Kjørte seg opp fra fjerde- til førsteplass i Rendalspokalen 2016 – SE VIDEO!

RENDALSPOKALEN 2016: I disse moderne bilcrosstider med alternativspor kan fort forbikjøring bli en glemt kunst. I Rendalspokalen måtte det kjempes om plassene i et godt gammeldags bilcrossløp uten alternativspor.

Se bildene fra Rendalspokalen 2016!

Rendalspokalen 2016 gikk av stabelen lørdag 28. mai på Stor-Elvdal motorsenter, med NMK Rendalen som arrangør.

Løpet gikk for første gang for fem år siden, og hvert eneste år har en ny vinner fått sitt første napp i vandrepokalen.

BC16_RENDALSPOKALEN_089

FORNØYD FRØKEN: Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) sikret seg den aller siste plassen i A-finalen med seier i B-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Den som får tre napp i vandrepokalen får Rendalspokalen til odel og eie. Hvert år blir det lagt 3.000 kroner i pokalen.

Det betyr at pokalens verdi ved årets sjette oppgjør er oppe i 18.000 kroner. Ingen har enda klart mer enn ett napp, så det må minst to løp til og en verdi på 24.000 kroner før den får sin rettmessige eier – sannsynligvis går det enda flere år.

Pokalens verdi er 30.000 kroner i 2020, 45.000 kroner i 2025, og så videre. – Men da håper vi noen snart har vunnet den, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen.

BC16_RENDALSPOKALEN_006

LITEN KLUBB MED STORT LØP: NMK Rendalen har 25 aktive medlemmer. Da klubben ble starta opp for fem år siden fant de på noe lurt: Rendalspokalen. Årets løp satte deltakerrekord med fulle startlister, forteller Frode Sletten i NMK Rendalen. Foto: Stian Ormestad.

Det ble nok et spennende oppgjør om Rendalspokalen, og enda en ny vinner har tegna seg på i kampen om pengebunken i pokalen: Lasse Rud (NMK Gardermoen) kom ut på fjerdeplass i A-finalen med sin Opel Calibra, men hadde ikke tenkt å ligge der særlig lenge.

I videoen over ser du hvordan han kjemper seg forbi både tredje-, andre- og førstemann for å ta seieren i Rendalspokalen 2016.

BC16_RENDALSPOKALEN_195

VINNER MED DRITBILEN: Etter tre motorhavari og aldri et eneste fullført løp med Opel Calibraen holder den endelig helt til mål – og da ble det seier på Lasse Rud (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

Lars Olav Løkken Lomundal (NMK Orkla) vant juniorklassen med Mazda, foran klubbkamerat Jo Erik Aa (NMK Orkla) også i Mazda.

De kjempet sin egen kamp i tet og sørget for en suveren dobbeltseier til NMK Orkla.

BC16_RENDALSPOKALEN_150

GUTTA I RØYKEN: Roar Presthus (NMK Orkla) og Kristian Eilertsen (NMK Elverum) braket sammen i juniorenes A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen i åpen- og juniorklasse. Resultater og mer info om løpet kommer på arrangøren NMK Rendalens nettsider.

Sjekk galskapen fra Rendalspokalen 2016 – filmet av Galskap motorsport.