Denne junioren er klar for mer moro på Moa: – Veldig morsom bane med masse svinger!

SLÅSS OM SEIEREN I JUNIORKLASSEN: Sindre Aleksander Lilleåsen (KNA Solør) vant sitt første bilcrossløp på Moa i fjor. Foto: Stian Ormestad.

HIMMELSPRETTEN: Sindre Aleksander Lilleåsen (KNA Solør) tok sin aller første bilcross-seier på Moa i fjor. Han liker at banen krever mye av sjåføren fra start til mål, – du trenger ikke så bra bil for å gjøre det bra der!

NMK Aurskog Høland har år etter år hatt fulle startlister til Himmelspretten på Moa, på Kristi himmelfartsdag. I 2017 er datoen torsdag 25. mai, og i tillegg kjøres det Høstløp på Moa lørdag 23. september.

Arrangørklubbens egen Lars Erik Nyland (NMK Aurskog-Høland) har Himmelsprett-rekorden. Den satte han med svevet for to år siden – en rekord han ikke har tenkt å tangere.

– Jeg har vel heller et håp om å fullføre løpet, sier Lars Erik og ler. Etter himmelsprett-rekorden var ikke bilen kjørbar lenger. Sånt blir det ikke pokaler av – men det blir veldig god underholdning for publikum!

Lars Erik har ikke spikret sesongen helt, – men jeg har jo no’ stående i vognskjulet. En får jo alltids lyst til å kjøre litt igjen når påmeldingen legges ut nærmere våren, innrømmer han til Bilcross.no.

HIMMELSPRETT-REKORD: Lars Erik Nyland (NMK Aurskog-Høland) spretter til himmels i Himmelspretten for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

OVER OG UT! Det var helt sluttkjørt for Lars Erik Nyland (NMK Aurskog Høland) etter svevet – som endte med snuta i grushaugen rett bak fotografen. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets juniorvinner i Høstløpet på Moa Sindre Aleksander Lilleåsen (KNA Solør) har begge løpene på Moa høyt på prioriteringslisten for 2017-sesongen. 

– Det var den første seieren min – og det var drit moro, forteller Sindre Aleksander til Bilcross.no. I sin første juniorsesong kjørte han A-finale i seks av åtte løp. Fortsatt har han to år igjen i juniorklassen, så dette er en ung herremann å legge merke til foran en ny bilcross-sesong.

Sindre Aleksander kjører enten Peugeot av ett eller annet slag eller Ford Mondeo. Det var Forden han tok sin første seier med på Moa i fjor høst.

Ola Mariåsen (KNA Solør) vant åpen klasse i Høstløpet. Han har også sett seg ut Himmelspretten på Moa i år – med den samme Saaben som han vant med på samme bane sist høst.

Fjorårets Himmelsprett ble vunnet av Volvo-kjøreren Glenn Michael Solberg (KNA Solør) i åpen klasse. Han har allerede varslet at han er klar som et egg for en ny bilcross-sesong. Juniorklassen ble vunnet av Marius Karlstad (NMK Aurskog Høland) i Opel – som i år stiller i åpen klasse.

STRÅLENDE JUNIORKARRIERE: Marius Karlstad (NMK Gardermoen) har tre gode sesonger bak seg i juniorklassen. Nå vil han vise seg frem i åpen klasse – men rallycross har førstepri i 2017-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

– Har jeg bil og mulighet skal jeg prøve å kjempe om en ny seier på Himmelspretten, forteller Marius.

Han har vunnet Himmelspretten i hele to av tre forsøk som juniorkjører. Det kunne blitt tre strake seiere av tre mulige, for clutchen røk i ledelse av A-finalen det første året.

– Lysten til å vise meg frem i åpen klasse er selvfølgelig stor! Men bilcross må dessverre finne seg i å stå i skyggen for rallycross-satsing i 2017. Noen løp blir det likevel, håper jeg. Som Himmelspretten, muligens Eliteracet, og jeg håper også på å kvalle til Landsfinalen.

– Nå er jo Himmelspretten et kvalifiseringsløp til Landsfinalen – da er det kanskje greit å gjøre unna det der?

– Ja, klart det! Men alt står på tid og penger – og rallycross-satsingen som er pri nummer en, forteller Marius.

HIMMELSPRETTEN PÅ MOA: I flere tiår har bilcrossfolket forbundet Kristi himmelfartsdag med Himmelspretten på Moa. I år er datoen torsdag 25. mai. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aurskog-Høland har to bilcrossløp på planen for 2017: Den tradisjonsrike Himmelspretten går torsdag 25. mai, og Høstløpet er lagt til lørdag 23. september.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Aurskog-Høland. Her finner du NMK Aurskog-Hølands nettside: www.nmkah.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,