Ny fartsfest på Finnskogbanen i 2017: Fjorårsvinneren har fem bilcrossbiler klare til en ny bilcross-sesong

«PLUMBO» ER KLAR FOR EN NY SESONG: Christer «Plumbo» Olsen (NMK Aurskog Høland) har mye spennende på gang foran 2017-sesongen. Tre Volvoer og to Saaber, for å være helt konkret. Foto: Stian Ormestad.

FINNSKOGBANEN: Alle slags biler kan gå til topps på den raske Finnskogbanen, mener tittelforsvareren foran Finnskogfestivalen 2017: – Fram- eller bakhjulstrekk? Det er ett fett, spør du meg!

I fjor tok Glenn Michael Solberg (KNA Solør) hjemmeseier med Volvo 240 i Vårslæpp’n, mens det var Christer Plumbo Olsen (NMK Aurskog Høland) som gikk til topps med Saab i Finnskogfestivalen 2016.

Sistnevnte kjører både Saab med spinn på forhjulene og Volvo med spinn på bakhjulene. Derfor har «Plumbo» et godt grunnlag for å mene noe om hva som duger best på Finnskogbanen: 

– Det er ett fett, spør du meg!

Selv om «Plumbo» kjørte Saab i fjor, kan det fort bli Volvo i år. Det er ikke bestemt enda.

– Det kommer an på hva jeg har igjen av bil, som regel. De er borte etter vært løp, forteller «Plumbo» som alltid stiller med konkurransedyktig redskap.

NY FARTSFEST PÅ FINNSKOGEN: 2017-sesongen byr på to storløp på Finnskogbanen, KNA Solør motorsport: Vårslæpp’n 2017 lørdag 22. april og Finnskogfestivalen 2017 helgen 9 – 10. september. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Allerede nå på nyåret er tre biler snart klare, og to til er under bygging og skal være klare til sesongstart: Tre Volvoer og to Saaber.

– Tiden i verkstedet brukes godt. Så får vi se hvor vi ender opp hen til slutt, sier «Plumbo» – for planen er ikke helt spikra for 2017-sesongen enda.

– Alt avhenger av forutsetningene for en eventuell Landsfinale i år, siden den arrangeres bare et steinkast hjemmefra. Likevel trives jeg svært godt på Finnskogbanen og har festivalen der høyt oppe på ønskelista over løp for 2017. Så muligheten er stor!

– Ellers ligger vel ambisjonene i å kjøre for å ha det maks gøy, og dersom det skulle resultere i en pokal eller to, så er det jo ren bonus, sier «Plumbo» så beskjedent han bare makter.

«PARTY-GLENN» ER KLAR FOR EN NY SESONG: Begge løpene på hjemmebanen har høyeste prioritet når Glenn Michael Solberg (KNA Solør) legger planen for 2017-sesongen. Her sladder han inn til seier med sin Volvo i Vårslæpp’n 2016. Foto: Stian Ormestad,

– Kjenner jeg deg rett hadde det vel smakt å forsvare fjorårsseieren i Finnskogfestivalen?

– Ja, har kanskje en liten plan for det, avslutter Christer «Plumbo» Olsen med et lurt smil.

Da vil han garantert møte på Vårslæpp’n 2016-vinner Glenn Michael Solberg (KNA Solør), som allerede har krysset av begge løpene på hjemmebanen i 2017-sesongen:

– Jepp, jeg er klar for mer kjøring i 2017! Målet er å kjøre begge løpene, sier friskusen «Party-Glenn» – som alltid kjører Volvo med spinn på bakhjulene, – det er liksom det som er bilcross, mener jeg da!

Magnus Knutsen (NMK Hamar) vant juniorklassen både i Vårslæpp’n og Finnskogfestivalen i fjor. Han forteller til Bilcross.no at han har sett seg ut løpene på Finnskogen også i år, men er lunken til å gjenta bedriften. Det kan bli hardt, tror dobbeltvinneren fra i fjor.

Dessuten har Magnus en plan om å gå over fra junior- til åpen klasse etter Juniorlandsfinalen på hjemmebanen Vendkvern i juli. Dermed kommer Hamar-gutten mest sannsynlig til å stille i åpen klasse på Finnskogfestivalen 2017.

Kristine Narvestad (NMK Aurskog Høland) vant dameklassen i Finnskogfestivalen, mens det ble svensk seier til Emelie Olsson (Finnskoga MK) i Vårslæpp’n.

GLEDER DU DEG TIL 2017-SESONGEN? Vårslæpp’n og Finnskogfestivalen er to bilcrossløp som er verdt å få med seg i 2017-sesongen! Foto: Stian Ormestad.

2017-sesongen byr på to storløp på Finnskogbanen, KNA Solør motorsport: Vårslæpp’n 2017 lørdag 22. april og Finnskogfestivalen 2017 helgen 9 – 10. september.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen KNA Solør. Her finner du KNA Solør motorsports nettside: kna.no/solor

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,