Mange racere er klare for Eliteracet 2017

FAVORITT: Hjemmefavoritt Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) snakker seg ned foran Eliteracet på Bjorli. Det spørs om det er nok til å bli kvitt favorittstempelet.. Bildet er fra før første start da Landsfinalen gikk på Bjorli i 2014. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET 2017: Spenningen er stor, ryktene mange, og prestisjen tung allerede lenge før startskuddet går for det aller første Eliteracet i bilcross-historien. «Alle» snakker om dette nye storløpet i 2017-sesongen.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer Eliteracet lørdag 20. mai 2017. Her kommer – som navnet tilsier – eliten i norsk bilcross for å gjøre opp om den aller første seieren i det nye storløpet.

Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) stiller som deltaker på hjemmebanen Bjorli – men er minst like spent som arrangør og en av ildsjelene bak Eliteracet.

Konseptet er blitt tatt veldig godt i mot i bilcross-miljøet. Bilcross-folk bygger biler og gleder seg over det ganske bilcross-land.

For å få delta i løpet må man ha gjort det bra i et av de allerede eksisterende storløpene her til lands.

FAVORITT: Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) kvalifiserte seg til Eliteracet på hjemmebane ved å vinne Goldagsløpet 2016. Foto: Stian Ormestad.

– Ut ifra uoffisiell startliste tyder alt på at det blir et skikkelig rotterace i samtlige klasser! Å spå noen favoritt er vanskelig, for banen på Bjorli er teknisk utfordrende og den favoriserer ikke det ene bilmerket fremfor det andre.

– Her blir det nok kombinasjonen bra bil og bra sjåfør som gjelder – uansett bilmerke, sier Anders som selv vant Goldagsløpet i fjor – et av landets største bilcrossløp gjennom flere tiår.

Nå seiler Eliteracet opp som en nykommer blant de allerede etablerte storløpene.

– Målet er at dette skal bli et tradisjonsløp, så i tillegg til selve løpet blir det lagt vekt på trivsel og det sosiale. Her blir det utgående reportere, kjøresimulatorer, pizzabakeren, mattelt, og så videre. Vi satser rett og slett på litt festivalstemning på Bjorli motorsenter denne helgen!

Hjemmefavoritten kommer med en konkurransedyktig VW boble – som alltid. Men han trekker frem en helt annen boble-kjører som favoritt: Espen Kerim (NMK Konsmo). Sørlendingen vant Landsfinalen i 2015 som den største prestasjonen i en god bilcross-karriere.

– Personlig er jeg sikker på at Kerim har lyst til å vise bilcross-Norge at han fremdeles er sjefen! Mitt tips blir derfor Luntemix, bare jaktfeberen får lagt seg. Skal jeg helgardere – i den grad det er mulig i bilcross – slenger jeg med et tips om en gnager ved Jørn R. Grinden (NMK Elverum) eller Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen).

På Sørlandet tar førstnevnte Espen Kerim favorittstemplet med knusende ro.

UTPEKES SOM FAVORITT: Espen Kerim (NMK Konsmo) hadde tidenes sesong i 2015-sesongen med seier i Landsfinalen på Kongsberg, seier i Bilcross.no-cup, med mer. Foto: Stian Ormestad.

– Ja, det er mange luringer i dette bilcross-landet, Anders Kongsrud er en av dem. At han forsøker å trekke meg frem som en av favorittene til Eliteracet er hyggelig å høre, forteller Espen Kerim, som mer enn antyder til bilcross.no at det er en del av spillet foran prestisjeløpet.

Han har vært på Bjorli en gang før, da Landfinalen gikk på banen, og han likte banen godt. – Etter å ha vært der fikk jeg nok noen tanker rundt valg av motor og gir. Men jeg har for øyeblikket ingen motivasjon til å gå i verkstedet å skru.

– Regner med det er mange som vil til Bjorli for å ta bøtta hjem. Jeg liker konseptet de forsøker å få i stand, så det spørs om ikke «Magda» må strekkes opp og gjøres klar. Men du vet det at jaktsesongen fortsatt ikke er over, så det her utspillet fra Kongsrud kommer nok litt i tidligste laget til å klare å egle opp en sørlending.

– Meeen, man vet aldri, sesongen i fjor var ikke all verdens, så det kan jo hende gnisten og lysten på revansj kommer når vinteren reiser og våren kommer? Kommer jeg oppover så blir det for å kjøre fra de lokale, med Anders Kongsrud, Kjell Bævrevoll og Joakim Bævrevoll som de største målene.

FAVORITT: Magnus Bergsjøbrenden (NMK Gardermoen) har en sprek Saab i bakhånd, i tilfelle plan A skulle gå i vasken: En sprek Opel Astra. Uansett lover han å komme til Eliteracet med noe som funker! Foto: Stian Ormestad.

Også Jørn R. Grinden takker for tilliten, og lover å komme med en Saab som flytter greit på seg. – Jeg synes det først og fremst det er hyggelig at folk har trua på meg. Jeg skal gjøre så godt jeg kan med en bra bil.

– Det blir spennende å delta i dette nye konseptet som seiler opp som ett av de største målene i 2017, forteller Jørn til Bilcross.no.

Magnus Bergsjøbrenden har pleid å kjøre Saab, men rota seg inn i en VW boble i fjorårssesongen.

Nå er planen å bygge en strøken Opel Astra med 3-liters V6 til Eliteracet. Skulle den planen gå skeis, har han en grom nybygd Saab stående i reserve.

– Det skal hvert fall ikke stå på redskapen! Det er vel flere favoritter enn meg, men jeg reiser selvfølgelig oppover for å vinne. Jeg synes Bjorlibanen er en tøff bane og liker opplegget rundt Eliteracet. Det er moro med litt nytenking!

STOR PRESTISJE: Allerede før første start er det mange spekulasjoner rundt hvem som tar første seier i Eliteracet. Lørdag 20. mai braker det løs på Bjorli – Bilcross.no dekker løpet i bilder, reportasjer og film. Foto: Stian Ormestad.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer tidenes første Eliteracet 2017 lørdag 20. mai. Her finner du nettsiden for løpet: www.eliteracet.no

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nord Gudbrandsdal. Her finner du NMK Nord Gudbrandsdals nettside: www.nmk-ngd.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!