Anders Kongsrud vant Tour de Motorsport 2016

VANT TOUR DE MOTORSPORT: Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) – her avbildet under Landsfinalen som gikk på samme arena som finaleløpet i årets Tour de Motorsport, Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

TOUR DE MOTORSPORT 2016: Hva bedre enn en god, gammel folkevogn-boble gjennom ni omganger og finaler?

Tour de Motorsport 2016 startet onsdag ettermiddag på Støren, fortsatte på Orkla torsdag kveld, og finaledagen i dag lørdag 9. juli på Bjorli.

Der ble det hjemmeseier med Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) til topps med VW boble i åpen klasse.

Langdistanse-seier med en luftkjølt hekkmotorisert veteranbil var kanskje en aldri så liten oddsbombe?

img_3426.jpg

VANT TOUR DE MOTORSPORT: Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) – her avbildet under Landsfinalen som gikk på samme arena som finaleløpet i årets Tour de Motorsport, Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

At det var mange omganger over tre dager på tre forskjellige baner, satte nok flere pris på. Moro med mye kjøring, og som vanlig er i bilcross ble det litt skruing mellom omgangene.

img_3425.jpg

VRAK: Denne bilen ble strekt opp og stilte til start på finaledagen av Tour de motorsport – og kjørte inn til en 8. plass totalt, tross taking i 2. runde på Orkla torsdag. Foto: Privat.

Lasse Rud (NMK Gardermoen) fikk god bruk for fridagen fredag, etter å ha rulla på taket på torsdag.

– Hadde aldri trodd at jeg kom til å fullføre løpet med tanke på hvordan bilen så ut etter Orkla! Men med så mange hjelpsomme og snille mennesker i dette miljøet, så var det ingen sak å få bilen i orden igjen!

Til slutt ble det B-finalekjøring og en 8. plass totalt på Rud, som tidligere denne sesongen vant Rendalspokalen 2016.

I juniorklassen gikk Ola Jerpestad (NMK Orkla) til topps med Mazda, og i dameklassen klarte ingen å hamle opp med fjorårsvinneren av Landsfinalen for damer Liz Wessel (NMK Drammen).

Galskap motorsport filmet under alle dagene av touren, og film kommer her på bilcross.no.