Bygger to bobler til heftig bilcrosshelg på hjemmebane

HJEMMEFAVORITT: Veronica Einang (NMK Modum Sigdal) stiller med to bobler til to løp på hjemmebane på en og samme helg 12 – 13. august. Bildet er fra fjorårets Landsfinale for damer på Brekka. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN FOR DAMER/HEKKMESTER’N: En ting er hvert fall sikkert foran Landsfinalen for damer: Det blir ikke Malin Gjerstad til topps i år. Men en annen jente er lysten på både Landsfinale-seier – og Hekkmester-seier samme helg. Hun skal ha to bobler klare til denne august-helgen.

Helgen 12 – 13. august topper bilcross-sesongen seg på Sigdal motorsenter: Lørdag kjøres Landsfinalen for damer 2017 og søndag kjøres Hekkmester’n 2017.

– Årets heftigste bilcrosshelg, mener ildsjelen Arild Solberg bak Hekkmester’n og Morten Tovsrud i arrangørklubben NMK Modum Sigdal, som huser all moroa denne helgen.

HJEMMEFAVORITT: Veronica Einang (NMK Modum Sigdal). Foto: Stian Ormestad.

Ei bilcrossjente vil få med seg begge løpene på hjemmebane:

– Det blir boble, selvfølgelig, sier Veronica Einang (NMK Modum Sigdal) om Landsfinalen for damer. – Vi driver og bygger to nybygde motorer – med mye volum – så det skal ikke stå på bilene!

Med to motorer klare, og etter hvert to biler klare skal den raske boble-kjøreren få med seg både Landsfinalen og Hekkmester’n – som gjenoppstår etter fem års pause.

For mens lørdagen vil bli forbeholdt bilcross-jentene, er det fritt frem – sålenge bilen har motoren bak – for følgende klasser søndag: Åpen, junior og damer. Fredag er det trening for alle klasser, begge løpene.

–  Vi håper på hekkførere fra hele landet på startlisten, sier Arild Solberg. Det bygges og børstes støvet av flere bobler, Skodaer, NSUer, Renaulter og andre hekkmotoriserte doninger som skal kaste godt med grus over startkulen på Sigdal.

HJEMMEFAVORITT: Vegard Gjellum (NMK Modum Sigdal) har slåss om seieren før på hjemmebane. Her i Landsfinalen 2011 endte det med et litt blodig ansikt. Foto: Stian Ormestad.

Sist Hekkmestern ble kjørt var trønderne, nord-gudbrandsdalingene og moldenserne godt representert. Det ryktes at flere derifra vil dukke opp for kjempe om tittelen også i 2017-oppgjøret.

– Vi vet at hjemmeklubben stiller med mange sjåfører. Det ryktes at Vegard Gjellum har funnet frem godvogna, og da blir han ikke lett og hanskes med. I tillegg ryktes det at ett par gamle ringrever kommer frem igjen med hver sin strøkne boble. En mister Henning Johannesen og en mister Per Biksrud.

NOSTALGI: Hekkmester’n byr på bilcrossbiler med stor B – VW boble, Skoda, Renault, NSU, Simca, Fiat og andre veteranbiler med motoren i hekken. Det er biler som dominerte bilcrossen de første årene her til lands. Foto: Stian Ormestad.

Hekkmester’n har en historie som danner en litt nostalgisk stemning over det hele. Her vil man få se igjen bilcrossbiler med stor B fra sportens barndom her i Norge. Da dominerte hekkmotoriserte biler totalt.

– Derfor er det ekstra moro at mange av de gamle ringrevene går med planer om gjøre comeback på Sigdal denne helgen. Vi kunne nevnt mange, men vil oppdatere startlisten utover våren og sommeren med flere navn, forteller Arild Solberg.

Så var det denne bastante konklusjonen om at Malin Gjerstad (NMK Aremark) ikke klarer å forsvare tittelen i Landsfinalen for damer i år. Hvordan kan vi være så sikre?

–  Tror ikke det blir landsfinalen for den helgen skal jeg gifte meg, forteller Malin til Bilcross.no – og innrømmer før vi får spurt noe mer:

– Dårlig planlegging!

Så eneste sjanse for å se fjorårsvinner Malin Gjerstad på startstrek, er hvis bryllupet går i vasken. Vi får inderlig ikke håpe det.

BRYLLUP – IKKE BILCROSS: Fjorårsvinner Malin Gjerstad (NMK Aremark) innrømmer det selv: – Dårlig planlegging! Foto: Stian Ormestad.

Uten fjorårsvinneren på startlisten ligger veien til topps åpen for en ny vinner av Landsfinalen for damer i år.

BILCROSS PÅ (R)AMME ALVOR: I Landsfinalen for damer er det travle pitstop – der både bil og barn skal ha påfyll. Foto: Stian Ormestad.

I fjorårets Bilcross.no-cup-runde på Sigdal besto topp-tre av nevnte Einang på tredjeplass, Mariell Olsen (NMK Konsmo) på andreplass og May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) på førsteplass.

Landsfinalen for damer skal kjøres over fire omganger og finaler.

– Vi vil gjøre stor stas på bilcrossdamene og ha en fantastisk bankett med premieutdeling, god mat og underholdning av bandet «Byting» på lørdag kveld.

– Vi vil også at denne helgen med Landsfinalen for damer og Hekkmester’n skal markere 40-årsjubileumet til NMK Modum Sigdal, forteller Morten Tovsrud i arrangørklubben NMK Modum Sigdal.

FEIRER 40 ÅR: NMK Modum Sigdal er 40 år i år, og det skal feires under Landsfinale for damer- og Hekkmester’n-helgen 12 – 13. august. Foto: Stian Ormestad.

NMK Modum Sigdal har totalt tre bilcrossløp på planen for 2017: Den tradisjonsrike Sankthanscrossen – og 1. runde i årets Bilcross.no-cup – går helgen 24 – 25. juni, Landsfinalen for damer lørdag 12. august og Hekkmester’n søndag 13. august.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Modum Sigdal. Her finner du NMK Modum Sigdals nettside: www.nmkms.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,