser fra finale.

Les også om fjorårets Vinterrace i Sverige: Hardt møte med snø og is i Vinterracet

Sjekk også alt fra sesongåpningen hjemme i Norge: Strålende sesongstart på snø og is!