Disse skal slåss mot svenskene i NGK Masters 2016

BC16_MOTORKAMPEN_DEPOT (1)

VANT LANDSKAMPEN PÅ MOMARKEN: Ben-Philip Gundersen (KNA Solør) vant årets Landskamp på Momarken – og er fersk Europamester i rallycross. Foto: Stian Ormestad.

NGK MASTERS 2016: 11 nordmenn har kommet gjennom et trangt nåløye og får lov til å slåss mot Sveriges beste i NGK Masters 2016. Hvem tror du klatrer høyest på resultatlistene?


 

Hvilken nordmann tipper du får best plassering i NGK Masters 2016?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

Hele eliten står på startstrek når det grønne lyset tennes for NGK Masters på Kalvholmen motorstadion utenfor Karlstad lørdag 22. oktober 2016.

BC16_MOTORKAMPEN_DEPOT (6)

RÅ SVENSKE: Daniel Wall er en publikumsfavoritt her i Norge, med sin raske, brede og flotte kjørestil i Volvo. Foto: Stian Ormestad.

Flere svenske navn kjenner vi igjen fra deltakelse i norske løp:

Daniel Wall (MSK Kvarnvingarna) i Volvo, Uffe Eriksson (Oskarshamns RRC) i Opel, Tobias Svärd (MK Orion) i Saab – alle disse var med i en sinnsyk kamp om seieren i årets Motorkamp på Gardermoen.

Per Christensson (Fryksdalens MK) i Opel er et navn vi kjenner godt – eneste svenske som har vunnet den norske Landsfinalen i bilcross. Han har ikke hatt hellet med seg på norsk jord i år, med havari i Motorkampen og en kjempesmell i Landskampen på Momarken.

Emelie Olsson (Finnskoga MK) i Toyota kjørte A-finale i den norske Landsfinalen for damer i år. Anitra Nielsen (MK Team Westom) kjørte mye i Norge med sine raske Saaber tidligere, men ikke like mye i år. Hun har totalvunnet norske løp, både dame- og åpen klasse.

Pluss mange, mange, mange flere svensker. Her er det i tillegg til solide folkrace-navn en hel haug med svenske stjerner fra andre bilsportsgrener til start.

BC16_LF_JUNIOR_403

NORGES BESTE JUNIOR: Sondre Evjen (NMK Gol) vant Landsfinalen for junior på hjemmebane – nå er han klar for NGK Masters 2016 med en like strøken VW boble. Foto: Stian Ormestad.

Da er det enklere å ta for seg samtlige norske deltakere – 11 i tallet:

Årets Landsfinale for junior-vinner Sondre Evjen (NMK Gol) stiller med en sinnsyk VW boble – både med tanke på motor og finnish. Det eneste som er sikkert, er at bobla neppe er like strøken etter tre omganger og forhåpentligvis finale.

Årets Landskamp-vinner på Momarken Ben-Philip Gundersen (KNA Solør) stiller med nok en råsprek Volvo. Han kommer rett fra Tyskland, der han sikret EM-gull i Touring car-klassen i rallycross.

Ellers stiller også Erik Weberg (KNA Eiker) i Saab, Ruben Sigfridstad (NMK Rendalen) i Volvo, og Martin Nygård (KNA Solør) i Saab til start for å forsvare Norges ære i kamp mot helt rå svensker.

I dameklassen stiller vi med tre sterke kort: Liz Wessel (NMK Drammen) i Mazda, Trine Opsahl (NMK Aremark) i Opel, og Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) i Saab. Wessel vant fjorårets Landsfinale for damer, og kjørte A-finale i årets Landsfinale – det gjorde også Eriksen.

I juniorklassen finner vi et sterkt «svorkst» navn, Oliver Solberg (MK Ratten) i Nissan – sønnen til rallycross-stjernen Petter Solberg.

bc16_bilcrossno-cup_konsmo_042

SUPERRASKE SØRLENDINGER: Fetterne Per Magne og Sivert Svardal (NMK Konsmo) var suverene i årets Bilcross.no-cup, og de er kapable til å sette svenskene på plass med sine raske VW Golfer – blir de best i kamp mot svenskene? Foto: Stian Ormestad.

Kanskje kommer den beste norske plasseringen i juniorklassen?

Vi bør sette vår lit til de superraske fetterne fra det blide Sørland: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) og Sivert Svardal (NMK Konsmo) – begge påmeldt med VW Golf. Begge slåss i toppen av årets Bilcross.no-cup, med Per Magne foran Sivert på totallisten tilslutt.

Også Joakim Brattrud (NMK Fluberg) i Opel stiller i juniorklassen.

Det er en tradisjon for å slippe 10 – 15 nordmenn gjennom det trange nåløyet for å få delta. Derfor er de norske førerne den absolutte elite her til lands.

Likevel har vi aldri fått oppleve norsk triumf i det store svenske prestisjeløpet – før i år?

trine1

DRØMMEN OM NGK MASTERS: Trine Opsahl (NMK Aremark) er en av tre norske jenter som er klare for å slåss mot svenske tjeier på svenskenes eget territorium. Bare det å få delta i det svenske storløpet er en seier i seg selv. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no planlegger å dekke løpet, med fokus på de norske deltakerne. Sjekk innom for mer fra løpet til helgen.

Løpet overføres live på nett, så er det mulig å følge løpet selv om du ikke tar turen til Sverige.

Her finner du arrangørens nettside med mer informasjon om løpet – og under ser du den offisielle videoen fra fjorårets NGK Masters:

Her ser du all galskapen fra fjorårets NGK Masters – filmet av Galskap motorsport: