Floken løste seg: Nå kan bilcrossjentene få med seg både Landsfinalen for damer og Elverumfestivalen!

LØPSKOLLISJON: Selv om det er mye bulking i bilcross, er ingen av arrangørene tjent med en slik løpskollisjon. Nå flytter NMK Elverum sin festival. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-SESONGEN 2017: Bilcross.no, NMK Elverum og NMK Modum Sigdal har fått mange bekymrede meldinger om en bilcrosshelg der tre store løp krasjer: Landsfinalen for damer, Hekkmester’n og Elverumfestivalen. Nå har floken løst seg.

Den kjedelige kollisjonen helgen 12 – 13. august har stått på terminlisten for 2017-sesongen helt siden første versjon – men i siste reviderte versjon på selveste valentinsdagen 14. februar fikk mange bilcrossjenter årets kanskje beste valentinsgave?

Nå kan bilcrossjentene og hekkførerne som planlegger å dra til Sigdal få med seg begge deler. Både Landsfinalen for damer, Hekkmester’n og Elverumfestivalen.

KJEDELIG KOLLISJON: Det er blitt jobbet mye i kulissene for å unngå løpskollisjonen. Her ser vi speaker Ove Stuveseth under fjorårets Landsfinale på Starmoen, sammen med NMK Elverum-leder Therese Bruer Larsen og Hekkmester’n-ildsjel Arild Solberg. Foto: Stian Ormestad.

– Vi utsetter Elverumfestivalen en uke, til helgen 19 – 20. august. Vi ønsker alle velkommen, og lover en like bra Elverumfestival som alltid, sier Therese Bruer Larsen i NMK Elverum til Bilcross.no.

Hun forteller at det er blitt jobbet mye med løpskollisjonen i kulissene. I mens har bilcrossfolket fortvilet. Vi snakker tross alt om storløp «alle» vil ha med seg hvert år.

– NMK Elverum ønsker selvfølgelig helst å kjøre Elverumfestivalen i samme helg som vi har gjort i 20 år, det er viktig å beholde en fast løpshelg. Men i år gjør vi et unntak.

NMK Elverum-lederen forteller at det har haglet inn med meldinger, – mange har vært kjempefortvilet. Det har vært en stor mølje av misfornøyde folk. Derfor har vi sett på mulighetene og gjør det ene og alene for å ta vare på alle deltakerne og publikum som gjerne vil komme til oss og Elverumfestivalen.

Therese Bruer Larsen forteller at NMK Elverum har hatt en god dialog med NMK Modum Sigdal, arrangøren av Landsfinalen for damer. Selv om det er mye bulking i bilcross, er ingen av arrangørene tjent med en slik løpskollisjon.

– Vi vet veldig godt hvor mye jobb det er med et Landsfinale-arrangement, forteller Therese som sto i bresjen for fjorårets Landsfinale på Elverum. – Det er vanskeligere å rokke på Landsfinalen enn Elverumfestivalen. Derfor flytter vi.

– Vi håper likevel at det blir jobbet bedre med et tettere samarbeid og bedre kommunikasjon mellom hastighetskomiteen, som fastsetter landsfinaledato, og arrangørene når terminlistene foran neste sesong skal planlegges.

Dermed blir det slik, ifølge terminlisten oppdatert 14. februar: Lørdag 12. august kjøres Landsfinalen for damer på Sigdal motorsenter, søndag 13. august kjøres Hekkmester’n, og helgen etter 19 – 20. august kjøres Elverumfestivalen.

TOMMELEN OPP! Bilcrossfolket kan glede seg over at floken er løst opp. Nå er det mulig å få med seg alle tre storløpene Elverumfestivalen, Landsfinalen for damer og Hekkmester’n uten at de kolliderer på samme løpshelg. Foto: Stian Ormestad.

NMK Elverum kjører to bilcrossløp i år:
06.05.2017 NMK Elverum Mailøpet – kvalløp Landsfinale junior 
19.08.2017 – 20.08.2017 NMK Elverum – Elverumsfestivalen

NMK Modum Sigdal kjører tre bilcrossløp i år:
24.06 – 25.06.2017 NMK Modum Sigdal – St.Hanscrossen, BILCROSS.NO-CUP – kval jr
12.08.2017 NMK Modum Sigdal – NMKs Landsfinale Damer på Sigdal Motorsenter
13.08.2017 NMK Modum Sigdal – Hekkmester`n på Sigdal Motorsenter

Les også: Bygger to bobler til heftig bilcrosshelg på hjemmebane

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,