Direktørvogna sladda seg til A-finale – 27 år etter debuten på samme bane

 

Volvo_164 (16)

KLAR FOR COMEBACK: 27 år etter bilcross-debuten er direktørvogna ready for race igjen! Foto: Privat.

MAILØPET PÅ RUGSLANDBANEN 2016: Du husker kanskje bilcross.no-reportasjen om den staselige Volvo 164 «direktørvogna»? Denne helga var det klart for comebacket.

Her her historien om redningsoperasjonen for å få Volvo 164-en tilbake på bilcross-banen: Her vekkes en gammel, staselig Volvo 164 til live igjen – nyoverMALT og fin!

– Samme bil klar for løp i 1991 og 2016, melder Thomas Stensvand (KAK) på sin Facebook-side fredag kveld, før Mailøpet på Rugslandbanen 28 – 29. mai 2016, med dette bildet:

Volvo_164_Rugsland_3

KLAR FOR COMEBACK: Dette bildet ble tatt for mange år siden, da direktørvogna var i kampens hete på bilcrossbanen sist. Siden den gang har den blitt herja med som jordebil og tilslutt ble den forlatt for å dø på et gammelt militærområde – helt til Thomas Stensvand kom over den i fjor høst. Foto: Privat.

Søndag kveld rapporterer sørlendingen om suksess til bilcross.no:

– Det gikk over all forventning i helga. To heatseiere og tre andreplasser, og femtespor i A-finalen. «Jøtulen» gikk uten fuskeslag hele helga. Bare fylle bensin og kjøre!

Volvo_164 (8)

ARTIG GJENSYN: En ny sjanse til å se direktørvogna i aksjon kommer på Landskamp.no på Momarken helga 18 – 19. juni 2016. Foto: Privat.

Det ble litt klabb og babb i A-finalestarten, så da ble forspranget opp til de tre første for stort til å ta igjen, forteller Thomas Stensvand.

– Nå må bare skjermer og dører bankes ut, så tar jeg sikte på å komme til start på Landskamp.no på Momarken!

Volvo_164 (13)

OPPBRUKT? Dette var vraket Thomas Stensvand dro hjem i fjor høst. Utrolig nok har direktørvogna gjenoppstått fra de døde – les hele den utrolige historien her på bilcross.no! Foto: Privat.

Her her historien om redningsoperasjonen for å få Volvo 164-en tilbake på bilcross-banen: Her vekkes en gammel, staselig Volvo 164 til live igjen – nyoverMALT og fin!