Sjekk favorittene til sesongens første seier!

TAKTIKK: «Rolig» er taktikken – men det blir sjelden som man har planlagt i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

VINTERLØP PÅ MOA: I bilcross er taktikken som oftest «bånn gass!» – men det er det ikke når sesongstarten går på glatta til helgen. Det er hvert fall ikke planen for favorittene før vinterløpet.

Lørdag 18. februar kjører NMK Aurskog Høland vinterløp på Moa. Allerede begynner startlisten å fylle seg – sjekk påmeldingen her og foreløpig startliste her.

Hjemmekjører Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) er i skrivende stund storfavoritt i juniorklassen, med nesten halvparten av favorittstemmene:

– Det kom litt overraskende på at det var så mange som hadde stemt på meg, forteller favoritten selv. – Folk synes vel jeg har kjørt fort på hjemmebane før da ettersom jeg ligger øverst på avstemmingen.

SAAB: Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) satser på en litt nyere Saab på snøføre til helgen. Foto: Stian Ormestad.

– Da er det bare å ta hjemmeseieren vel?

– Nye dekk og optimal bil til dette føret så skal nok seieren hjem, ja!

– Hva er en optimal bil til føret?

– En nyere type Saab med dårlig motor og lang giring.

– Taktikken er å gire minst mulig da?

– Ja. Bare å få inn 2. giret og kjøre fortest mulig!

Videre på topp-fem-favoritter i juniorklassen i skrivende stund: Johnny Hansen (NMK Drammen), Christoffer G. Torgersen (NMK Drammen), Sondre Wielecki (NMK Aurskog Høland) og Christian Hobæk (NMK Larvik).

JUNIORFAVORITT: Sivert Mastad (NMK Aurskog Høland) har i skrivende stund fått nesten halvparten av favorittstemmene. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse er en av de aller yngste favoritt med 21 prosent av favorittstemmene i skrivende stund: Førsteårssenior Marius Karlstad (NMK Gardermoen).

– Det er utrolig moro at folket har troen på meg. Vi får se hva jeg kan få til, men tror det er mange som har glemt noen langt mer rutinerte sjåfører en meg! Men utrolig moro som førsteårssenior å være forhåndsfavoritt – det er uten tvil en stor motivasjon!

AUDI: Sjelden vare i Karlstad-garasjen – men til vinterløp får en Audi duge, og ikke Opel. Foto: Privat.

– Hva er taktikken på glatta?

– Jeg tror den rette taktikken er å kjøre rolig. Satsing på snøen ender ikke bra!

Marius stiller med en nyinnkjøpt Audi coupe for anledningen. En skikkelig tøff klassiker: Forhjulstrekkversjonen av Audi Quatro – en bil vi så som rallybil på 1980-tallet.

– Det er jo en morsom bil, selv om det er sjelden med Audi her i gården, forteller Marius til Bilcross.no. Der i gården går det mest i Opel.

– Audien er en orginal 5-sylindret sak. Om det ikke går så fælt, så kan jeg i hvert fall love en utrolig fin lyd!

Marius tror i likhet med juniorfavoritt Sivert Mastad at det ikke vil være nødvendig med så voldsomt med motor på glatta. – Det viktigste er at det holder helt til mål.

– Det blir moro på vinterføre, der vi alle stiller med tålig like kort, i og med at motor ikke har noe å si. Men jeg tror det blir teknisk krevende, og det er gøy.

I åpen klasse er det tettere mellom favorittene i enn i juniorklassen. Mange bilcross.no-lesere har troen på Liz Wessel (NMK Drammen) – tidligere Landsfinale for damer-vinner, og Ola Mariåsen (KNA Solør) – vinneren av siste løp på samme bane i fjorårssesongen.

FAVORITT I ÅPEN KLASSE: Førsteårssenior Marius Karlstad (NMK Gardermoen) topper i skrivende stund listen over forhåndsfavoritter til Vinterløp-seier på Moa. Foto: Stian Ormestad.

Både junior- og seniorfavoritt skryter av arrangøren NMK Aurskog Høland som steller i stand vinterløp:

– Synes det er bra å få til et vinterløp på så kort varsel, mener Marius. – Utrolig bra klubb og god arrangør generelt, så dette får de nok til med glans!

– Kanskje det gir noen tankevekkere til flere klubber som kanskje vil arrangere vinterløp i årene framover?, sier Sivert.

 

Hvem vinner Vinterløp på Moa 2017 - åpen klasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

Hvem vinner vinterløp på Moa 2017 - juniorklasse?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Les mer: Datoen for vinterløp på Moa er satt

Les mer: Påmeldingen til Vinterløp på Moa er godt i gang

Les også: Denne junioren er klar for mer moro på Moa: – Morsom bane med masse svinger!

NMK Aurskog-Høland har videre to bilcrossløp på planen for 2017: Den tradisjonsrike Himmelspretten går torsdag 25. mai, og Høstløpet er lagt til lørdag 23. september.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Aurskog-Høland. Her finner du NMK Aurskog-Hølands nettside: www.nmkah.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!