– Bare seier som gjelder i Smådølfestivalen 2017!

FULL SATSING: I år skal Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) kjøre mer og fortere enn noen gang før – i sin siste sesong i juniorklassen. Sesongens store høydepunkt er Smådølfestivalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

SMÅDØLFESTIVALEN: I fjorårets Smådølfestival stakk en vrien og vrang motor kjepper i hjulene – derfor er denne bilcrossjenta ekstremt revansjesugen foran sin siste Smådølfestival som juniorkjører.

I fjorårsoppgjøret ble det kjørt åtte omganger og finaler over tre dager i den tradisjonsrike Smådølfestivalen, NMK Nore Uvdal. I år starter 2017-oppgjøret på ettermiddagen fredag 21. juli, og det kjøres hele lørdagen og helt frem til alt er avgjort søndag ettermiddag.

– Smådølfestivalen er absolutt det mest prestisjefulle løpet jeg kjører i løpet av bilcross-sesongen. Tre dager der alt handler om å holde farten oppe, og i tillegg ha det sinnsykt gøy på banen. Hele bygda samles på ett sted, og det er så mye engasjement rundt dette løpet.

Det forteller Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) som kjørte inn til flere heatseiere i fjorårets festival på hjemmebane, men så ville ikke motoren mer. Da brast drømmen om seier.

– Jeg har ikke gitt opp drømmen om å stå på toppen av pallen på hjemmebane, forteller Sunniva foran 2017-oppgjøret. For i år gjelder det, i hennes siste juniorsesong.

– Litt flaks, en god dag – eller helst tre gode dager – så skal det være mulig, håper jeg.

PÅ TAKET: Sunniva Rudi (NMK Nore Uvdal) var uheldig jevnt og trutt i fjorårssesongen – som her på Basserudåsen hvor Saaben tok seg en runde på taket i kampen om seieren i juniorfinalen. Foto: Stian Ormestad.

Sesongen på Smådøl starter mandag 5. juni, 2. pinsedag, med kvalifiseringsløp til både Landsfinalen for junior og åpen. Også dette løpet skal Sunniva få med seg, som alltid med en sprek forhjulstrekket Saab.

Der håper hun å kvalifisere seg til årets Landsfinale for junior på Hamar – for også Landsfinalen gikk rett vest i 2016-sesongen.

– Hvis jeg er så heldig at jeg kvaller og får muligheten til å kjøre Landsfinalen igjen, skal jeg satse alt!

– Nå som jeg har siste år i junior setter jeg veldig høye krav til meg selv og vil kjøre så mange løp jeg bare kan. Ambisjonene ligger absolutt høyt og jeg gleder meg veldig til å sette meg bak rattet igjen!

LANDSKJENT VELODROM: Smådølbanen er viden kjent for sin krevende velodrom. Her skilles en god sjåfør fra en eminent sjåfør. Og en elendig sjåfør får bare lukke øynene og håpe på det beste… Foto: Stian Ormestad.

Sunniva mener at ingenting slår spenningen med å stå på startplaten med fem andre som vil være førstemann i mål. I tillegg til bilcrossen satser hun på rallycross for fullt med alle seks løpene i juniorcupen.

– Selv om det er to helt forskjellig type biler, så tar jeg læringen av de begge – og kombinasjonen er perfekt, mener en fartsglad NMK Nore Uvdal-jente.

– Etter Landsfinalen i fjor fikk jeg virkelig se hvor høyt nivået er og hvor mye kule folk det er i bilcross-miljøet. Jeg gleder meg veldig til sesongen starter igjen. Det kribler i beina bare av tanken på å stå på startplaten igjen!

Fjorårets juniorvinner Marius Bermingrud (KNA Eiker) går denne sesongen opp til åpen klasse, der hjemmekjørerne stort sett har vært suverene på hjemmebane. Men ikke i fjor.

FULL FOKUS PÅ EN NY SESONG PÅ SMÅDØL: Torgeir Bråten (NMK Nedre Hallingdal) klarte det få andre har klart før ham: Vinne på bortebane i Smådølfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse ble det for en gangs skyld borteseier på Smådøl, det sørget Torgeir Bråten (NMK Nedre Hallingdal) for med sin Opel Kadett. Han kommer tilbake til Smådøl – til hjemmekjørernes og alle andre konkurrenters store skrekk.

– Det var satans gøy å slå alle de store favorittene fra hjemmeklubben i fjor! Smådølfestivalen skal jeg helt garantert kjøre i år også, forteller Torgeir til Bilcross.no.

– Bil er jeg usikker på, men at det blir en Opel-gnager er veldig mulig. Ambisjoner er å forsvare tittelen, jeg kjører ikke favorittløpet mitt for bli nummer to!

Torgeir har allerede bil klar til kvalifiseringsløpet til Landsfinalen 5. juni på Smådøl. Der skal han forbedre fjorårsresultatet ett hakk oppover resultatlisten, der ble det en andreplass i fjor.

SOMMERFERIE OG SKRUING: Helt siden 1990-tallet har bilcrossfolket lagt ferien til Smådøl og tre dager med bilcross i fellesferien med Smådølfestivalen i juli. Årets dato er 21 – 23. juli 2017. Foto: Stian Ormestad.

NMK Nore og Uvdal åpner 2017-sesongen med kvalløp til Landsfinale senior og junior mandag 5. juni, 2. pinsedag. Fra fredag 21. juli til og med søndag 23. juli kjøres den tradisjonsrike Smådølfestivalen.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nore Uvdal. Her finner du NMK Nore Uvdals nettside: www.nmknu.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,