– Vil tilbake til Verdal’n for å kjøre mer villmann!

JUNIORVINNER: Jo Erik Aa (NMK Orkla) vant åpningsløpet på Verdal motorsenter. Om han kommer med en sprelsk, liten midtmotorisert Toyota MR2, eller en litt mer traust Mazda 323 vet han ikke riktig enda. Foto: Privat.

VERDAL MOTORSENTER: – En bane du kan tjene på å satse og kjøre litt villmann på. Rå bane!, er skussmålet fra tidenes første juniorvinner i fjorårets åpningsløp på nye Verdal motorsenter. Neste år kommer Landsfinalen i bilcross hit.

RASK DAME FRA NORD: Marianne Asphaug (NMK Rana) kjørte langt for å vinne dameklassen i åpningsløpet på Verdal motorsenter. Hun tar gjerne langturen igjen. Foto: Camilla Martinsen.

I år arrangerer NMK Verdal Levanger løp 13. mai, med kvalifisering for både junior- og åpen klasse til årets Landsfinaler, og 9. september arrangeres Midt Norsk Mesterskap. Verdal motorsenter åpnet i fjor, og til neste år går Landsfinalen i bilcross 2018 på ny-banen.

Roger Monkan Eidem (NAF Motorsport Trøndelag) vant åpen klasse i åpningsløpet – og ble med det historisk. Han er langtifra en smågutt på bilcrossbanen, med seier i de tre siste løpene på hjemmebanen Lånke – blant annet.

– Det blir vel et løp i Verdal’n i år også. Jeg driver og gjør klar noen biler, så jeg har noen i reserve underveis i sesongen, forteller Roger til Bilcross.no. Klok av skade før sin 13. bilcross-sesong vet den raske trønderen at bilene kan både være helt ferdigkjørt etter et løp – eller forsvinne på bud.

Alle bilene som gjøres klare er Nissan Primera.

– Jepp. Har kjørt det de siste fire sesongene, forteller Roger til Bilcross.no. En bil som også viser seg å være en vinnerbil på bilcrossbanen – som så mye annet.

HELT PRIMA MED PRIMERA: Roger Monkan Eidem (NAF Motorsport Trøndelag) holder seg til Nissan Primera, og har flere biler av samme slag på gang foran sesongstarten 2017. Foto: Tor Inge Langberg.

Beste junior i åpningsløpet ble Jo Erik Aa (NMK Orkla). Han er kjent for rå kjøring med sin midtmotoriserte Toyota MR2 – blant annet i Landsfinalen for junior i fjor. I år er han klar for åpen klasse, og han har veldig lyst til å kjøre mer på neste års Landsfinale-bane.

– Det var en utrolig gøy bane med mye fart. Den var utfordrende å kjøre – alt fra lange, slakke svinger med mye fart til smale, krappe grussvinger. Alt kan skje inn mot første sving, og det er generelt en bane en kan tjene på å satse og kjøre litt villmann innmellom. Rå bane!

Den raske førsteårssenioren håper tiden strekker til så han rekker å finne ny motor til MR2-en. I tillegg jobber han med en rallycross Ford Escort MKII som skal luftes mest mulig i år. I tillegg kjører han Mazda 323 med trekk på forhjulene i bilcross.

– Jeg er litt usikker på bil til Verdal. Men det pleier å bli flest løp med Toyota MR2, forteller Jo Erik til Bilcross.no.

TROFAST DONING: Marianne Asphaug (NMK Rana) har hatt sin trofaste Opel Ascona i alle år. Nå gleder hun seg til en ny sesong med go’bilen. Foto: Privat.

Marianne Asphaug (NMK Rana) i lilla og hvit Opel Ascona – som hun har hatt i «alle år» – vant dameklassen i åpningsløpet. Den seieren hadde hun kjørt langt for – nesten 40 mil hver vei fra Finneidfjord.

– Det var utrolig artig å komme på åpningsløp på ny bane og ta seieren! Jeg håper å komme meg sørover og kjøre i år også, men det er jo et stykke å reise, forteller Marianne til Bilcross.no.

Hun skryter også veldig av banen. – Det var mye fart! Banene her oppe i nord er mer svingete, så vi får ikke den samme farten.

Likevel har NMK Rana-dama fått opp farten i nord, for i fjor kom hun på sjetteplass sammenlagt i Nordlandscupen – i åpen klasse. Kanskje er hun en utfordrer når Landsfinalen i åpen klasse kommer til Verdal motorsenter i 2018?

BILCROSS-BESTEMOR: Lena Mortensen (NMK Verdal Levanger) sikter mot en ny innholdsrik bilcross-sesong med sine svarte og røde Opeler. Foto: Stian Ormestad.

I det siste løpet i fjorårssesongen ble det hjemmeseier både i juniorklassen til Oskar Nonstad (NMK Verdal Levanger) og til Lena Mortensen (NMK Verdal Levanger) i dameklassen.

Bilcross-bestemor Lena er allerede klar for årets to løp på hjemmebane – både i åpen- og dameklasse.

– Jeg synes det er en artig, men krevende bane vi har her oppe i Verdal’n. Og den er oversiktlig slik at publikum får med seg det som skjer rundt hele banen, forteller Lena.

Hun starter denne sesongen med flere løp i Midt-Norge, deretter Eliteracet på Bjorli i mai, Mestermøte for frontmotorbiler på Gardermoen, Elverumfestivalen og Landsfinalen for damer – de to siste håper hun ikke kolliderer sånn som det ser ut på terminlisten i skrivende stund.

– Det kan godt hende det blir flere løp sør for Dovre også. Jeg gleder meg veldig til sesongen begynner – og spesielt løpene på hjemmebane, forteller bilcross-bestemora til Bilcross.no.

TO LØP PÅ NY BANE: Verdal motorsenter ble åpnet i fjor, og allerede til neste år kjøres Landsfinalen i bilcross 2018 på det nye motorsportanlegget. I år skal det kjøres to bilcrossløp på banen, i tillegg til flere motorsportarrangement i andre klasser og grener. Foto: Stian Ormestad.

Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) vant åpen klasse i siste spinn for fjorårsesongen på Verdal motorsenter. Også den erfarne rallycross- og bilcrosskjøreren har bare lovord å komme med:

– Jeg har kjørt banen bare en gang, og det var en morsom og krevende bane hvor man kan hevde seg med flere type biler. Om det blir kjøring der i år er uvisst – rallycross-NM har førstepri – men jeg har planer om å satse der på Landsfinalen 2018.

GLEDER DU DEG TIL EN NY BILCROSS-SESONG? Snart er vi der igjen på startplaten, på publikumsplass, eller på funksjonærpost – og venter på det grønne lyset skal tennes igjen. Foto: Stian Ormestad.

NMK Verdal Levanger arrangerer to bilcrossløp i 2017-sesongen: Lørdag 13. mai, løpet teller som kvalløp til Landsfinalen for åpen- og juniorklasse, og lørdag 9. september, løpet teller i Midt Norsk Mesterskap.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Verdal Levanger. Her finner du NMK Verdal Levangers nettside: www.nmkvl.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,