Lengter etter en ny bilcross-sommer: – Sommerfestivalen er allerede krysset av i kalenderen!

RASK BILCROSSJENTE: Alida Kvål (NMK Sandnes og Jæren) har stått på seierspallen mange ganger – og tar sikte på å stå på toppen av pallen igjen til sommeren. Foto: Stian Ormestad.

SOMMERFESTIVALEN 2017: I sitt tredje forsøk gikk denne dama til topps i Sommerfestivalen på Brekka. Årets sommerferie er allerede planlagt – og den legges selvfølgelig til Brekka, NMK Aremark.

Alida Kvål (NMK Sandnes og Jæren) og Orstad bilcrossteam, et av Rogalands største bilcrossteam, reiser langt for å kjøre Sommerfestivalen hver sommer – men til gjengjeld får de kjørt mye i løpet av en uke med bilcross fra onsdag til lørdag.

Hele ti omganger og finaler lokker, i tillegg til kort vei til svenskegrensa.

– Hele rammen med det sosiale rundt løpet veldig bra, så mange tar med hele familien på sommerferie på bilcrossbanen. Også legger vi inn noen dager med harryhandel i Sverige, forteller Alida til bilcross.no.

– Vi bruker cirka 8 – 10 timer på rundt 60 mil en vei. Mange forstår ikke at vi gidder å reise så langt, men for oss er det ikke så veldig langt. Jeg tror vi er blitt vant med det.

FJORÅRETS JUNIORVINNER: Steffen Hansen (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

Når langturen i tillegg blir kronet med seier – som i 2016-oppgjøret – går den lange veien hjem ekstra lett. Følget fra NMK Sandnes og Jæren kommer tilbake, år etter år.

– Sommerfestivalen er allerede krysset av i kalenderen, så sommerferien er allerede planlagt, forteller Alida. Ellers satser den raske bilcrossjenta i VW Golf på storløpene Landskamp og Landsfinale for damer i 2017-sesongen.

– Målet er vel som alltid å stå øverst på pallen, forteller hun til Bilcross.no – også i Sommerfestivalen 2017 på Brekka, der hun satser alt på å forsvare seieren i dameklassen fra i fjor.

SUVEREN: Jørgen Syversen (NMK Aremark) vant Sommerfestivalen for andre år på rad i fjor – suverent! Klarer Volvo-kjøreren en tredje seier på rad, ville det være en prestasjon helt i særklasse. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets juniorvinner Steffen Hansen (NMK Gardermoen) har også planen klar for Sommerfestivalen 2017. Han tar steget opp i åpen klasse i år, og ambisjonen er å komme til en finale.

– Hovedsakelig kjører jeg bilcross for å få mest mulig kjøretrening, siden vi satser for fullt i Rallycross Juniorcup i 2017, forteller Steffen til Bilcross.no.

Han planlegger å rekke en del bilcrossløp ved siden av rallycross-satsingen; – Sommerfestivalen, Frontmesterskapet på hjemmebane, Landskamp, Eliteracet og sikkert noen flere, ramser førsteårsenioren opp.

ORSTAD BILCROSSTEAM: De røde og svarte bilcrossbilene fra et av Rogalands største bilcrossteam gjør seg bemerket hver sommer på Sommerfestivalen på Brekka. Foto: Stian Ormestad.

Den verste konkurrenten i åpen klasse blir nok Jørgen Syversen (NMK Aremark) som har vunnet Sommerfestivalen to år på rad på hjemmebane. Han har vinnerbilen fra i fjor, en Volvo 245 herregårdsvogn, stående klar allerede til årets Sommerfestival:

– Jeg har selvfølgelig tenkt og ta seieren i år også, sier Jørgen og ler godt. Han vet som alle andre at i bilcross er ingenting avgjort før målflagget er passert. Men alt ligger til rette for en tredje seier:

KJØRER BARE ETT BILCROSSLØP I ÅR – SOMMERFESTIVALEN: Jørgen Syversen (NMK Aremark) satser alt på rallycross i år – men ett bilcrossløp må han få med seg. Foto: Stian Ormestad.

– Vinnerbilen fra i fjor står klar allerede – bare betydelig oppgradert. Så en allerede god vinnerbil er blitt enda bedre, varsler hjemmefavoritten.

– Sommerfestivalen på hjemmebane er det eneste bilcrossløpet jeg har tenkt og kjøre i 2017, på grunn av NM-satsing i rallycross med en nybygd Ford Fiesta MK7 som mye tid og penger går til. Men Sommerfestivalen må jeg kjøre! Og det er så absolutt bra kjøretrening å få med seg.

Litt kuriosa helt på tampen: Ingen har enda klart å tangere rekorden på full pott og 100 poeng etter ti omganger i Sommerfestivalen. Den prestasjonen er fortsatt Jørn R. Grinden (NMK Elverum) alene om.

ENGASJERT PUBLIKUM: Bilcrossbanen på Brekka er en av landets mest underholdende baner, både for alle som kjører og alle som ser på. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark arrangerer tre løp på bilcrossbanen i Brekka i 2017-sesongen: Vårløpet lørdag 29. april, Sommerfestivalen fra 26 – 29. juli, og Høstløpet lørdag 16. september.

Les mer om arrangøren under emneknaggen NMK Aremark. Arrangørens nettside finner du her: www.nmkaremark.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!